nie wiem czy musisz wymienic przetwornice (ale chyba tak bo inne beda koncowki do podlaczenia)
za to Bi dziala na tej zasadzie ze przeslona w soczewce jest odchylana przez elektromagnes, w zwyklej jest na stale
nie wiem czy musisz wymienic przetwornice (ale chyba tak bo inne beda koncowki do podlaczenia)
za to Bi dziala na tej zasadzie ze przeslona w soczewce jest odchylana przez elektromagnes, w zwyklej jest na stale
Pytam bo chce poznać jakie będą koszta tej zabawy. Czyli rozumiem że te kabelki co odchodzą od elektromagnesu to podłączam pod światła drogowe i w czasie ich załączenie tak naprawdę to tylko zwalnia się przysłona a żarnik świeci taka samą mocą.
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest
nie wiem jak to podłączyć, bo kupiłem już podłączone
ale jeśli chodzi o świecenie żarnika to świeci tak samo tylko w szerszym zakresie, u mnie fabryczne drogowe też świecą, także jak włączę długie to nastaje jasność![]()
Koledzy i koleżanki (jeżeli takowe śledzą ten wątek), jest sprawa. Planuję kupić takie soczewki, a odbłyśnik świateł drogowych (z racji, że to będzie bixenon) wykorzystać jako światła do jazdy dziennej (kupić jakiś okrągły moduł i go tam ładnie wpasować). I teraz pytanie, jak podłączyć to wszystko, żeby światła drogowe działały normalnie (przy włączonych mijania, żeby przesłona się opuszczała) i w sposób, gdy chcę komuś błysnąc na chwilkę, żeby się żarnik zapalił, a nie tylko przesłona opuszczała. Może ktoś u siebie to ogarnął. Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Matti ; 06-09-2010 o 18:29
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Ja trochę z innej beczki - czy ktoś ma zamontowane soczewki w lampach po FL ?
156 Sportwagon 2003 1,9 JTD 8V 115 km - zostałem ALFAHOLIKIEM
Forumowicz z Wałbrzycha miał i coś narzekał - nicku nie mogę skojarzyć. Później były wystawione na sprzedaż całe lampy. Sama soczewka z taką blaszką - średnio mi się to podobało (prawdopodobnie przeróbka przez PAAW-dawid).
Sam długo myślałem nad soczewką, ale nigdy nie zebrałem się za odkręcenie zderzaka. Wstawiłem HID 5000K i jest ok. Lepiej świeci, psy się nie czepiają.
Aczkolwiek, gdyby ktoś potrafił to zrobić estetycznie, to byłbym chętny do przeróbki![]()
Dzwoniłem do firmy w Zabrzu i oto co mi napisali:
Dotyczy to alfy po FLKoszt przeróbki na soczewki zwykłe z mocowaniem H7 i D2S (oddzielne długie światło) to koszt 450-500zł/szt, natomiast przy soczewce bixenonowej (gdy jest jedna lampa z żarówka dwuwłókową ) na D2S to koszt 550zł jeśli lampa jest duża (wysoka i głęboka) to można zrobić na zwykłą H7 wtedy koszt może oscylować w granicach 600zł/szt. dorobienie lampy postojowej białej (tylko w USA) to plus 50zl/szt
Bo samochód to nie wszystko
Ktoś, kto to wycenił musiał całe dzieciństwo spać wpufie, albo nie zdać w podstawówce z matematyki.
Kupno oryginalnych ksenonów - sprzedane lampy = taniej !