Strona 20 z 37 PierwszyPierwszy ... 101112131415161718192021222324252627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 366

Temat: Lifting

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Ta czarna super. Czy to jest wersja z QV? Czerwona za bardzo jaskrawa jak dla mnie. Po facelifingu zmieniła się też kierownica sportowa, wcześniej była z nitką (białą lub czerwoną) teraz jest jeszcze perforowana skóra. Niestety tylko niewielka wstawka na godz. 12. W 147 mam perforowaną na godz. 9 i 3 wygląda to lepiej, dodatkowo sama skóra jest gładka a wolałbym taką jak w 147 czyli z wyraźną fakturą skóry.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

czarna jest tylko jesli zamowisz pakiet sportiva QV line i wtedy trzeba wybrac albo czerwona skore albo czarna z alcantara w dowolnym silniku albo z QV

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Raziel
    Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Tak, ta czarna to wersja z QV (dostępna też dla pakietów Sportiva/Sport). Czerwona - tak jak mówisz, zbyt jaskrawa. mam wrażenie, że wersja sprzed liftu była przyjemnie lekko pastelowa. No i ten przedni panel i boczki, zarówno przy tapicerce w kolorze Tabacco jak i czerwonej jakoś rzeczywiście się nie komponują.

A jak się zapatrujecie na pełną czarną skórę w porównaniu ze skórą + Alcantara (QV)?
    Ostatnio edytowane przez Raziel ; 27-01-2014 o 20:16

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

Wlasnie skaczylem konfigurowac Julke.
    2.0 JTDM TCT Exclusive 112.100 ,- +
    -pakiet sportiva qv-line z felgami turbiny 18 i skora + alcantara 11.500,-
    -czujniki parkowania przod 1500,-
    -nawigacja 6.5" 6500,-
    - Hi Fi BOSE 2500.-
    - kolor bialy pastel 800,-
    - dach przeszklony 4500,-
    -fotele przednie regulowane elektrycznie 3400,-
    - reflektory bi-ksenonowe z AFS 3050,-

Total: 145tys....hmm ciekawe ile upustu zrobi adf....

Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Na bogato, z rozmachem...

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

jesli wybierzesz pakiet sportiva qv line to sama skora kosztuje 4850 zl bo jest razem z regulacja wysokosci pasazera i kierowcy a skora z alcantara 4000zl i w wersji exclusive juz jest regulacja siedzen wiec....

jeden tylko minus ze przy dieslu 2.0 TCT jest tylko wersja exclusive...nie zrobili wyboru praktycznie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Ale czy na pewno odcień czerwonej skóry zmienił się po lifcie? Może to na tych zdjęciach tak wyszło? Ciekawe czy w wersji z elektryką foteli ten zabudowany bok fotela dalej ma taki tandetny plastik? (właśnie z tego powodu zrezygnowałem z elektrycznej regulacji)

Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

a mozesz podeslac fotke gdzie ten plastik jest? bo moze tez zrezygduje z elektryki jak bedzie lipnie wygladalo

Auto
    wkrótce Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    a mozesz podeslac fotke gdzie ten plastik jest? bo moze tez zrezygduje z elektryki jak bedzie lipnie wygladalo
    Chyba chodzi o taki plastik jak na ostatnim ze zdjęć wrzuconym przeze mnie kilka postów wcześniej.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    A to jestem cokolwiek zaskoczony, że niektóre są robione w N, bo to graniczy z nierzetelnością. Albo nie rozumiem zasad tych pomiarów, muszę doczytać.

Też wolę się sam przekonać, ale nie mam ku temu odpowiedniego sprzętu, a nagrywanie filmów z szybkościomierza, jak już ustaliliśmy, jest niezbyt miarodajne. Są jakieś aplikacje na smartfony, które niby mierzą przyspieszenie wg GPS-a, ale widząc jakie to ma opóźnienie też nie wierzę w dokładność. GPS potrafi bardzo dokładnie wskazać prędkość, ale jak ta się juz ustabilizuje, bo potrzebuje ileśtam odczytów, aby ją ustalić, a rozdzielczość ma czasem kilka, czasem kilkanaście metrów - przy dynamicznym przyspieszaniu to daje duży błąd.

Staram się to analizować dość dokładnie, bo chyba wybiorę wolniejsze auto jako następce Julki, więc muszę jakoś zracjonalizować utratę 3 dziesiątych sekundy. Znaczy od wartości testowych, bo od danych producenta to prawie cała sekunda by była...

Tryb normal jest traktowany jako standardowe parametry silnika a tryb sport jest uznawany jako dodatek - chwilowy dopalacz. Jak np. w Golfie czy Auris nie ma przelacznika to oznacza , ze sa w trybie normal a w Alfie normal to normal a nie dynamik. Dziwia mnie pomiary QV w mediach bo np. 170Km Mair z TCT przyspiesza lepiej w trybie dynamik niz podaje producent 7,5s a jak nawet pomiar ma bledy to mozna przyjac te 7,9 czy 7,8s. nie sadze zeby sie mozna bylo wiecej pomylic na niekorzysc. QV w porownaniu z 1,4 TB bylby wlasciwie tylko nieco szybszy. Jest tez film na you tube jak QV jedzie na Nurburgring i robi czas lepszy od Golfa VI GTI o chyba 4s. Wiec nawet jesli mialbym zakladac , producent klamie to sa to nieznaczne niuanse a nie pol sekundy co jest juz duzo .