Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Nie chcę generalizować, ale ostatnio miałem okazję jechać szlakiem polskich lawet z Reichu na Wrocław...

To co zalega na ich lawetach to nie były perełki... Była tylko jedna Giulietta, ale od razu może kogoś ostrzegę - czarna, felgi 16 wzór 5*2, ciemno szare, no i była ogólnie po spotkaniu III stopnia z drzewem, wszystkie poduchy out, i w zasadzie bez przodu. Laweta na rejestracji FZI. Idę o zakład, że będzie na otomoto niedługo, za 35000 jako ideał od dziadka z Wermachtu.

Moje lektury mobile.de sprzed kilku lat zdają się potwierdzać, że dobre samochody, nie szroty, nie padła, na zachodzie są ogólnie droższe niż u nas. I wcale bratni naród zza Odry nie oddaje nam 3-letnich igiełek za pół darmo, w ramach reparacji wojennych. I to widać na Autobahnach, na naszych lawetach masowo są ściągane samochody, którym coś dolega (nie to, że silnik, czy ryska, tylko nie ma 1/4 samochodu).

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Obecnie Octavia '04, plan zakupu Giulietty

Domyślnie

Witam,
    planuje w ciągu 1-2 miesięcy zakupić kolejny samochód i padł wybór na Giuliette w benzynie. Mój aktualny budżet to 50-55k. Zatem moje pytanie czy jestem w stanie za tą kasę kupić jakiś sensowny egzemplarz QV czy jednak rozglądać się za wersja MA 170km ( w jakie roczniki celować )? Mam jeszcze jedną prośbę jeżeli ktoś z was widział zadbaną Giuliette która jest wystawiona na sprzedaż z miarę pewnego zródła proszę o informacje. Z góry dzięki.

Pozdrawiam
    Łukasz

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Cytat Napisał peter.a Zobacz post
    https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...olx#xtor=SEC-8

Wykupiłem do tej alfy płatny raport. Sprzedawca kłamie na temat historii, samochodu nie użytkuje dwa lata bo w 2017 było to auto wystawione w salonie Alfy na sprzedaż. Auto miało dwie szkody jedna na 500-800zł druga na 10000-15000zł.... Masakra. Odradzam!
    Jeśli mieści się w Twoim budżecie, to ja bym się nią zainteresował.
    Znajomego Infiniti, dziura, rozwalone dwie felgi 19 i dwie opony, szkoda wyceniona na naście tysięcy. Tak, że ten tego...

PS. Co do pewnych aut z polskiego salonu, nie sprowadzonych - pamiętam historię (anegdotę?), możliwe nawet tu na forum przytaczaną, o pewnej Hondzie Civic uczestniczącej w zdarzeniu drogowym - szkoda całkowita. Właściciel dostał odszkodowanie, o aucie zapomniał. Po iluś miesiącach kontaktuje się z nim pewien człowiek, bo właśnie kupił Civica w świetnym stanie i jako, że znalazł go jako poprzedniego właściciela prosi o pewne dokumenty, których przy aucie brakowało. I dziękował, bo dawno nie jeździł autem tak zadbanym
    Ile w tym prawdy? Nie wiem, ale historia fajna .

Pozdrawiam.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Julka 1.4MA Distinctive/Sport [Nero Etna]

Domyślnie

Cytat Napisał Campo Zobacz post
    Jeśli mieści się w Twoim budżecie, to ja bym się nią zainteresował.
    Znajomego Infiniti, dziura, rozwalone dwie felgi 19 i dwie opony, szkoda wyceniona na naście tysięcy. Tak, że ten tego...
    Pozdrawiam.
    To tak jak do stojącego na dachu przeszłego samobójcy krzyczeć "Dawaj!!!".

[MENTION=77667]peter.a[/MENTION] IMO głos rozsądku dobrze Ci podpowiada. Pamiętaj że jak kupisz takie auto to kiedyś zapewne też będziesz chciał sprzedać i potencjalny kupujący będzie miał identyczne rozterki jak Ty teraz.
    Uzbrój się w cierpliwość i nie daj się ponieść pośpiechowi. Ja 5 lat temu kupiłem swoją 147 strzeloną w tył, też myślałem, że z dwojga złego lepiej w tył niż w przód. Do dziś żałuje tej decyzji ilekroć wyjeżdżam z myjni i widzę jak Rudy coraz bardziej zabiera się za progi i nadkola.

Użytkownik Świeżak Avatar Campo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156, Giulietta, Junior

Domyślnie

Cytat Napisał A|ex Zobacz post
    To tak jak do stojącego na dachu przeszłego samobójcy krzyczeć "Dawaj!!!".
    Przesadzasz.
    Auta idealnego używanego nie kupisz, bo używany i idealny wzajemnie się znoszą - idealny jest tylko nowy w salonie.
    Oglądałem w życiu wiele polskich okazów, stanów "salonowych" i czasami wolałbym tą klapę malowaną czy drzwi, niż ten chlew, co ludzie potrafią sprzedawać - auto w cenie bliskiej temu, co FCA ma na placu, a stan taki, jakby serwis to był tylko ten pierwszy w ASO obowiązkowy.
    Tak więc proponuję umiar w ferowaniu wyroków i rozsądek dla tych, co oglądają i chcą kupić. Chłodna głowa i zero napalania się.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Coś Będzie

Domyślnie

Mam taką ofertę: Julka TB 120KM przedlift, 2013 r, przebieg 35 tys. potwierdzony, lekka rysa na zderzaku tak to oryginalny lakier wszędzie i potwierdzona historia. Autko z Polskiego salonu. 2 komplety kół: zima, lato. Wersja: Distinctive + pakiet Premium. Myślicie, że 50500 zł to dobra cena?

Pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto

Domyślnie

Jeśli się podoba to ok, warto dać więcej mając w perspektywie dobre auto, które nie zgnije i w razie czego dobrze sprzedasz.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto

Domyślnie

[MENTION=77667]peter.a[/MENTION]
    Gdybyś jednak chciał sprawdzić jak cena danego egzemplarza ma się do średniej rynkowej, to na autobaza.pl za 5pln-ów możesz zrobić wycenę, być może zmiękczy to nieco sprzedającego jeśli cena mocno odbiega od średniej rynkowej.
    Ostatnio edytowane przez A|ex ; 09-03-2018 o 10:24

ZBANOWANY Rowerzysta
    Auto
    AR Giulietta 150KM, Jeep Renegade

Domyślnie

Cytat Napisał A|ex Zobacz post
    Szanowni,
    Czy ELM327+MES który świetnie działa z moim 1.9JTD CF3 podepnę się do Giulietty 1.4 MAir, chodzi mi głównie o odczyt błędów.
    Szanowny,

Nie mam pojęcia.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto

Domyślnie

Mój Ci on Na każdym elemencie 160um, pełna historia Aso, to mi wystarczyło.