Faktycznie. Myślałem, że dotyczy to tylko świateł głównych, ale teraz widzę na kloszu że jest oznaczenie homologacyjne.
Czyli na legalu, co najwyżej można sobie ledy wymienić.
Czyli rozruch silnika z włączonymi ledami nie ma wpływu na ich trwałość?
To teraz pytanie czy jak zmienię moje ledy na lepsze, tzn. np. magneti marelli LAQ010 (~150zł.) to wytrzymają dłużej?
W momencie rozruchu w instalacji powinien nastąpić spadek napięcia, a nie jego wzrost. Więc moim zdaniem nie powinno mieć to wpływu na ich trwałość.Czyli rozruch silnika z włączonymi ledami nie ma wpływu na ich trwałość?
Na wpływ przez skoki napięcia. Są nieliniowe przez co potrafią palić się pojedyncze ledy
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Czyli "pomoglem" źle podłączając kabelek. Tak myślałem. Zobaczymy jak będzie po kupnie nowych.
Zamówiłem żarówki 2 w 1, żarówkę wsadzam w gniazdo żarówki kierunkowskazu, a ten metalowy element? Wg instrukcji mam to wpiąć również w gniazdo żarówki kierunku? Nie rozumiem... Fakt, że jeszcze się za to nie zbierałem, ale spojrzałem na instrukcje i nie za bardzo rozumiem tego punktu.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Podpowie ktoś gdzie w Piasecznie, okolicach, ewentualnie Radom i jego okolice dobrze i estetycznie założą ten gadżet co z drogowych robi dzienne?
Nowa żarówka jest na wcisk zamiast dotychczasowego mocowania masz uszczelkę gumową, którą dopasowujesz-wciskasz w otwór lampy. Ten metalowy element to jakby "połowa" żarówki od kierunków, który mocujesz w dotychczasowym gnieździe żarówki kierunkowskazu jak normalną żarówke (tu jest różnica w typach gniazd-żarówek do alfy wybrałeś odpowiedni typ żarówki czyli BAU15S). Natomiast "luźny" przewód służy do podłączenia zasilania dziennych. Jak zobaczysz na własne oczy wszystko będzie jasne i proste.Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 29-06-2017 o 21:02