Strona 21 z 28 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 276

Temat: Dobry bo Włoski - Italian Track Day 2016

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Ciechanowiec
    Auto
    159 1.9 mJTD

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Kurde, jeden trening i już ?
    A Toyota się tylko plakuje...
    No ciekaw jestem wyników wszelkich, pogody (oj, lekki deszczyk urozmaiciłby rywalizację na tym torze )
    I wniosków na następne Itailan Trackday'e .
    Taki przedwniosek to klasy pojemnościowe a nie mocy , jak powszechnie przyjęte. Lub bez klas tylko coś na wzór 4nano - klasy sport i nie sport i tyle. Ile koni kto zmieści itd. to jego bonus. No i wiadoma kwestia ogumienia.
    Ciekawe czy jakieś Alfy w ogóle w czołówce będą. Chyba powinny, nazwa TD zobowiązuje
    (to tak dla mobilizacji Alf )
    Andrzeju zdradzę CI więcej
    Klasa pojemności bardzo mi by pasowała. Mam się zmieścić w 1,8l i okolicach 200KM Choć pojawiła się opcja stroker na 1,933l więc nadal klasa do 2l N/A
    Toyota jeszcze olej zmienia Przejechałem tym samochodem od zakupu około 7kkm. Wymieniałem olej 5 razy 5w30 zobowiązuje.

I powtórzę słowa.
    Miło by było się spotkać!

EDIT
    I niestety nie znalazłem chętnych na 2 wolne miejsca wśród znajomych :/
    Ostatnio edytowane przez culmen ; 10-07-2016 o 19:37

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

5 x olej na 7 tys km ? łał!!!

Co Ty z tym silnikiem kombinujesz, hmm. 200 koni będzie z poniżej 2 litrów , no no!

A co do wolnych miejsc -przecież były już wcześniej, ale mam niekoszerne koła. To już sprawa zamknięta.

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

i tak wiedzialem ze ciebie nie przekonam, ale to przyjedz czysto rekreacyjnie popatrzec na makarony?
    ja zmienialem w ciagu 23 tysiecy kilometrow olej 5 razy

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    Kurde, jeden trening i już ?
    A Toyota się tylko plakuje...
    No ciekaw jestem wyników wszelkich, pogody (oj, lekki deszczyk urozmaiciłby rywalizację na tym torze )
    I wniosków na następne Itailan Trackday'e .
    Taki przedwniosek to klasy pojemnościowe a nie mocy , jak powszechnie przyjęte. Lub bez klas tylko coś na wzór 4nano - klasy sport i nie sport i tyle. Ile koni kto zmieści itd. to jego bonus. No i wiadoma kwestia ogumienia.
    Ciekawe czy jakieś Alfy w ogóle w czołówce będą. Chyba powinny, nazwa TD zobowiązuje
    (to tak dla mobilizacji Alf )
    Wiem już jedno - CCC (cena czyni cuda) - w przyszłym roku ma być dużo taniej, miejsc myślę że te 50 to optimum. Co do klasy sport i nie sport - zobacze jak i kto przyjedzie w tym roku i czym, decyzję o tym podejmowałem sam mimo że tu pytanie zadałem. Cisza a jak napisałem oficjalnie jak się sprawa ma to jakieś tam głosy zaczęły się pojawiać po fakcie. Andrzej jak masz ochotę to wpadaj na niekoszernych - wrzucimy Ci ze 100 kg do bagażnika dla równowagi. Co do twojej obecności na slickach to jeśli masz możliwość zapraszam zdecydowanie wolę mieć pełną obsadę jak głupio się upierać przy slickach. Wrzucimy Ci do klasy ze średniakami i myślę że nikt pretensji nie będzie miał. Co ty na to ?? Miło będzie poznać i pogadać jednego z większych maniaków upalania alf na tym forum.
    Ostatnio edytowane przez Teddy84 ; 11-07-2016 o 05:50

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Klasa sport to nie tylko opony, tu trzeba i swap'y i inne modyfikacje podciągnąć wzorem np. classicautocup , tak że bankowo z połowa pewnie by się kwalifikowała.

Co do propozycji dodatkowych 100kg no dzięki bardzo, ale te 2 miejsca na pewno obsadzicie jeszcze, a sam nie znoszę żadnych odstępstw i wyjątków więc to niemożliwe co poustalane zmieniać. Będę śledził później wirtualnie co się działo !

Co do ceny -pewnie sponsorzy to istotna kwestia biorąc pod uwagę że seat-racing robi imprezę na 30 aut za 270zł / os na Kielcach (a mają tych sponsorów poza tytułowym 4nano sporo wymienionych).
    Ale ta stówka z haczykiem różnicy, biorąc pod uwagę że instruktorzy są i to ma być szkolenie po części jak zwykłe szkolenie sjs.pl które podobnie kosztuje, a później jeszcze time attack to cena 400zł jest ok. Zwłaszcza że to nie co miesiąc tylko raz w roku.

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Ja mam kilka pytań, w związku z tym że jeszcze mi kilka mniej lub bardziej drobnych rzeczy zostało do zrobienia przy alfie.

1. Czy będzie przed imprezą pokazana jakaś mapka przedstawiająca trasę przejazdu?
    2. Czy będzie można zrezygnować z 'części szkoleniowej' kosztem podłubania przy samochodzie (i tutaj kolejna rzecz - czy można korzystać z najazdów koło toru?)?
    3. Czy będzie gdzieś w harmonogramie imprezy coś takiego jak przejazdy zapoznawcze po pełnej nitce wytyczonego dla nas toru?

Pytam, bo nie mam w tygodniu czasu nic popchnąć i do końca pewien samochodu też nie jestem. Jeśli nie uda mi się go zmusić do współpracy w piątek wieczorem, będę musiał pojechać czymś innym
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Moderator Znawca Avatar Teddy84
    Mieszka w
    Legnica
    Auto
    156 2.0 Turbo/Giulietta 1.4TCT MY'16

Domyślnie

Cytat Napisał bimsky Zobacz post
    Ja mam kilka pytań, w związku z tym że jeszcze mi kilka mniej lub bardziej drobnych rzeczy zostało do zrobienia przy alfie.

1. Czy będzie przed imprezą pokazana jakaś mapka przedstawiająca trasę przejazdu?
    2. Czy będzie można zrezygnować z 'części szkoleniowej' kosztem podłubania przy samochodzie (i tutaj kolejna rzecz - czy można korzystać z najazdów koło toru?)?
    3. Czy będzie gdzieś w harmonogramie imprezy coś takiego jak przejazdy zapoznawcze po pełnej nitce wytyczonego dla nas toru?

Pytam, bo nie mam w tygodniu czasu nic popchnąć i do końca pewien samochodu też nie jestem. Jeśli nie uda mi się go zmusić do współpracy w piątek wieczorem, będę musiał pojechać czymś innym
    1. Dopytam bo nie przypominam sobie żeby była przy poprzednich edycjach
    2. Można nie widzę problemu , co do najazdów dopytam
    3. Zawsze był pełen przejazd zapoznawczy.

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Niewiele kolegom Trackday'owcom Italianowcom (i nie tylko) zostało do godziny zero, ale jeszcze kilka dni więc - uczcie się ! Jestem zachwycony poradami i wskazówkami tego Pana, już tu pisałem ale naprawdę warto go posłuchać jeśli ktoś tego jeszcze nie zrobił.

Nie jestem jakoś bardzo fluent in English, ale on mówi językiem i gestykulacją bardzo przystępną, są też wersje "pisane" - troszkę na jego stronie trzeba przewinąć.

Ostatni 'tip' - chyba przed torem w Kielcach szczególnie przydatny

https://www.youtube.com/watch?v=eHRH...em-subs_digest

Speed Secrets, Ross Bentley - polecam zamiast onetu, pltoka czy innych takich !

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

ja pracuje dopiero w piatek bede mial wzgledny luz, tak wiec umyc zdarze, ale nic wiecej

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Do odstąpienia jedno miejsce na Track Dayu! Kolega mi się wykruszył
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów