Strona 21 z 370 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223242526272829303171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 3691

Temat: Usterki - większe i mniejsze, rozwiązania i porady

Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Tak zrobiłem, mam na 3 a i tak się włączają

Użytkownik Znawca Avatar SliwusBuu
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Mazda MX5 NBfl 1.8l, Alfa Romeo 159 2,4 JTDm 2006r.; Alfa Romeo 156, 1.9 JTD 115KM - była

Domyślnie

Im większa jest czułość, tym mniejsza jest ilość światła zewnętrznego niezbędnego do sterowania włączaniem świateł zewnętrznych.
    Ustaw na 1.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Ustaw na 1.
    OK, spróbuję.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    9,5 to spalanie w mieście bez korków z wyłączoną klimatyzacją. Pierwszy bieg rozpędzałem auto do 60 przejście na 6 i tak trzymałem do kolejnych świateł. Byłem niesamowicie zadowolony z tego modelu. Jak już pisałem producent podawał minimalne w mieście 10,5 ja schodziłem poniżej. Giulietta na autostradzie 140-160km spalała 9,5-10 przy 160 wchodziła na 11. Przy niższych 60-90 km 7-8. Raz przejechałem odcinek 150 km z prędkością 70-80 i wyszło trochę ponad 5,5 Wszystkie parametry Giulietty pokrywały się z danymi producenta. Niestety Giulią nie jestem w stanie zejść poniżej 12 mimo ze producent gwarantuje ( chyba) 9, autostrada 150-170 9,5- 10 i tu jest OK. Przetestuje teraz w trybie D bez klimy jak zejdę poniżej 10 to uznam ze jest OK.
    Diesel pali dużo mniej.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

[QUOTE=Chrisu;2040942]Szczerze...to maruda jesteś.

- - - Updated - - -

To po co komentujesz.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chrisu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 AT 200PS wersja Business

Domyślnie

...dałem Ci racjonalne argumenty. Odpowiedz w taki sam sposób. Chyba się nie obrażasz za marude
    ...stać Cię na psa to stać Cię na smycz. 280KM nie będzie mniej palić.
    ...a dzielenie się doświadczeniami, podawanie przykładów i komentowanie to chyba normalna rzecz, od tego jest forum!

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Chrisu Zobacz post
    ...dałem Ci racjonalne argumenty. Odpowiedz w taki sam sposób. Chyba się nie obrażasz za marude
    ...stać Cię na psa to stać Cię na smycz. 280KM nie będzie mniej palić.
    ...a dzielenie się doświadczeniami, podawanie przykładów i komentowanie to chyba normalna rzecz, od tego jest forum!
    Przeczytaj temat od początku, ze zrozumieniem. Głównie moją myślą jest błąd w danych producenta. Czekam na odpowiedz z Fiata według jakiej normy obliczyli zużycie paliwa.
    - Jednym autem na stałej trasie, w odpowiednim czasie auto zużywa x paliwa, zużywa tyle ile podał producent.
    Ten sam producent podał dla giuli 9 litrów, ten sam kierowca, droga, czas i natężenie ruchu. Zużycie jest znacznie wyższe od deklaracji producenta.

Tak na marginesie, przy normalnym użytkowaniu, zużycie paliwa waha się od 13 do 14 i jeżeli tobie zużywa 12 przy normalnym użytkowaniu to albo jeździsz oszczędnie, albo możesz zejść poniżej 10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Azalgo
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T

Domyślnie

Przeczytaj temat od początku, ze zrozumieniem. Głównie moją myślą jest błąd w danych producenta. Czekam na odpowiedz z Fiata według jakiej normy obliczyli zużycie paliwa.
    - Jednym autem na stałej trasie, w odpowiednim czasie auto zużywa x paliwa, zużywa tyle ile podał producent.
    Ten sam producent podał dla giuli 9 litrów, ten sam kierowca, droga, czas i natężenie ruchu. Zużycie jest znacznie wyższe od deklaracji producenta.

Tak na marginesie, przy normalnym użytkowaniu, zużycie paliwa waha się od 13 do 14 i jeżeli tobie zużywa 12 przy normalnym użytkowaniu to albo jeździsz oszczędnie, albo możesz zejść poniżej 10
    Mam średnią 10,8l z prawie 12000km. Naturalnie prawie non stop na Dynamic. Kiedyś wracając z południa Czech zrobiłem jazdę na A i wyszło tak:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

Cytat Napisał SliwusBuu Zobacz post
    Ustaw na 1.
    Działa! Dzięki !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Rowerzysta Avatar Chrisu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0 AT 200PS wersja Business

Domyślnie

Staram się zrozumieć i uporządkować Twoje uwagi....apropos czytania ze zrozumieniem.
    - Czyli miasto w trybie A (czy N?) min 12L
    - 13L/ 14L Trasa czy miasto ?? Normalnie czyli jak ?
    Ogólnie prawidłowość w przypadku mocnych aut jest taka że do danych fabrycznych trzeba dorzucić ze 3L. Dla przykładu Ford dla RSa podaje miasto 10L...a zejście poniżej 13 L jest trudne. Mieszane producent podaje 7.7...realnie spokojnie jadąc np na krajówkach 11L jest możliwe. Analogicznie jest dla Veloce 9L podaje poroducent, rzeczywiste wyjdzie 12...mieszane jest ok 6.5 , realnie w trasie wyjdzie 9-9.5L
    Twój przypadek wg mnie nie odbiega od normy.