Strona 21 z 137 PierwszyPierwszy ... 11121314151617181920212223242526272829303171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1367

Temat: [HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

Kontrolka przepalonej żarówki w 156 odnosi się do świateł pozycyjnych i stopu mijania jak się spali to nie pokazuje więc nie ma to najmniejszego wpływu.
    Lampy w 156 nie mają soczewek (przynajmniej te standardowe) więc sa montowane w miejsce żarówki H7 nie pamiętam dokładnie jaka żarówka jest w 33 ale nawet jeśli jest to H4 to takie zestawy też są tyle że podobno po jakimś czasie potrafią sie dziać z tym jakieś cuda ze względu na to że jest tam jakiś patent z żarówką na długie który przestaje działać.
    Jeśli chodzi o przegląd to byłam ostatnio i jakoś nie było problemu fakt żę w mojej byłej firmie to może dlatego lecz jak pytałem kolegi to nie miał zastrzeżeń.

jest tylko jedno ale co do tych świateł mianowicie nie ma żarówek zamiennych a przynajmniej nie spotkałem a niestety nie są wieczne i też się kiedyś wypalą i wtedy co ? nowy zestaw? Jedynie to mnie zastanawia choć an allegro gdzieś znalazłem same żarówki szkoda że nie w łodzi ale co tam będę się martwił jak się spali
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

Jedno ale to ja mam do kolegi Dobry: posty się edytuje a nie dopisuje jeden pod drugim
    Co do żarówek: słabo szukałes prawie każdy np na allegro sprzedaje same lampy więc nie ma z tym większego problemu.
    ja mam w kazdym razie bez soczewek i niespecjalnie idzie to wyregulować ale trudno.
    H4 mają elektromagnes w civicu do którego mam dostęp sa już 2 lata i wszystko jest ok.

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Zarowki zamienne sa - widzialem gdzies na allegro, tyle ze dosc drogo. Z drugiej jednak strony jak sie policzy zywotnosc w porownaniu do zwyklego halogena to i tak wychodzi taniej, a poza tym HID caly czas tanieje. Pamietam jeszcze niedawno trzeba bylo wydac 500-600 PLN a teraz juz po niecale 300 chodza...

Dobry - a gdzie kupowales swoj zestaw?

Kosiar
    Gość

Domyślnie

ja swój na allegro. jeżeli chodzi o przeglądy nie wiem jak jest bo dopiero niedawno założyłem natomiast kolega z forum Korczu co ma HIDy już trochę mówi że nie ma problemów zresztą gdzie masz w kodeksie przepis że nie można używać hidów , kilka razy sam mijał w nocy drogówkę stojącą na poboczu z radarem i ani razu mi nie kazali zjechać a jechalem rzecz jasna na włączonych światłach jak to noca (zresztą w dzień też trza :mrgreen: )

Użytkownik Romeo Avatar Siekier
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 1,8TS

Domyślnie

Cytat Napisał Kosiar
    gdzie masz w kodeksie przepis że nie można używać hidów
    Chyba tylko tam gdzie napisane ze oswietlenie musi miec homologacje. Ale nie wiem gdzie cos takiego moze byc spisane...

BiG_G
    Gość

Domyślnie

proszę koledzy, jak ktoś z was tego nie czytał:

Kosiar
    Gość

Domyślnie

reflektor musi mieć homologacje

b.pawelek
    Gość

Domyślnie

juz się wygłupiajmy. Lampa musi mieć homologację i składac się z homologowanych elementów. Nie zmienia to faktu ze Hidy daja dobre swiatło i raczej nie oślepiają.

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

Jeśli chodzi o przepisy to jeśli się nie mylę to światła xenonowe jedynie powinny mieć automatyczną regulacje wysokości czyli jakiś czujnik na którymś wahaczu który zmienia położenie świateł pod względem obciążenia tyłu samochodu czego w przypadku zwykłych lamp nie ma i podobno jeśli chodzi o policję potrafią tylko tego się czepiać a nawet z tego powodu zabrać dowód rej.
    Mój zestaw kupiłem w Łodzi w sklepie: JB PARTNER ul. Wschodnia 57
    można ich znaleźć na allegro pod nazwą "julifull".
    Pozdrawiam i sorki za dwa posty ale byłem trochę śpiący wczoraj i nie pomyślałem o tym
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

OK. Zamontowane. 6000K
    Wrażenia - świeci całkiem fajnie, zwłaszcza na całkiem nieoświetlonej drodze. tego światła na drodze jest o wiele więcej.
    Po zamontowaniu wyjechałem na drogę (a jest już ciemno), by przetestować reakcje innych uczestników ruchu.
    Jeździłem tam i spowrotem, czekając aż mi któryś z jadących z przeciwka samochodów mrugnie. No i jak tak jeździłem, to w sumie minąłem się z 23 samochodami (liczyłem) i żaden nie mrugnął... Wnioskuję więc, że nie oślepiam, przy czym mam świadomość tego, że pomimo wszystko łamię przepisy, chociaż zamontowałem spryskiwacze!
    Pozdrawiam.
    Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html