U mnie w dolnych wahaczach Vema kupionych na allegro, osłony na sworznie po kilku miesiącach wyglądają jakby miały z 10 lat, sparciałe i porozrywane. Porażka.
Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk
U mnie w dolnych wahaczach Vema kupionych na allegro, osłony na sworznie po kilku miesiącach wyglądają jakby miały z 10 lat, sparciałe i porozrywane. Porażka.
Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk
Zna ktoś może ten sklep? Cena za wahacz dosyć dobra tylko czy oryginał? Może ktoś tam kupował i może coś powiedzieć?
http://motoshop.net.pl/pl/p/TRW-WAHA...AWY-JTC920/557
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Bierz z autosklep24.pl - sklep zaprzyjazniony i nie sprzedaje podrob. Gora TRW 217pln ostatnio bralem.
Powiedzcie mi, po czym poznać podróbki górnych TRW?
Bo kupiłem z Inter-Carsu, lewy i prawy. Ale od razu widać, że się różnią, na jednym wszystko zeszlifowane, na drugim jest (w takim kółku '11', czyli pewnie rok).
Przy sworzniach logo TRW, tulejki BOGE.
I teraz nie wiem, czy to tak już jest, że różnie wychodzą czy jak... :/
(próbowałem szukać, ale nic nie znalazło, żeby mnie ktoś zaraz nie zjechał)
W IC powinno być wszystko OK.
Poza tym jakby nie było masz gwarancję.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Witam. Przeglądałem wątek od pierwszych postów. I chciałem dodać ze skusiłem się na górne wahacze Stenberg do mojej 156. Przejechałem na nich około 4 - 5 tyś km i ogólnie nie słychać żeby się coś z nimi działo, jednak ostatnio wymieniałem amortyzatory z przodu i zdemontowałem w tym celu górne wahacze, ku mojemu zdziwieniu specjalnie sztywne się nie wydały... Prognozuje im maksymalnie jeszcze drugie tyle km... chociaz mogę się mylić. Obecnie koncze wymieniać całe przednie zawieszenie. Zostały mi tylko dolne wahacze i zastanawiam się czy znowu skusić się na Stenbergi, czy może lepiej Vema albo TRW tak jak już tutaj ktoś pisał. Ktoś jeszcze testował te Stenbergi?
Kupuj Stenbergi - przeciez wytrzymaja 10kkm. Akurat jak padnie Ci góra to zmienisz dół, a potem przy wymianie dołu stwierdzisz, że góra padła, na koniec zepchniesz Alfe do rowu, bo to złom, a zawias trzyma max 10kkm.
ZTCW górny Stenberg kosztuje 100pln i wytrzyma 10kkm. TRW kosztuje 217pln i wytrzyma 150kkm. Tyle wytrzymał u mnie, więc proszę o powstrzymanie się od uwag.
Liczyć umiesz?
Nie lepiej uzbierać na te TRW niż kombinować?
nie jestem przekonany dlatego pytam. O TRW rożne opinie słyszałem i to skrajnie rozbieżne. A do tych Stenbergów przekonuje mnie cena i gwarancja 2 lata. Tak umiem liczyć :]
Gwarancja, hłehłe...... Zużycie eksploatacyjne - wady nie stwierdzono.
Cena Cię przekonuje - jak wielu innych amatorów Qpy itp.... Kup i opisz efekty ku potomnym.