Strona 21 z 38 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 372

Temat: Dobry mechanik Łódź

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Cytat Napisał olo_84 Zobacz post
    Sprawy tej nie znam wiem że Krzysztof z Autokliniki czyta forum więc może się na ten temat wypowie. Swoją drogą aż nie chce mi się wierzyć że taka sytuacja miała miejsce. Ona jest nie logiczna rozumiem że zaplaciłes za to paliwo tak? Czy kwota ta została odjeta od rachunku? Generalnie dziwna sprawa. Warto było by poznać druga stronę
    Kwota za którą oni zatankowali samochód (20zł) został doliczona do rachunku, wyraźnie jest zaznaczony punkt, 20zł-dotankowanie paliwa.
    To nie jest sprawa z teraz, wszystko miało miejsce w sierpniu zeszłego roku. Ja zaaferowany usterką podczas odbioru samochodu jakoś za bardzo nie analizowałem co oni gadają i nie robiłem z tego powodu im żadnych problemów. Powiedzieli, że w ramach testów pojechali moim samochodem w piątek do Zgierza i w poniedziałek nim wrócili. Tylko, że od nich do Zgierza ile jest? Z 10km? Zorientowałem się niestety zbyt późno, jak już auto znowu zatankowałem, z resztą nie miałem żadnych dowodów na to jaki był stan licznika jak zostawiałem im auto i jaki był stan paliwa.

Użytkownik Świeżak Avatar ToHrn
    Mieszka w
    Zgierz
    Auto
    GT 1.9 JTD MultiJet '04, Giulietta 1.4 MultiAir TCT '11, MiTo 1.4 MultiAir TCT '12

Domyślnie

Cytat Napisał Karol147 Zobacz post
    Jakoś mój obecny mechanik jak jedzie sprawdzić mój samochód to dzwoni do mnie i jeszcze telefonicznie zdaje relację podczas jazdy. No i nie potrzebuje do tego tony paliwa i załatwiania swoich spraw moim samochodem.
    A gdzie serwisujesz samochód jeśli można wiedzieć ?

Co do Zbynio Team to jak znajdę trochę więcej czasu, to też podzielę się swoimi spostrzeżeniami (niestety, w zdecydowanej większości negatywnymi - z czasów, gdy nazywali się EL Team/Lancia Team/Alfa Team). Przy okazji napiszę ocenę innych warsztatów znanych z Łodzi i okolic, a także z województwa śląskiego .

Użytkownik Romeo Avatar Goora
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDM 150KM '06

Domyślnie

Jeśli o mnie chodzi to auto odebrane wczoraj z Wileńskiej. Usterka dobrze zdiagnozowana i naprawiona.
    Tak jak podejrzewałem winny był przegub zewnętrzny.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 33 1.7 8V 92',AR 166 3.2 V6 24v 2003 FL Distnctive

Domyślnie

Cytat Napisał ToHrn Zobacz post
    A gdzie serwisujesz samochód jeśli można wiedzieć ?

Co do Zbynio Team to jak znajdę trochę więcej czasu, to też podzielę się swoimi spostrzeżeniami (niestety, w zdecydowanej większości negatywnymi - z czasów, gdy nazywali się EL Team/Lancia Team/Alfa Team). Przy okazji napiszę ocenę innych warsztatów znanych z Łodzi i okolic, a także z województwa śląskiego .
    Niestety potwierdzam serwis na wileńskiej po naprawie jakiej się podjeli już omijam z daleka i wszystkim odradzam.
    Naprawa była prosta : sprężyny z tyłu + linki ręcznego - części ofc moje.

Ofc rzeczy dotyczace punktualności itd były na plus. Pokrowce i inne pierdoły wszystko z zewnątrz wyglądało profesjonalnie.

O ustalonej godzinie przyjeżdżam i chcę odebrac auto przechodze obok niego i patrze otwarte - zazwyczaj zamknięte trzymali na placu ale stwierdziłem że pewnie zapomnieli.
    Jak po każdej wymianie zabieram stare części. Gdy chciałem schować sprężyny do bagażnika wciskam przycisk z pilota i nic. No to eeee czerwona lampka sie zapaliła i o co chodzi. No to sprawdzam i zamek nic nie działa z pilota zero reakcji. Wołam majstra a ten mi a że to pewnie siłownik nie działa. No to już widziałem że ściema idzie bo jak siłownik nie działa to jest przynajmniej próba reakcji. Majstrowi mówie że wtedy by inaczej się to zachowało i sie go pytam czy jak sprężyny wymieniali to wyjmowali tylnią półkę?

Majster odpowiada twierdząco no to mu mówię ze tam pod lampą jest sterownik od zamka centralnego i może nie podpieli .....

Okazało sie że a i owszem nie podpieli tego - a ciemniali i chcieli mnie naciągnąć na kolejną robote a do tego okazało się że mocowanie tego sterownika zostało przez nich ułamane i sam sterownik wrzucony do środka luzem ...... Dodatkowo pogubili mi zaślepki od śrub w środkowej lampie.

Z ręcznym nie było lepiej zaczynał brać jak miałem go pod brodą ... skończyłem liczyć po 14 ząbku. To ofc poprawiali ale też marnie musiałem w innym seriwsie poprawić ich robote.

Na moje pytanie co z zaślepkami co pogubili mieli mi sciągnąć z aso ale do dzisiaj sie nie doczekałem. Na pytanie czemu robote spier.... były tłumaczenia że to kolega a nie ja ....

W mojej ocenie to teraz rzeźnicy i partacze i mojego auta im tam nie postawie.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Trochę mnie zmartwiliście, bo mam umówione auto na jutro na rozrząd...

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Cytat Napisał drumaholic Zobacz post
    Trochę mnie zmartwiliście, bo mam umówione auto na jutro na rozrząd...
    chyba nie aż tak bardzo, byłem tam dzisiaj nawoskować GT i nie było 147 na rozrząd...
    ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar zeb
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 156 SW 1.9JTDm 170PS by CinSoft, Black AR 147 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    chyba nie aż tak bardzo, byłem tam dzisiaj nawoskować GT i nie było 147 na rozrząd...
    Częściej woskujesz auto niż ja swoje myję

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

lubię się pobawić szmatkami
    ...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    147 1.9 JTD 8V

Domyślnie

Stoi jakoś od ~~10.30 Czerwona na EKU Jutro do odbioru. Miała być dzisiaj i miałem jechać po opony (poprzedni właściciel założył jakiś łysy śmietnik na tył) no ale się plany rozsypały przez jedną, głupią rolkę.

edit.

o 11.45 jakoś przejeżdżałem, to stała jeszcze przed warsztatem.
    Ostatnio edytowane przez drumaholic ; 20-05-2016 o 19:01 Powód: add

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

to nie wiem, pytałem chłopaków czy jest 147 z forum na rozrząd to mówili że nie ...znowu muszę jechać bo trampki zostawiłem
    tak czy inaczej daj znać jak poszło
    ...