Strona 21 z 54 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 534

Temat: Navi Polska mapa -zdięcia

42n8
    Gość

Domyślnie

Witam
    Trudno nie przyznac racji koledze pitbull_syndica. Ktos zrobil sobie nawigacje, ktora chcialoby miec pewnie 80% uzytjownikow alfy 166 w Polsce, pyknal zdjecia, pochwalil sie i sie cieszy. Temat ciagnie sie od roku i zadnych postepow. Sto razy powtarza, ze nie chce na tym zarabiac, ale nie chce tez udostepnic "know-how" bo on sie nakombinowal, a inni by z tego skorzystali. To po co w ogole ten temat? Dla przechwalek? Takie zachowanie jest 100 razy gorsze niz gdyby zaczal sprzedawac jakies adaptery czy cos takiego, bo trudno miec pretensje, ze ktos chce zarobic na czyms, co sam wymyslil. Ale miec cos, czego inni potrzebuja, machac im tym przed nosem, przechwalac sie i nie udostepniac w zaden sposob to niestety zwykle chamstwo.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Nie no nie przesądzajmy, tu cię troszkę poniosło kolego, HENKEL założył temat dzięki któremu pojawiło się malutkie światełko w tunelu co do PL NAVI w AR166, próbował zrobić kilka przejściowek no ale niestety nie ma podzespołów puki co, co nie zmienia faktu, że na tyle postów przydał by się jakiś konkretny z manualem do podłączenia i lekkim objaśnieniem co i jak, był by to napewno już jakiś krok na przód tak jak zrobił to np. KAYROL w jednym ze swoich tematów w którym opisuje jak podłączyć DVD w AR166. Chętnie bym zawiesił oko na takim manualu.
    Pzdr. i bez nerwów.

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Jak dla mnie to kolega henekl nie ma zamiaru powiedzieć nic więcej o navigacji w swoim aucie. Nie wiem dlaczego tak jest ale takie jest życie i w żaden sposób nie jesteśmy w stanie go zachęcić do tego. Przegląda różne tematy natomiast w poście założonym przez siebie nie wnosi od dłuższego czasu nic ciekawego i w tej kwesti nie ma się co czarować. Każdemu zależy na navi a rozwiązanie na pajączka (takie jest u henekla) wielu osobom ułatwiło by życie a Ci co się obawiają grzebania w elektryce byliby zmuszeni do ruszenia tyłków (bo na przejściówki nie doczekamy się nigdy) i też by się czegoś nauczyli Ale co z tego jak nie mamy konkretów i możemy sobie robić układy które nie działają!!! Ktoś prosił henekla (nie wiem na której to było stronie bo już mi się naprawdę nie chce czytać tego po raz setny) o to aby podpowiedział jak to zrobił to otrzymał odpowiedź że wszystko jest już napisane itd.... Naprawdę opadają mi już ręce...

A teraz pytanie do ludzi orientujących się w elektronice Odbiornik pilota w daytonie podłączony jest z płytą główną czterema przewodami. Po zmierzeniu ich miernikiem ustawionym na zakres 20V uzyskałem wyniki
    1 0,75
    2 -0,09
    3 0,20
    4 0

przetłumaczy mi to ktoś Domyślam się że gdzieś podepnę zasilanie i masę do układu oraz sygnał i masę sygnału (trzy przewody są szare a czwarty jest biały i wskazuje 0 - pewnie to sygnałowy) naprawdę niewiele mam do czynienia z elektroniką ale robię co mogę żeby w naszych alfach wreszcie wszystko grało.... (mierzyłem dotykając czarną końcówką do stelaża czytników a czerwoną kolejno przewodów)

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Witam,nie mam 166 ale moglby ktos wyjasnic dlaczego i czego nie ma w navi 166??Map czy jezyka pl??Jesli map to niech mi ktos wstawi plyte z mapami niemiec np. na rs to sprubuje cos z tym zrobic.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar b-ski
    Mieszka w
    PiotrkĂłw Trybunalski, Poland
    Auto
    Bella 166 2,4jtd Millenium

Domyślnie

Widzisz kolego, sprawa jest tego typu iż na orginalne navi w 166 nie było i nie na do tej pory map naszego pięknego kraju no nie wspominając już o pl języku..... A co nasz na myśli pytając o mapę niemiec?

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

w alfie 166 nie działają mapy Polski...
    tu masz linka do działających map na fabryczną navi w alfie
    http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=ozzzy&sid=4
    a co do map Polski to daj mi Twój adres to wyślę Ci płytkę którą otrzymałem od Sproketa albo poczekaj chwilę jak wrzucę to na chomika....

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał melek_italia
    moglby ktos wyjasnic dlaczego i czego nie ma w navi 166??Map czy jezyka pl??Jesli map to niech mi ktos wstawi plyte z mapami niemiec np.
    Nie ma mapy. Na przykład Polski.
    Pozostałe mapy do ściągnięcia tutaj.
    Ale nie sądzę żeby się dało przystosowć jakś mapę Polski do formatu z Alfy 166.

PS.Ale poszły trzy szybkie posty. :mrgreen:

melek_italia
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kmito
    Cytat Napisał melek_italia
    moglby ktos wyjasnic dlaczego i czego nie ma w navi 166??Map czy jezyka pl??Jesli map to niech mi ktos wstawi plyte z mapami niemiec np.
    Nie ma mapy. Na przykład Polski.
    Pozostałe mapy do ściągnięcia tutaj.
    Ale nie sądzę żeby się dało przystosowć jakś mapę Polski do formatu z Alfy 166.
    Sprubujemy

Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

hehe jakie poruszenie w tym temacie to forum zaczyna żyć tempem forum volkswagena czyli 3 posty na 6 sekund!!! Szkoda tylko że nic z tego nie wyniknie bo henekl dalej milczy....

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sQun49
    Szkoda tylko że nic z tego nie wyniknie bo henekl dalej milczy....
    Nie milczy.
    Właśnie szuka klientów na forum Lanci. :wink:
    W Lanci Lybra jest ten sam system.