Strona 21 z 48 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 477

Temat: Blue&Me upgrade i zmiana języka

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Saimonse
    Mieszka w
    3-CITY
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 16 V 2007 Q-T | eks : AR 147 16 V TS 88 kW 2006

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Potrzebujesz goły pendrive sformatowany na FAT32 (goły w sensie bez żadnych innych plików).
    Wrzucasz pliki ze strony http://www.blueandme.net/resources/d.../index_en.html
    Czytasz instrukcje.
    Robisz.
    Cieszysz się polską cizią
    Też chciałbym się nią cieszyć. Niestety próbowałem już kilkukrotnie na 3 penach i nic. Ciągle wyskakuje mi komunikat 'USB Data Configuration Error'. Jakiś pomysł ?

Mieszka w
    3-CITY
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał zagiel Zobacz post
    Od niedawna cieszę się Alfą 159. Po przeczytaniu tego wątku podchodziłem do upgrade'u blue&me bez nadziei, że uda się coś zrobić. Ale o dziwo po kilku próbach udało się wgrać zarówno aktualizacje jak i język polski (komunikaty głosowe), bo sam język menu pozostał angielski, co akurat nie jest problemem.
    Wygląda, że wiele osób ma problemy z błędem 10 itp. więc może przyda się mała relacja z placu boju.
    Przetestowałem 3 pendrive'y i upgrade udało się zrobić ze starego odwarzacza mp3 (taki typowy noname chyba z 256 MB). Najpierw aktualizacja, następnie język.
    Jeśli chodzi o aktualizację to jest to dość zdradliwy proces i trzeba uzbroić się w cierpliwość, ponieważ czasy pomiędzy kolejnymi komunikatami (wyświetlanymi między prędkościomierzem i częstościomierzem) są dość długie i wydawać by się mogło, że nic się nie dzieje. Sam się na tym złapałem. Warto np. obserwować diodę pendrive'a lub nawet samo podświetlenie portu usb które dziwnym trafem kilkukrotnie przygasa podczas instalacji.
    Po aktualizacji blue&me i zmiany języka na polski, czas na upgrade map. Posiadam kartę SD z mapami Navteqa 2011 ale wygląda na to, że są już dostępne nowsze. Orientujecie się może czy mapy Navteqa dla IGO są kompatybilne z blue&me? Czy może jest to jakaś specjalnie przygotowana wersja?
    A wgrywałeś najpierw 5.5 a potem 5.6 czy od razu 5.6 ? Ja na razie próbowałem 4 penami. Na razie bez pozytywnego zakończenia. Cały czas error 10.

Użytkownik Rowerzysta Avatar PePe_xXx
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Ja swego czasu też się z tym chwilę pomęczyłem. Ostatecznie wyczytałem gdzieś, że Alfa nie lubi dużych pen'ów. Poza sformatowaniem na FAT32, wykorzystajcie przede wszystkim jakiegoś starego pen'a - takiego, żeby tylko zmieściły się na nim pliki (ja miałem jakąś starą 512kę i poszło elegancko).

Użytkownik Pirat drogowy Avatar babus11
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    159 JTDm 150KM

Domyślnie

ja do aktualizacji zabierałem się jakieś 3 lata po pierwsze dlatego , że jak kupowałem , a kupowałem u TomkaKRK to już u niego chciałem zrobić aktualizację ale powiedział,że on się za to nie weźmie bo już to robił i zdarzyło mu się ,że moduł się zepsuł. Stwierdziłem ja tez nie robie bo tylko bede odtwarzał muzyke i połacze sie z telefonem i wszystko działalo, a komunikaty włoskie mi nie przeszkadzają. Aż do teraz jak zrobiłem aktualizacje telefonu (windows phone 8.1) i telefon mi się co chwile rozłączał. Co zrobiłem : sformatowałem pena 2GB mam takiego (formatowanie normalne nie to szybkie) póżniej wszedłem na stronke http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/ wybrałem model 159 i nacisnąłem start update pobrałem BlueMeConfigurator: wypakowałem w dogodne miejsce na dysku ,a następnie zgrałem na pena 4 pliki bez tych instrukcji w pdfie. Wio do samochodu ,podłączyłem pena i włożyłem kluczyk po paru minutach zakończyło się sprawdzanie jaką mam generację i znowu do kompa. Na penie pokazał się nowy plik BMConf.xml. Zrobiłem upload na stronie powyżej i ukazało się download v 5.6 update i poniżej download v5.5 update najpierw sciągnąłem 5.5 oczywiście w tym czasie formatowalem pena jak wyżej ( pełny format). Wypakowałem i zgrałem 7 plików bez pdfów. Znowu do Alfy i ta sama procedura co wyżej. Aktualizacja się powiodła. I tak samo z 5.6. i tak samo z językiem polskim. Dodam , że aktualizacja trwała 5 do 10 minut już myslalem ,że się nie uda ale dobrze, że zaczekałem Teraz telefon jest sparowany, jak mogłem tak mogę odtwarzać mp3 z Blue&Me i Alfa gada po polsku

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

ja dzisiaj również zaktualizowałem sobie B&M do wersji 5.6 a potem przyszła pora na zmianę języka. Wszystko zrobiłem podłączając telefon w trybie "mass storage" przez 2GB kartę SD, sformatowałem ją na FAT32, zgrałem pliki i poszło bez problemu. Fakt, zmiana języka załapała dopiero za którymś razem, ale poszło.

Mieszka w
    3-CITY
    Auto

Domyślnie

Hej. A ktorym przyciskiem rozlaczacie rozmowe ? U mnie zaden przycisk nie chce tego uczynic..

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Przycisk ze słuchawką, ten sam co do wybierania połączenia.
    Co prawda Blue&Me już nie mam od roku i niezbyt dokładnie pamiętam ale aby się rozłączyć trzeba chwilkę ten przycisk przytrzymać wciśnięty.
    AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

2 sekundy trzymać słuchawkę, żeby zakończyć rozmowę.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM

Domyślnie

Aktualizacja do 5.5 i 5.6 poszła bezproblemowo (stary, wolny 1 GB pendrive), ale wszystko posypało się przy zmianie języka. Update trwa 6-8 min, po czym wywala POLSKI LANGUAGE UNAVALIBLE. Próbowałem ileś tam razy, zawsze tak samo. Odłączyłem akumulator, spróbowałem ponownie, dalej to samo. A jak chcę wejść w ustawienia B&M to wyskakuje ENGLISH LANGUAGE UNAVALIBLE. Ktoś jakieś pomysły jak to rozwiąząć?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Próbuj instalować pakiety językowe... na różnych pendrive'ach -> do skutku.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond