Ja swego czasu też się z tym chwilę pomęczyłem. Ostatecznie wyczytałem gdzieś, że Alfa nie lubi dużych pen'ów. Poza sformatowaniem na FAT32, wykorzystajcie przede wszystkim jakiegoś starego pen'a - takiego, żeby tylko zmieściły się na nim pliki (ja miałem jakąś starą 512kę i poszło elegancko).
ja do aktualizacji zabierałem się jakieś 3 latapo pierwsze dlatego , że jak kupowałem , a kupowałem u TomkaKRK to już u niego chciałem zrobić aktualizację ale powiedział,że on się za to nie weźmie bo już to robił i zdarzyło mu się ,że moduł się zepsuł. Stwierdziłem ja tez nie robie bo tylko bede odtwarzał muzyke i połacze sie z telefonem i wszystko działalo, a komunikaty włoskie mi nie przeszkadzają. Aż do teraz jak zrobiłem aktualizacje telefonu (windows phone 8.1) i telefon mi się co chwile rozłączał. Co zrobiłem : sformatowałem pena 2GB mam takiego (formatowanie normalne nie to szybkie) póżniej wszedłem na stronke http://www.blueandme.net/blueandme/i...port/download/ wybrałem model 159 i nacisnąłem start update pobrałem BlueMeConfigurator: wypakowałem w dogodne miejsce na dysku ,a następnie zgrałem na pena 4 pliki bez tych instrukcji w pdfie. Wio do samochodu ,podłączyłem pena i włożyłem kluczyk po paru minutach zakończyło się sprawdzanie jaką mam generację i znowu do kompa. Na penie pokazał się nowy plik BMConf.xml. Zrobiłem upload na stronie powyżej i ukazało się download v 5.6 update i poniżej download v5.5 update najpierw sciągnąłem 5.5 oczywiście w tym czasie formatowalem pena jak wyżej ( pełny format). Wypakowałem i zgrałem 7 plików bez pdfów. Znowu do Alfy i ta sama procedura co wyżej. Aktualizacja się powiodła. I tak samo z 5.6. i tak samo z językiem polskim. Dodam , że aktualizacja trwała 5 do 10 minut już myslalem ,że się nie uda ale dobrze, że zaczekałem
Teraz telefon jest sparowany, jak mogłem tak mogę odtwarzać mp3 z Blue&Me i Alfa gada po polsku
![]()
ja dzisiaj również zaktualizowałem sobie B&M do wersji 5.6 a potem przyszła pora na zmianę języka. Wszystko zrobiłem podłączając telefon w trybie "mass storage" przez 2GB kartę SD, sformatowałem ją na FAT32, zgrałem pliki i poszło bez problemu. Fakt, zmiana języka załapała dopiero za którymś razem, ale poszło.
Hej. A ktorym przyciskiem rozlaczacie rozmowe ? U mnie zaden przycisk nie chce tego uczynic..
Przycisk ze słuchawką, ten sam co do wybierania połączenia.
Co prawda Blue&Me już nie mam od roku i niezbyt dokładnie pamiętam ale aby się rozłączyć trzeba chwilkę ten przycisk przytrzymać wciśnięty.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
2 sekundy trzymać słuchawkę, żeby zakończyć rozmowę.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Aktualizacja do 5.5 i 5.6 poszła bezproblemowo (stary, wolny 1 GB pendrive), ale wszystko posypało się przy zmianie języka. Update trwa 6-8 min, po czym wywala POLSKI LANGUAGE UNAVALIBLE. Próbowałem ileś tam razy, zawsze tak samo. Odłączyłem akumulator, spróbowałem ponownie, dalej to samo. A jak chcę wejść w ustawienia B&M to wyskakuje ENGLISH LANGUAGE UNAVALIBLE. Ktoś jakieś pomysły jak to rozwiąząć?
Próbuj instalować pakiety językowe... na różnych pendrive'ach -> do skutku.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond