Strona 21 z 41 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 410

Temat: Wizerunki naszych Belli zimą

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Pytanko do osób parkujących pod chmurką - jak dokładnie odśnieżacie swoje samochody?
    Usuwacie cały śnieg czy tylko omiatacie z grubsza szyby żeby było coś widać? Ostatnio widuję często auta z odśnieżonymi tylko szybami (lampy niekoniecznie).

I jeszcze jedno pytanko - jak często usuwacie to co gromadzi się za przednim kołem na nadkolu?
    Ostatnio sprzed samochodu jadącego przede mną odczepił się na nierówności taki kawał zmrożonego śniegu/lodu, że musiałem się zatrzymać i go wykopać poza drogę (bo lubię swój zderzak jak jest cały).
    Staram się odśnieżyć zawsze tyle ile się da, tzn. tyle ile jestem w stanie zmieść z auta (czasach śnieg przymarza do karoserii). W przypadku sypkiego puszystego śniegu przednie szyby ( lampy zawsze-obowiązkowo przód i tył) reszta zwiewa podczas startu
    Co do lodu w nadkolach, najczęściej jak tylko się da przy każdorazowym wysiadaniu z auta (nie zawsze się udaje) Staram się nie dopuszczać żeby lód tarł mi o oponę albo żeby miał odksztalcić mi blotnik przy mocnym skręcie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał malin2k5 Zobacz post
    żeby miał odksztalcić mi blotnik przy mocnym skręcie
    Ja ostatnio startując z garażu nie zauważyłem, że mam w nadkolu aż tyle nabite zmarzliny i sobie właśnie błotnik lekko zagiąłem.

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Ja ostatnio startując z garażu nie zauważyłem, że mam w nadkolu aż tyle nabite zmarzliny i sobie właśnie błotnik lekko zagiąłem.
    Właśnie do Ciebie była ta aluzja

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Tak właśnie myślałem... nie cwaniakuj

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Pytanko do osób parkujących pod chmurką - jak dokładnie odśnieżacie swoje samochody?
    Usuwacie cały śnieg czy tylko omiatacie z grubsza szyby żeby było coś widać? Ostatnio widuję często auta z odśnieżonymi tylko szybami (lampy niekoniecznie).
    Bezwzględnie cały śnieg, nie licząc przymarzniętego kawałka szronu widocznego powyżej na zdjęciach. Z nieodśnieżonego raz, że sypie innym za mną, dwa: przy gwałtowniejszym hamowaniu ta śniegowa czapa może zjechać mi na szybę. Mam taką metrową miotełkę ze skrobaczką na drugim końcu i jeżeli jest śnieg, to odśnieżam cały samochód łącznie z przetarciem na końcu tą miotełką lamp i tablic. A debili na drodze jest pełno, to wiadome.
    I jeszcze jedno pytanko - jak często usuwacie to co gromadzi się za przednim kołem na nadkolu?
    Mam takie dziury przy dojeździe do domu, że jak tylko większy lód się zgromadzi w nadkolach, sam na nich odpada...

A serio, to profilaktycznie raz w tygodniu sobie nadkola i progi delikatnie czyszczę.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar FerraEnzo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulietta 2.0 jtdm (170cv)

Domyślnie

Tylko szyby i lampy. Jak jest snieg sypki to go zwiewa, a jak zamarzniety to nie będe go darł na siłę. Nadkolami się nigdy nie przejmuje. Auto służy mi nie ja jemu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

zawsze odśnieżam całe auto, ale bardzo delikatnie by nie szorować włosiem szczotki po lakierze a nadkola i cały śnieg w środku też szczotką tylko, plastikiem odwalam jak auto ma stać dłużej niż godzinę. Potem myję szczotkę w domu

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Ostatnio sprzed samochodu jadącego przede mną odczepił się na nierówności taki kawał zmrożonego śniegu/lodu, że musiałem się zatrzymać i go wykopać poza drogę (bo lubię swój zderzak jak jest cały).
    staram się odśnieżać jak najwięcej, ale obowiązkowo szyby (nawet te malutkie, tylne) i lampy. Chociaż jest to efekt rzadki, ponieważ auto garażuję.
    Co do nadkoli to także podczas każdego postoju staram się przynajmniej "skopać" trochę tego lodu, a jak wstawiam do garażu to zazwyczaj po dłuższym postoju sam odpada

skafander
    Gość

Domyślnie

A to moja. Kilka dni temu.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	PicsArt_1359235475281.jpg
Wyświetleń:	152
Rozmiar:	360.0 KB
ID:	83992

Użytkownik Alfa i Omega Avatar SzlendaX
    Mieszka w
    Kolno
    Auto
    156 Sport Wagon 1.9 JTD + Chip Madeno Citroen C5 X7 Tourer 2.0 16v

Domyślnie

A ja swoja latałem po Śniadrwach Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1270048.jpg
Wyświetleń:	114
Rozmiar:	30.2 KB
ID:	84067Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1270047.jpg
Wyświetleń:	133
Rozmiar:	52.4 KB
ID:	84068Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1270046.jpg
Wyświetleń:	126
Rozmiar:	25.7 KB
ID:	84069