Strona 21 z 34 PierwszyPierwszy ... 111213141516171819202122232425262728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 337

Temat: [166] Dvd na ekranie ICS'a - problem? rozwiązanie ? ktokolwi

mateo020
    Gość

Domyślnie

Panowie sluchajcie wiekszosc z nas sa laikami w temacie elektroniki ale szybko sie uczymy czy mogli byscie tak krok po kroku ale naprawde krok po kroku wszystko wyjasnic z fotkami aby dvd podlaczyc pod ics????
    bedziemy bardzo wdzieczni prosimu manual ale tak z opisanym kazdym krokiem jak byscie dzieciom tlumaczyli tak bedzie najlepiej z gory dzieki

Użytkownik Rowerzysta Avatar jakubGTV
    Mieszka w
    Jastrzebie Zdroj, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 3,0V6

Domyślnie

ponawiam swoją propozycje i czekam na oferty

Kayrol
    Gość

Domyślnie

jak przygotujesz wiązke elektryczną jak na zdjeciach to podłącze

Traianus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    otóż chciałem podpiąć kamerkę cofania pod ics'a uzyskując z niej czarno-biały obraz jedynie...Kamerka jest w standardzie composit ntsc (czyli zgodnym z trybem ics'a)...w cholcwagenie wystarczy połączyć składowe RGB i synchro razem (tylko tam musi byc standard pal) i uzyskujemy czarno-biały obraz na mfd...na ics'ie jak tak zrobiłem to strasznie mi lata obraz i prawie nic przez to nie widać...
    Cytat Napisał danus77 Zobacz post
    tylko jeśli twoja kamerka jest w standardzie ntsc to dupa blada...nawet konwerter nic nie poradzi...W moim poście powyżej pisałem że ICS chodzi na standardzie NTSC (tak wyczytałem na jednym z forów alfy) co jest kompletną nieprawdą...Wymagany jest sygnał PAL.
    czy mając kamerkę w systemie PAL da się uzyskać czarno-biały obraz bez konwertera ??

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał Traianus Zobacz post
    czy mając kamerkę w systemie PAL da się uzyskać czarno-biały obraz bez konwertera ??
    Teoretycznie tak, mam w planach to sprawdzić w praktyce, tylko ciągle mam jakieś ważniejsze wydatki... Muszę kupić kamerkę, dodatkowo z tego co obgadałem swego czasu z kolegą Danusem trzeba się upewnić, że kamerka naprawdę jest w systemie PAL. Często w ogłoszeniach piszą że obsługuje oba systemy (wykrywa je), co brzmi trochę niekoszernie. No bo kamerka jako źródło obrazu co ma niby wykrywać, skoro to ona generuje sygnał...

macccccc
    Gość

Domyślnie

Jest ktoś w stanie odpłatnie zmontować takie kable? bo ja nie mam pojęcia o co tam chodzi z tych zdjęć, co tu były, a za bardzo nie mam czasu siedzieć nad tym i dochodzić kabel po kabelku co i jak

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zimnylm
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 V6 turbo

Domyślnie

Pytanie do kolegów którym się udało podłączyć to dvd czy według tego schematu mogę podłączyć je zamiast z tyłu ics'a pod wtyczkę navi w bagażniku. Chcę tak zrobić ponieważ planuję zamontować je na miejscu navi(do którego i tak nie mam płyt)
    A i jeszcze jedno pytanko czy zamiast włącznika ON-OFF można zasilanie wziąć z zasilania navi czyli po naciśnięciu navi na ics włączalo by sie dvd ?
    I tak na marginesie zna ktoś jakieś kamery z sygnałem rgb które można by użyć jako cofania?

Kayrol
    Gość

Domyślnie

włącznik obrazu tvon jest groundem, czyli ? czyli podajesz mase na pin zeby uruchomic ekran

ze wam sie chce nadal bawic w te dvd ja tego poraz kolejny bym nie robił

Użytkownik Maniak resoraków Avatar zimnylm
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    alfa romeo 166 2.0 V6 turbo

Domyślnie

A no che mi się chociaż wolał bym kamerę cofania ale od 2 tyg szukam na necie informacji i nic konkretnego nie znalazłem, jedynie konwerter a to troszkę za drogo.
    Kayrol widzę że jesteś obcykany w tym może wiesz lub znasz kogoś kto może mi pomóc z telefonem w mojej belli (to tak na marginesie)

Kayrol
    Gość

Domyślnie

jak z telefonem ? wkłada sie karte do slotu i działa

a kamery bez tego drogiego konwertera nie podlaczysz