a ja dzis dopieszczalam 147... wymylam powierzchownie pod maską wszystko, polerka grilla, umyte szybki wewnatrz i takie ogolnie kosmetyczne rzeczy... dzien jak co dzien![]()
a ja dzis dopieszczalam 147... wymylam powierzchownie pod maską wszystko, polerka grilla, umyte szybki wewnatrz i takie ogolnie kosmetyczne rzeczy... dzien jak co dzien![]()
Panie Boże, a w niebie też są Alfy?
mmmm moja 157....
Ja, swoimi Alfami jeżdżę po Alfalcie![]()
* Ci którzy powinni wiedzą o co chodzi
Wreszcie, po ponad 3 miesiącach przerwy, zabrałem bellę na krótką przejażdżkę (70 km). No i kilka razy pedał gazu był do oporu w podłodze![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
nie mogłem wytrzymać już piszczenia przy skręcie i wjechałem na warsztat... okazało się że sworzeń piszczał.
Wydmuchany sprężonym powietrzem i WD40 oraz nasmarowany. Teraz milczy..
Dodatkowo podjechałem na myjnię ręczną na porządne odkurzanie i zatankowałem trochę.. na ten tydzień starczy...
W bagażniku już czeka olej z filtrami a w hurtowni do odbioru wahacze...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Po ośmiu godzinach walki ujrzałem komplet tłoków (wyciek płynu pod uszczelką, wymiana obu), jutro mam nadzieję że będzie gadać.
Powiem wam w sekrecie....... niektóre rozwiązania tech. powalają z nóg najtwardszych mechaników.(kumpel chyba nie odezwie się przez miesiąc)
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Ja dzisiaj wyczyściłem i nawilżyłem preparatem skórkę w mojej Alfie. Była szczęśliwa.
dokładne mycie bellki i sprzątanko wewnątrz. przegląd płynów.
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Wymieniłem podświetlenie wszystkich przycisków elektrycznych szyb na jednolite czerwonew 156