150KM też...![]()
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Witam
Czas zamienic moja 156 na Giuliette
ktoś? coś? moze mi powiedziec na tema tego ogłoszenia ktos ogłądał ? opinie
otomoto ID: 6014154551
2013 Rok produkcji
18.10.2013
Pierwszy właściciel w Polsce
Właściciel: osoba fizyczna
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: dolnośląskie
18.10.2013
Pierwsza rejestracja w Polsce
01.10.2016
Zmiana właściciela
Właściciel: osoba fizyczna
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: mazowieckie
01.10.2016
Dodanie współwłaściciela
Współwłaściciel: osoba fizyczna
31.10.2016
Badanie techniczne (ważne do 18.10.2018)
Rodzaj badania: okresowe
Wynik badania: Pozytywne
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 38 706 km
(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014)
23.04.2018 1442
Wygenerowanie raportu
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulietta-1-4-t-jet-salon-polska-1-wlasciciel-sport-ID6zXzmN.html?utm_source=refferals&utm_medium=traf fic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8
ZAR94000007226835
Coś rzuca się w oczy może?
patrząc na fotele przód kiere to auto nie ma 128 tkm. Lakier wypolerowany wnętrze wyprane, muchy w lampie, zmęczone felgi.
No i kupiłem swoją Julkę.![]()
Jeśli chodzi o pierwsze wrażenia z jazdy to jestem bardziej niż zadowolony. Auto daje mega frajdę z jazdy, świetnie prowadzi się w zakrętach i o dziwo silnik 120 KM jest zadziwiająco zrywny. Z dodatkowych plusów auto jest z fabrycznym lpg więc już na starcie jest oszczędność a to wszystko bez odmówienia sobie emocji.![]()
W każdym razie tak czy tak jest to kompromis bo wiem, że auto miało małą (?) przygodę, ale głównie do zakupu przekonał mnie bardzo dobry stan mechaniczny i potwierdzony przebieg (sprawdzane w bazie Alfa Romeo, wszystko zgadza się z książką). Ogólnie widać, na łączeniu błotnika z maską nie wszystko jest do końca dobrze spasowane. Jednak nic nie wskazuje na to, żeby auto uczestniczyło w jakiejś dużej kolizji. Jeśli znajdę coś co by na to wskazywało to samochód mogę jeszcze zwrócić do 21 dni (taki mam zapis na fakturze).
Wczoraj jak byłem na myjni chciałem odgiąć wycieraczki, żeby dokładnie umyć szybę. Nie dało się tego zrobić wprost bo ramię wycieraczki przy odginaniu zahacza o maskę. To normalne? Trzeba je najpierw uruchomić na chwilę, a dopiero później odgiąć jak będą lekko wysunięte? Poniższe zdjęcie obrazuje problem:
Dodatkowo, czy w Waszych Julkach światła są idealnie spasowane? Tzn. zauważyłem, że u mnie na lini łączenia się z błotnikiem jest idealnie, a im dalej w kierunku maski tym bardziej światło jakby lekko wystaje za obrys. Poniżej zdjęcia:
I druga strona (z tej był malowany błotnik i ogólnie widać, że z tej strony "coś było robione"):
![]()
Jeśli chodzi o zdjęcia strony pasażera to w sumie bez posiadania Julki można stwierdzić, że z fabryki takie auto nie wyszło, ale jakoś jestem w stanie to zaakceptować. Martwi mnie trochę druga strona bo na to nie zwróciłem wcześniej uwagi i teraz pytanie czy faktycznie przygoda była tylko lekka skoro z drugiej strony też jest coś nie równo. Co myślicie, jak u Was wygląda spasowanie w tych miejscach?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez peter.a ; 28-04-2018 o 09:13
nie przejmuj się- to sposób montażu makaronówa wycieraczki - tak ma być - poczytaj instrukcje jak uczynić aby podnieść pióra
no i gratulacje fury!! szerokości!