Temat: Zakup Stelvio/Giulia po faceliftingu

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Niebieskie misano z czerwoną tapicerką? Coś mi się wydawało, że tak nie było można skonfigurowac, czy mi się coś pomyliło?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    VW

Domyślnie

Cytat Napisał Kurynio Zobacz post
    Niebieskie misano z czerwoną tapicerką? Coś mi się wydawało, że tak nie było można skonfigurowac, czy mi się coś pomyliło?
    Nie pytaj mnie. Stoi u dealera ale nie wystawiony. Na kartce przy aucie pisało Blue Misano.
    Kluczowa jest kwestia wytrzymałości czerwonej tapicerki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

nawet mi nie piszcie że tak da się zamówić - w pierwszym kontakcie z FCA w 2018r mi odmówiło, potem nie cisnąłem i wziąłem jasnobrązową.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Salexy Zobacz post
    Kluczowa jest kwestia wytrzymałości czerwonej tapicerki.
    oj tam, dasz do detailingu za 2-3 lata to CI zrobią jak nówkę
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    nawet mi nie piszcie że tak da się zamówić - w pierwszym kontakcie z FCA w 2018r mi odmówiło, potem nie cisnąłem i wziąłem jasnobrązową.
    Nie wiem o co chodzi w konfiguratorze, zarówno Giulia i Stelvio przy Misano Blue nie ma możliwości wzięcia czerwonej tapicerki.

Auto

Domyślnie

Nie wiem o co chodzi w konfiguratorze, zarówno Giulia i Stelvio przy Misano Blue nie ma możliwości wzięcia czerwonej tapicerki.
    no zawsze tak było, w 159tce też do żadnego niebieskiego lakieru nie dało się brać czerwieni. nie wiem jaki jest powód, jakiś problem z tym mają - Maserati czy BMW jakoś nie ma i pięknie np granat czy jasnoniebieski z czerwonymi skórami wygląda. już nawet zastanawiałem się czy może to jakieś faux-pas artystyczne, to zapytałem koleżanki artystki, powiedziała że super połączenie...
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Lublin
    Auto

Domyślnie

no zawsze tak było
    No tak mi się właśnie wydawało. Nie wiem o co chodzi, bardziej się tyczy jak [MENTION=87846]Salexy[/MENTION] właśnie widział Misano z czerwoną tapicerką...

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

nie wiem jaki jest powód, jakiś problem z tym mają - Maserati czy BMW jakoś nie ma i pięknie np granat czy jasnoniebieski z czerwonymi skórami wygląda
    Dokładnie! Porsche tez tak robi.
    Wychodzi na to że dealer jednak może
    Ciekawe co by było, gdybyś ktoś wszedł do salonu i powiedział: biorę misano w czerwonych skórach lub nic
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tomaz Zobacz post
    Ciekawe co by było, gdybyś ktoś wszedł do salonu i powiedział: biorę misano w czerwonych skórach lub nic
    po tej wiadomości wyżej żałuję że tak sprawy nie postawiłem, tym bardziej że salon FCA, dyrekcja piętro wyżej, może mogli to pchnąć. F..k

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

po tej wiadomości wyżej żałuję że tak sprawy nie postawiłem, tym bardziej że salon FCA, dyrekcja piętro wyżej, może mogli to pchnąć. F..k
    No...
    Jak będziesz zmieniał na Q to tak zrobisz
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html

Użytkownik Świeżak Avatar median09
    Mieszka w
    Kraków/Bielsko-Biała
    Auto
    AR Giulia Veloce TBi Q4 2017r.

Domyślnie

Cytat Napisał Salexy Zobacz post
    Pytanie do użytkowników posiadających skórzaną czerwoną tapicerkę.
    Byłem dzisiaj w salonie. Stoi sztuka w kolorze Misano z czerwoną tapicerką skórzaną (fotele sportowe). Popatrzyłem na przebieg - kilka km.
    Wiem, że to auto demonstracyjne ale jak u Was sprawuje się tapicerka?
    Na tej konkretnej sztuce widziałem na boczku pasażera i kierowcy (przy siedzisku) już takie jakby załamania i odbarwienia skory (jaśniejsze prążki).

Pani w salonie orzekła, że to od częstego wsiadania i wymaga czyszczenia ...no ale przecież ja będę tym autem jeździł na codzień !
    Moge Ci zrobić zdjęcie jak to wygląda po 40tyś km u mnie od nowości.