Ale trasy czyli co autostrady czy zwykłe?
Mierzone waszymi metodami, po poprzednim zalaniu do pierwszego odbicia, reset TRIP A, wczoraj po zalaniu przy tym samym dystrybutorze do pierszego odbicia ukazał się taki oto wynik.
Jakbym nie liczył wychodzi 7,3 w cyklu mieszanym, gdzie jakieś 60% to trasa (głównie A1/A2) a reszta to miasto
Na rachunku nie ma pieczątki notariusza. Nie liczy się![]()
Na załączonym obrazku widzimy, że sam VAT to 36,57 PLN....
ruined my day :/
Tak patrzę na te spalania to się zastanawiam czy nie zrobiłem błędu, że nie wziąłem 1.8 tbi albo 2.4 jtdm. 1.8 pali ok. 3 litry więcej na 100 to daje 4 tys PLN przy moich przebiegach. Jeździłem nim i mi się baaardzo podobał.
Nie porównuj się jak u innych pali 1.8 i 2.4, bo to nie ma sensu. Musiałbyś wyjeździć sam swoim stylem i swoimi trasami, którymi jeździsz na co dzień i wówczas miałbyś odpowiedź, ile pali przy twoim stylu jazdy. Moje zdanie jest takie, że się nie napalaj, bo na 7,3 l/100km w cyklu mieszanym nie masz co liczyć
Nie chcę się wdawać w jałowe - moim zdaniem - dyskusje, ale kolega pokazuje spalanie z 2.4 w cyklu mieszanym na poziomie, na którym ludziom tyle ten silnik pali w trasie przy jeździe autostradowej.
Bo to jest tak jak piszesz w pierwszym zdaniu. Wszystko zależy od stylu jazdy, tras i poziomu sprawności samochodu.
Jałowa czy nie, tyle mi pali. Nie moja wina, że o niektórych godzinach idzie całkiem płynie przejechać przez bałuty, radogoszcz i zgierz. Akurat takie trasy robię codziennie i chyba nie ma sensu bym specjalnie pojechał tam gdzie korki tylko po to by podnieść spalanie do 'standardowego'.
Na pocieszenie dodam tylko, że na trasie do mojej starej pracy z odrobiną korka spala 13/100![]()
Oczywiście, że zależy jak leży... Gdyby 1.8 tbi brzmiał o drobinkę lepiej to chyba by wygrał pomimo większego apetytu na paliwo. Niestety jak się ma 100 km do roboty to nawet alfe się w Dieslu kupuje![]()
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 30-11-2015 o 17:26