this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Giulia to najważniejszy projekt Alfy, więc pewnie postarają się - zwłaszcza biorąc pod uwagę zakładaną rolę i cel tego modelu.
Co do przygotowań i ich realizacji - 4C w 2011 była dużym zaskoczeniem, a na drogi trafiła stosunkowo szybko, z naturalnym dla Alfy rozwinięciem w postaci Spidera, który na drogi trafi w przyszłym roku.
A jeśli chodzi o "przecieki" to jest ich dokładnie tyle ile i są takie jak firma sobie życzy. Ciekawie o tej kwestii pisał Kaniewski w swojej książce "Design".
25.06.2015 jest coraz bliżej![]()
Alfa Romeo Nel Cuore
Mnie też strasznie ciekawi nowa alfa ale z uwagi na to,że pewnie kombi pojawi się z opóźnieniem oraz że chcę przeczekać okres wieku dziecięcego, chciałbym kupić 159 a za jakieś 2 lata może Giulie.
Jak przesiadam się z s60 do Mito to coraz częściej myślę o sprzedaniu S60 przed okresem amortyzacji. Fajny samochód ale... to nie alfa![]()
Nie chodzi oczywiście o najnowszy projekt Alfy, tylko o proces tworzenia nowego modelu.
Janusz Kaniewski "Design" (Olszanica, 2013)
"Kiedyś wykonałem nietypowe zlecenie. Chiński producent miał obsuwę z nowym modelem, zlecił mi wykonanie fałszywego "zdjęcia szpiegowskiego", które następnie "przypadkiem wyciekło" do prasy. Brief był bardzo precyzyjny. "Zdjęcie" miało dokumentować istnienie jeżdżącego prototypu, choć w rzeczywistości firma była dopiero na etapie szkiców koncepcyjnych. Sylwetka miała lekko przypominać Alfę Romeo 156, żeby pobudzić dyskusję. Moja wykonana w Photoshopie ilustracja miała być dość złej jakości, żeby była wiarygodna jako amatorskie zdjęcie. Dość powiedzieć, że na efekt końcowy złożyło się zarówno zdjęcie z wyjazdu z koleżanką nad morze, jak i wykonana w nocy fotka koła zapasowego mojego starego mercedesa. Nigdy nie wierzcie tak zwanym zdjęciom szpiegowskim! Po wielu miesiącach prototyp jest prawie gotowy. Mieści się w strategii marki, możliwościach produkcji należącego do właściciela marki zakładu (...) Firma wie, które z atrakcyjnych, niosących projekt dodatków to będzie standard napędzający sprzedaż nowego modelu, które to tylko salonowy wabik, a które lepiej wycofać, żeby zachować je do najbliższego faceliftigu. Na przedostatni przed premierą salon samochodowy wysyła się lekko udziwniony prototyp prawie już gotowego samochodu i grupę trendwatcherów, ludzi od śledzenia mody. Wmieszani w tłum zwiedzających, podsłuchują zwiedzających."
Ostatnio edytowane przez Archi ; 11-11-2014 o 10:27
Alfa Romeo Nel Cuore
Archi tutaj bardzo ważne jest to, że to był chiński producent. Uwierz mi, że podejście chińczyków i europejczyków (i całej reszty) jest totalnie różne.
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Historia o Chińczykach była jedną z anegdot, wcześniejsza była o Niemcach, ale to nie miejsce na cytowanie całej książki, kto zechce ten do niej dotrze. Przedstawia ona autorskie, ciekawe spojrzenie na współczesny świat designu (nie tylko samochodowego) oczami jednego z ważnych jego kreatorów. Temat Chin, ich rozwoju i podejścia do techniki, innowacji, dążenia do - i osiągania celu powinny wszystkim dać do myślenia.
Zatem oczywiste jest, że różne nacje mają odmienne spojrzenie na świat i rozwiazywanie spraw, niemniej odnosząc się do wskazywanych w książce różnych przykładów "z życia", globalne już koncerny samochodowe działają - i to od lat - podobnie (co nie znaczy, że tak samo), a powołany przykład ukazuje schemat działania - przyjmowany w biznesie.
Alfa Romeo Nel Cuore
czekam na tę Gulię i czekam ale nie wiem, czy termin lato 2015 jest realny. Samochód powinien już gdzieś jeździć. Widział go ktoś gdzieś?
Może i jeździ. Ale bez wnętrza bo ono dopiero się projektujepremiera będzie na bazie atrapy. Nie ma szans żeby do wakacji ruszyła produkcja.