Strona 22 z 1566 PierwszyPierwszy ... 121314151617181920212223242526272829303132721225221022 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Ja tam się nawet z tego powodu cieszę nie mogę się doczekać premiery Giulii... a jeszcze bardziej momentu wejścia do sprzedaży.... a już najbardziej to momentu kiedy powiem: stać mnie
    mnie ciekawi ile wahacze będą wytrzymywać i co spierdzielą w dieslach , klapki ? , skrzynie od opla ? , czy może coś nowego , tyle możliwości partaniny mają
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Giulia to najważniejszy projekt Alfy, więc pewnie postarają się - zwłaszcza biorąc pod uwagę zakładaną rolę i cel tego modelu.

Co do przygotowań i ich realizacji - 4C w 2011 była dużym zaskoczeniem, a na drogi trafiła stosunkowo szybko, z naturalnym dla Alfy rozwinięciem w postaci Spidera, który na drogi trafi w przyszłym roku.

A jeśli chodzi o "przecieki" to jest ich dokładnie tyle ile i są takie jak firma sobie życzy. Ciekawie o tej kwestii pisał Kaniewski w swojej książce "Design".

25.06.2015 jest coraz bliżej
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Mnie też strasznie ciekawi nowa alfa ale z uwagi na to,że pewnie kombi pojawi się z opóźnieniem oraz że chcę przeczekać okres wieku dziecięcego, chciałbym kupić 159 a za jakieś 2 lata może Giulie.
    Jak przesiadam się z s60 do Mito to coraz częściej myślę o sprzedaniu S60 przed okresem amortyzacji. Fajny samochód ale... to nie alfa

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Archi Zobacz post

A jeśli chodzi o "przecieki" to jest ich dokładnie tyle ile i są takie jak firma sobie życzy. Ciekawie o tej kwestii pisał Kaniewski w swojej książce "Design".

25.06.2015 jest coraz bliżej
    A co pisał Kaniewski w tej kwestii?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Cytat Napisał sedici Zobacz post
    mnie ciekawi ile wahacze będą wytrzymywać i co spierdzielą w dieslach , klapki ? , skrzynie od opla ? , czy może coś nowego , tyle możliwości partaniny mają
    Tym razem jedynie przesuną termin prezentacji... po raz 20-ty

Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    A co pisał Kaniewski w tej kwestii?
    Nie chodzi oczywiście o najnowszy projekt Alfy, tylko o proces tworzenia nowego modelu.

Janusz Kaniewski "Design" (Olszanica, 2013)

"Kiedyś wykonałem nietypowe zlecenie. Chiński producent miał obsuwę z nowym modelem, zlecił mi wykonanie fałszywego "zdjęcia szpiegowskiego", które następnie "przypadkiem wyciekło" do prasy. Brief był bardzo precyzyjny. "Zdjęcie" miało dokumentować istnienie jeżdżącego prototypu, choć w rzeczywistości firma była dopiero na etapie szkiców koncepcyjnych. Sylwetka miała lekko przypominać Alfę Romeo 156, żeby pobudzić dyskusję. Moja wykonana w Photoshopie ilustracja miała być dość złej jakości, żeby była wiarygodna jako amatorskie zdjęcie. Dość powiedzieć, że na efekt końcowy złożyło się zarówno zdjęcie z wyjazdu z koleżanką nad morze, jak i wykonana w nocy fotka koła zapasowego mojego starego mercedesa. Nigdy nie wierzcie tak zwanym zdjęciom szpiegowskim! Po wielu miesiącach prototyp jest prawie gotowy. Mieści się w strategii marki, możliwościach produkcji należącego do właściciela marki zakładu (...) Firma wie, które z atrakcyjnych, niosących projekt dodatków to będzie standard napędzający sprzedaż nowego modelu, które to tylko salonowy wabik, a które lepiej wycofać, żeby zachować je do najbliższego faceliftigu. Na przedostatni przed premierą salon samochodowy wysyła się lekko udziwniony prototyp prawie już gotowego samochodu i grupę trendwatcherów, ludzi od śledzenia mody. Wmieszani w tłum zwiedzających, podsłuchują zwiedzających."
    Ostatnio edytowane przez Archi ; 11-11-2014 o 10:27
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Archi tutaj bardzo ważne jest to, że to był chiński producent. Uwierz mi, że podejście chińczyków i europejczyków (i całej reszty) jest totalnie różne.

Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Historia o Chińczykach była jedną z anegdot, wcześniejsza była o Niemcach, ale to nie miejsce na cytowanie całej książki, kto zechce ten do niej dotrze. Przedstawia ona autorskie, ciekawe spojrzenie na współczesny świat designu (nie tylko samochodowego) oczami jednego z ważnych jego kreatorów. Temat Chin, ich rozwoju i podejścia do techniki, innowacji, dążenia do - i osiągania celu powinny wszystkim dać do myślenia.

Zatem oczywiste jest, że różne nacje mają odmienne spojrzenie na świat i rozwiazywanie spraw, niemniej odnosząc się do wskazywanych w książce różnych przykładów "z życia", globalne już koncerny samochodowe działają - i to od lat - podobnie (co nie znaczy, że tak samo), a powołany przykład ukazuje schemat działania - przyjmowany w biznesie.
    Alfa Romeo Nel Cuore

Użytkownik Maniak resoraków

Domyślnie

czekam na tę Gulię i czekam ale nie wiem, czy termin lato 2015 jest realny. Samochód powinien już gdzieś jeździć. Widział go ktoś gdzieś?

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Może i jeździ. Ale bez wnętrza bo ono dopiero się projektuje premiera będzie na bazie atrapy. Nie ma szans żeby do wakacji ruszyła produkcja.