Strona 22 z 145 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1441

Temat: Android Auto

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post
    Dlatego jakoś specjalnie nie będę się wysilał na update do android auto bo i tak jak wchodzę do samochodu to wyjmuję telefon z kieszeni bo 6 cali wbija mi się w brzuch Wtedy nie mam co z nim robić więc ląduje na uchwycie na szybie. Wtedy tylko dwa kliki (yanosik i google maps). Nie widzę jakichś specjalnych zalet android auto. Gdyby intotainmet miał własne połączenie internetowe to już bardziej. Jedno co bym chciał to coś jak chromecast. Żeby można było puszczać youtube, netflixa itp. W połączeniu z HK można miło spędzić czas na długich światłach.

Kiedyś byli jacyś magicy co w subaru wpinali się w ekran lcd i robili wejście wideo. Mi by coś takiego wystarczyło

Btw czy ktoś może potwierdzić, że w android auto da się używać youtube?
    Polecam przeczytać to: https://www.androidcentral.com/android-auto

Ze względów bezpieczeństwa nie ma takich cudów co pozwala oglądać filmy. Ale to uproszczenie że AA to tylko mapy.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

dzisiaj bylem w salonie I dealer powiedzial ze maja Veloce z AA wyprodukowana w ostatnich tygodniach I ze mozemy sprawdzic jak to dziala. podpial najpierw swojego iPhona - nic, grzebal po menu, probowalismy port konsoli jak I w schowku (tam sa 2) I nic. tylko muzyke mogl odtwarzac w Mediach (co sie da jak nie ma AA).
    podpielismy mojego LG (Android 7) telefon przywieszalo, cos wyskakiwalo I od razu znikalo I zas zwiech telefonu na ~30sek + jakis komunikat na ekranie Giulii zeby sprawdzic w telefonie costam (nic nie wyskakiwalo co mógbym zatwierdzic czy ustawic) - nic sie nie udalo uruchomic.
    W menu Giulii znalezlismy jedna opcje Android Auto ale jakas bzdura cos z trybem nocnym/dziennym/automatycznym. Wersja sprzetu byla 056.costamcostam czyli auto na 100% z opcja AA (bo te bez byly 001.xxx lub 002.xxxx o ile wiem z alfaowner).

Na pytanie czy auto ma najnowszy soft Dealer powiedzial ze tak, bo przeszlo juz przez procedure przygotowawcza do wydania, jednak jak wszedlem do ustawien aktualizacji I sprawdzilem wersje map to byla 991.costamcostam a wiem ze obecnie powinna byc juz 1006.costamcostam, czyli wychodzi na to ze aut nie aktualizuja (w BB) przed wydaniem, a to co siedzi w aucie jest z przed kilku miesiecy (bo na alfaowner juz ze 2 mce temu widzialem ze aktualna byla bodajze 998.xxxx)
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    dzisiaj bylem w salonie I dealer powiedzial ze maja Veloce z AA wyprodukowana w ostatnich tygodniach I ze mozemy sprawdzic jak to dziala. podpial najpierw swojego iPhona - nic, grzebal po menu, probowalismy port konsoli jak I w schowku (tam sa 2) I nic. tylko muzyke mogl odtwarzac w Mediach (co sie da jak nie ma AA).
    podpielismy mojego LG (Android 7) telefon przywieszalo, cos wyskakiwalo I od razu znikalo I zas zwiech telefonu na ~30sek + jakis komunikat na ekranie Giulii zeby sprawdzic w telefonie costam (nic nie wyskakiwalo co mógbym zatwierdzic czy ustawic) - nic sie nie udalo uruchomic.
    W menu Giulii znalezlismy jedna opcje Android Auto ale jakas bzdura cos z trybem nocnym/dziennym/automatycznym. Wersja sprzetu byla 056.costamcostam czyli auto na 100% z opcja AA (bo te bez byly 001.xxx lub 002.xxxx o ile wiem z alfaowner).

Na pytanie czy auto ma najnowszy soft Dealer powiedzial ze tak, bo przeszlo juz przez procedure przygotowawcza do wydania, jednak jak wszedlem do ustawien aktualizacji I sprawdzilem wersje map to byla 991.costamcostam a wiem ze obecnie powinna byc juz 1006.costamcostam, czyli wychodzi na to ze aut nie aktualizuja (w BB) przed wydaniem, a to co siedzi w aucie jest z przed kilku miesiecy (bo na alfaowner juz ze 2 mce temu widzialem ze aktualna byla bodajze 998.xxxx)
    Android Auto musisz mieć na telefonie. W samochodzie jest Mirroring

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Firste
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio FE 280 KM

Domyślnie

z iPhone tez jest mirror?

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Firste Zobacz post
    z iPhone tez jest mirror?
    Zakładam że tak. To telefon rzuca. W aucie jest hardware który to odbiera.
    Nawet ta opcja w konfiguracji się tak nazywa. Mirroring

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    Android Auto musisz mieć na telefonie. W samochodzie jest Mirroring

Dobra, czyli potrzebna apka (myslalem ze to jest funkcja wbudowana w Androida). Tylko która apka? W sklepie Play pelno apek, duzo jest slabo ocenianych. Ktos ma doswiadczenie?

Tak, z tego co pamietam to gdzies widzialem kiedys w instrukcji Giulii czy filmiku pozycje Mirrororing, chyba w glownym menu - tu jednak tego nigdzie nie bylo - ani po podpieciu iPhona ani mojego Androida. jedynie gdzies byla opcja ustawiania trybu pracy noc/dzien/auto I nazywala sie Android Auto.
    Pamietam ze w USA AA/CP mialy byc wypuszczane przygotowane pod AA/CP ale mialy wymagac wizyty w ASO w celu aktualizacji oprogramowania. Skoro juz przylapalem ASO ze nie zaktualizowali map (I sa pare miesiecy do tylu), to pewnie tez nie zaktualizowali reszty - moze update I tak jest wymagany?

Jest jeszcze kolejna sprawa jaka znalazlem w sieci odnosnie mojego telefonu testowanego w jakims tam aucie:
    The connectivity issues arose where they seem to always do with LG phones, Android Auto. At least this time Android Auto worked but would once again only work with the LG microUSB cable supplied in the box. What they do to their software and hardware to make these connections so finicky I have no idea but it they really need to solve this issue their phones have with Android Auto.

Widze ze to wszystko raczkuje dopiero - apki, problem z kablem i potencjalnie Giulia ktora musi byc zaktualizowana.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    Dobra, czyli potrzebna apka (myslalem ze to jest funkcja wbudowana w Androida). Tylko która apka? W sklepie Play pelno apek, duzo jest slabo ocenianych. Ktos ma doswiadczenie?

Tak, z tego co pamietam to gdzies widzialem kiedys w instrukcji Giulii czy filmiku pozycje Mirrororing, chyba w glownym menu - tu jednak tego nigdzie nie bylo - ani po podpieciu iPhona ani mojego Androida. jedynie gdzies byla opcja ustawiania trybu pracy noc/dzien/auto I nazywala sie Android Auto.
    Pamietam ze w USA AA/CP mialy byc wypuszczane przygotowane pod AA/CP ale mialy wymagac wizyty w ASO w celu aktualizacji oprogramowania. Skoro juz przylapalem ASO ze nie zaktualizowali map (I sa pare miesiecy do tylu), to pewnie tez nie zaktualizowali reszty - moze update I tak jest wymagany?

Jest jeszcze kolejna sprawa jaka znalazlem w sieci odnosnie mojego telefonu testowanego w jakims tam aucie:
    The connectivity issues arose where they seem to always do with LG phones, Android Auto. At least this time Android Auto worked but would once again only work with the LG microUSB cable supplied in the box. What they do to their software and hardware to make these connections so finicky I have no idea but it they really need to solve this issue their phones have with Android Auto.

Widze ze to wszystko raczkuje dopiero - apki, problem z kablem i potencjalnie Giulia ktora musi byc zaktualizowana.
    Co do aplikacji to nie wiem jeszcze, ale przed zabawą sobie raz jeszcze przeczytam ten artykuł co linka wrzuciłem wyżej. Jest tam też trochę info o kierunkach jakie AA obiera

Będę się uczył tego jak już odbiorę auto..

Auto

Domyślnie

OK, juz przeczytalem ten artykul - jakos przegapilem Twojego wczorajszego posta.
    Poki co zainstalowalem 2 apki na telefonie, wezme kabel ori z LG, poprosze dealera zeby zrobil update softu I jak bede w poblizu to podjade na szybki test.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Super 2.2 M-jet MT 180 KM '16

Domyślnie

trzeba mieć aplikację AA na telefon, nie ma jej oficjalnie w Polsce. Także nie ma jej w sklepie, zatem trzeba ją ściągnąć z innych stron np. https://www.dobreprogramy.pl/Android...oid,77700.html.

https://www.youtube.com/watch?v=ynjmf31L2Lo

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

[MENTION=20089]epsonix[/MENTION] - Aktualizacja przeprowadzana na przeglądzie "zero" obejmuje aktualizację kampanijną. Aktualizację map mogą zrobić lecz ponieważ to trwa długo (120 do 140 min) nie robią. Problemy z AA są we wszystkich markach (tam gdzie jest AA), jedne większe inne mniejsze (brak jednej dobrej App na AA).