Klocki Zimmermann i Ferodo to ten sam poziom
Pomyśl nad tarczami Zimmermann, cenowo podobnie a jakościowo lepsze od TRW.
Klocki Zimmermann i Ferodo to ten sam poziom
Pomyśl nad tarczami Zimmermann, cenowo podobnie a jakościowo lepsze od TRW.
A czy klocki zimmermann są fachowo nie potrafię nazwać twarde czy miękkie?
I ja mam pytanko co do hamulców. Czy miał ktoś do czynienia z produktami Mikoda: http://www.mikoda.pl/mikoda/ ? Kiedyś natknąłem się na ich tarcze na wystawce w sklepie i wyglądały całkiem fajnie. Polski producent i jak pytałem cenę do mojego punciaka za full wypas to też była całkiem przyzwoita, tylko czy są one coś warte?
Straszny syf. Nacinane i nawiercane hamują gorzej niż oryginał.Przy zakupie przez neta uważaj bo mogą przyjść fabrycznie krzywe ( z lekkim biciem) .
Ja jakoś nie mam przekonania co do Mikody - spotyka się opinie, że lubią pękać między otworami, komuś tam się zwichrowały (mowa o nawiercanych/nacinanych). Osobiście nie testowałem, więc opieram się na różnych opiniach.
Wg mnie, są w niewiele większych pieniądzach pewniejsze rozwiązania
NOE uprzedził mnie zanim posta wysłałem![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Jeżdżę na mikodach od ponad roku, generalnie hamuje to całkiem dobrze, wczesniej był bosch i myślę że teraz jest lepiej. Klocki też nie najgorsze, nie pylą, trochę popiskują przy powolnym dohamowywaniu. Minusy to dźwięk przy wytracaniu prędkości- ale to podobno efekt nacinań i nawierceń. I w moim przypadku rzecz chyba najważniejsza która zdyskwalifikowała mikodę u mnie to przy zatrzymywaniu się lub hamowaniu przy małych prędkościach dźwięk jak by coś tarło, metal o metal czy coś takiego, okropność... Żeby nie było przed założeniem nie było tego pojawiło się to po. Kontrolowałem wszystko kilkukrotnie i nie widać żeby coś o coś ocierało. Wywnioskowałem że musi to pochodzić z miejsca gdy klocek dociska tarczę w momencie nacięcia innego pomysłu nie mam.
A co sądzicie o oryginalnych klockach ricambi robionych przez ate? Pytam bo wp aso komplet na przod 80 zl
Ate nie ma swojej fabryki klockow.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z jakiej innej alfy można przeszczepic większe tarcze hamulcowe i zaciski do 156 1.9 itd 2001r
...?