Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 267

Temat: Czy 159 to dobre auto na zimę i dlaczego nie..?? :)

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał KuASY Zobacz post
    U mnie jest dziwnie, bo jak ruszam autem przód/tył to koła się kręcą, ale czuć mocny opór :/ gdybym próbował jechać dalej pewnie by wyskoczyły błędy ABS itp i nie chce uszkodzić koronki czy centralki ABSu? Chyba że nie powinno się nic uszkodzić?
    ty lamusie pierwszą zimę masz alfe czy co?
    Przecież pęknięte pancerze od ręcznego ( zamarzający zimą ) to standard i na zimę ni hu hu się na ręcznym nie zostawia.

Jest dziś trochę słońca... odstaw na słońce i może odpuści.

Ja ze 4 lata temu ten błąd zrobiłem ( zostawiłem na noc na ręcznym )- dojechałem do pracy, koła się kręciły ale prawie dym z nich szedł jak dojechałem 3km dalej
    Żadnych błędów ani nic

P.S Mnie dziś paliwo zamarzło w filtrze :/ ale garaż u teściów choć zimny, to podłączyłem suszarkę do włosów od narzeczonej, podrzałem filtr i po 5 minutach odpaliła

Skydda musze zalać

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S

Użytkownik Świeżak Avatar burza_wroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 16V

Domyślnie

Ja niedługo będę kombinować z tym pancerzem bo też mam popękany, ale wrzucam wersję CUSTOM, czyli pancerz z hamulca rowerowego V-brake

Attached Images Attached Images

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Orientuje się ktoś ile kosztuję wymiana linek hamulca ręcznego? Rok temu za wymianę usłyszałem podajże 250zł miałem wymieniać ale zima szybko nas opuściła i problem powrócił.
    Linki są w cenie 70-90zł/szt.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Mogę jutro wieczorem odkopać fakturę (jak wrócę do domu), bo w tym roku wymieniałem linkę w Lublinie (Mełgiewska).

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał karmal Zobacz post
    ty lamusie pierwszą zimę masz alfe czy co?
    Przecież pęknięte pancerze od ręcznego ( zamarzający zimą ) to standard i na zimę ni hu hu się na ręcznym nie zostawia.

Jest dziś trochę słońca... odstaw na słońce i może odpuści.

Ja ze 4 lata temu ten błąd zrobiłem ( zostawiłem na noc na ręcznym )- dojechałem do pracy, koła się kręciły ale prawie dym z nich szedł jak dojechałem 3km dalej
    Żadnych błędów ani nic

P.S Mnie dziś paliwo zamarzło w filtrze :/ ale garaż u teściów choć zimny, to podłączyłem suszarkę do włosów od narzeczonej, podrzałem filtr i po 5 minutach odpaliła

Skydda musze zalać

Już jest po problemie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Orientuje się ktoś ile kosztuję wymiana linek hamulca ręcznego? Rok temu za wymianę usłyszałem podajże 250zł miałem wymieniać ale zima szybko nas opuściła i problem powrócił.
    Linki są w cenie 70-90zł/szt.
    W zeszłym roku zaplacilem niecale 400 zl za linki (oryginaly) i 210 zł za wymiane (ASO Polcar).
    Ogladalem zamienniki, ale jakos nie wzbudzily mojego zaufania. W porównaniu z oryginałami bardziej delikatne i gorzej wykonane.

Teraz zaciągam reczny nawet w mrozy i jest ok. Jeżeli pancerz nie jest stary/uszkodzony i zaciski sa ok nic nie ma prawa się stać.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 159 2.0 JTDm SW

Domyślnie

Ja kupiłem zamienniki i wyglądają calkiem przyzwoicie różnica tylko jest w jednym miejscu trochę grubszy pancerz na prawej lince przy wydechu samo zabezpieczenie linki w srodku i gumki wzorowe, ja dałem za nie 120 zyka i już są zamontowane bo właśnie tez się zapomniałem i stare zamarzly 3 km na recznym hehe .Jak się ma kanał to samemu spkojnie można wymienić i 2 stówki zaoszczędzone

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    ALFO ROMEO 159 SW 1.9

Domyślnie

Dodano po 6 minutes:

A propos tego czy AR to dobry samochód na zimę. Ja nie mam większych uwag, zamki fakt zamarzają jak trzyma się autko pod chmurką, ale wystarczy rozgrzać samochód 15 min. i puszcza (ćwiczyłem wczoraj Jest jednak jedna rzecz, która mnie denerwuje i jest to otwarcie tylnej klapy. Nie da się jej w tą pogodę otworzyć aby nie pobrudzić sobie całych rąk trzeba zawsze mieć ręcznik w bagażniku aby na bieżąco czyścić ręce po jej otwarciu

Poza tym nie ma co narzekać.
    Ostatnio edytowane przez patryczek90 ; 29-12-2014 o 14:09 Powód: Dodano

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Niestety, tylna klapa to porażka...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar juhass
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Giulietta MA 2011; Giulia 2021 USA

Domyślnie

Ja mam za to zamarznięte spryskiwacze. Wina alfy w tym żadna, raczej moja że się zapomniałem i miałem w zbiorniku sporo letniego płynu do którego po prostu dolałem zimowy ale jednak. Dzisiaj zrobione 150km bez spryskiwaczy- masakra- na każdej stacji czyściłem szybę bo nic nie było widać. Jak włączam pryskanie to słychać tylko pompkę ale nic nie leci, mimo pełnego zbiornika, garażu oczywiście brak żeby auto odmrozić.. Jeśli się okaże że ubiłem pompkę- da się ją wymienić ściągając tylko lewe nadkole czy trzeba zrzucać zderzak? :/
    Kolejna kwestia to reflektory i ich spadek i tak marnej skuteczności w skutek brudu- mycie co kawałek wieczorem to konieczność w taką pogodę.