w 156 np. nie wolno ruszać identification.
a masz dobrze ustawione bufory UART-a , zgodnie ze zdjęciami autora programu.
Na porcie COM 1, 2 czasami sa kłopoty, rozwiazanie tego problemu to inny notebook na USB.
w 156 np. nie wolno ruszać identification.
a masz dobrze ustawione bufory UART-a , zgodnie ze zdjęciami autora programu.
Na porcie COM 1, 2 czasami sa kłopoty, rozwiazanie tego problemu to inny notebook na USB.
Z USB lepiej? Nie mam przejściówki USB-COM.
Buforów nie zmniejszałem na minimum jeśli o to chodzi, dopiero dziś fote przyuważyłem.
Ale mimo wszystko powinny być przekłamania transmisji i jakieś krzaki jeśli by miał się połączyć na 0x0a, a kilkanaście prób z różnymi ustawieniami protokołów nie robiło na nim wrażenia "No KeyBytes; Init not OK".
Chyba że ma zagadać w takim razie na 0x00.
niestety przecierasz nowe ściezki, na forum Unidiaga też mają problemy z KWP71 na JTD.
Mam w laptopie porty Com i USB.
COM-y dobrze dzialają tylko z Alfa Diagiem i TS Diagiem.
Całe oprogramowanie by Sandersq lepiej działa pod portami wirtualnymi, na USB.
Nic to. Poduchy działają więc nie kombinuję bo zepsuję jeszcze.
KWP71 jak widać łaczy się z ABS (pin 1 gniazda OBD2), a z komputerem Unidiag w 2.4JTD 10V z 09.2000 roku jak widać powyżej.
Tyle narazie ode mnie. Coś gdzieś znajdę nowego i potestuję dam znać.
Teraz muszę zabrać się za błędy ECU.
Pozdrawiam.
qrcze Vagi maja Vag coma i super dziala no i za free. Mam pytanie co da sie zrobic AlfaDiagiem?. Oplaca sie kupic? Duzo o tym czytalem ale 0 konkretow. Moja Alfa to 156 z 2002r.
Witam raz jeszcze, testowalem dzis Alfadiaga Demo, pytanie do uzytkownikow pelnego programu. Czy jest tam tak samo malo opcji czy tylko demo tak zrobione, jakos malo ustawien itd. Zdziwilem sie ze moje ecu to ME7.3.1, nawet o tym jeszcze nie slyszalem, a moze jakis inny program polecicie? Pozdrawiam
Demo praktycznie nie pokazuje nic poza mozliwoscią podączenia do ECU.
Zapewniam ze z pełnej wersji mozna sie sporo dowiedziec o ECU (jesli sie umie interpretowac wyniki)
fred
Dzieki Fred wlasnie zakupilem, mialem male problemy z haslem ale juz jest ok. Teraz tylko szybko do Alfiki i 1sze testy. Z vagiem dawalem rade to i moze z Diagiem sobie poradze. Pozdro
Mialem 2 bledy w ecu i blad poduchy, wywalilem. Mam pytanie jak sprawdzic sondy czy dobrze dzialaja?. Moze ktos juz do tego deszedl. Obstawiam w mojej Alfie jedna sonda walnieta ale troche duzo tych opcji. Moze tez jakies parametry sie zmienily bo mialem dziure w tlumiku jak nabywalem Alfe i nie wiem ile czasu tak jezdzila
a ile kosztuje alfadiag i skąd ją można nabyć?? bo do mojej alfuni by się przydało a unidiag chyba u mnie nie pójdzie bo mam ME 7.3.1
Kupilem na stronie http://www.alfadiag.net/buy.aspx zaplacilem niecale 50f, cena w euro 60 Naprawde polecam bo po tych paru dniach juz mozna powiedziec ze mi sie zwrocila, no i duzo nauczyc sie mozna o swoim samochodzie. W unidiagu zapomnij o 7.3.1