Strona 22 z 135 PierwszyPierwszy ... 12131415161718192021222324252627282930313272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Masz rację - drzwi w Julce zamykają się z "klasą", podobnie jak w starej Lancii którą ma mój brat. W moim Fiacie już całkiem zwyczajnie
    O trzaskaniu jak klapa w kiblu to nie mówić w salonie Forda... Proponuje posłuchać drzwi w nowej Fiescie... G jest geeeenialna

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Photo735.jpg
Wyświetleń:	202
Rozmiar:	82.6 KB
ID:	22913Nie wiem jakim cudem ale mam male pekniecie na zegarach ( od temperatury ) dokladnie nad 50 stopni. bylem w servisie i musza zamowic ta czesc....wiec bedzie do wymiany... tylko nie wiem...czy przy tej wymianie nie uszkodzi sie czegos przyokazji przy rozbiurce...itd.

przyokazji przykreca srobke od nadchola bo odpadla ( prawe tyle kolo )
    Jeszcze jedna rzecz radio....strasznie zle mi odbiera stacje radiowe...moze antena wadliwa?

Auto jest zawsze serwisowane w holandii i musze powiedziec ze nigdy nie robili problemu chodziaz mam polskie blachy i tak pozatym to jakos lepiej odbieram ich serwis niz jak bylem w polsce, maja wiecej szacunku dla Julki i do mnie
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 31-03-2011 o 01:59

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Tylko pewnie wiedzą fachową odstają - coś już słyszałem na ten temat o holenderskich serwisach
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    Tylko pewnie wiedzą fachową odstają - coś już słyszałem na ten temat o holenderskich serwisach
    Dlugo mozna by nad tym dyskutowac to zalezy gdzie sie trafi!

Podam dwa orzyklady :
    - kupilem Julke w Polsce ( Wroclaw - karkonowska ) zona zamawiala autko i tak sie pospieszyla ze nie wybrala lepszej wersji tak czy tak tydzien po zamowieniu julki chcielismy zalozyc czujniki parkowania i bylo juz za pozno by seryjnie zrobili ale zaoferowali ze moga je u nich zrobic we wroclawiu.
    Po wizycie w holenderskim serwicie alfy ( wymiana oleju ) chlopaki zapytali sie mnie:
    - gdzie zakladalem czujniki parkowania?
    w Polsce
    - a czemu one nie sa w kolorze nadwozia?bialy pastyl i czarne czujniki... troche to szpeci.....
    hmmmm co mialem odpowiedziec ze nasi kochani polscy fachowcy z wroclawia nie rozrozniaja kolorow ?

Chce zalozyc chromowane obramowania szyb i po krotkim telefonie dostalem odpowiedz:
    - niestety nie wykonujemy tej uslugi... PL
    - okolo 1000 eur z robocizna NL

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 31-03-2011 o 18:13

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa/Włocławek
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    " ....tak czy tak tydzien po zamowieniu julki chcielismy zalozyc czujniki parkowania i bylo juz za pozno by seryjnie zrobili ale zaoferowali ze moga je u nich zrobic we wroclawiu.
    ...
    Witam

Moje pytanie czy pomimo koloru sa te czujniki z serwisu sa zintegrowane z wyświetlaczem na desce? i jaki koszt bo tez sie zastanawiam?

pzdr

Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto

Domyślnie

Hej,

Czujniki kosztuja 1400zl i moim zdaniem sa niezbedne bardzo pomagaja... Wyswietlacz mam zamontowany na desce po lewej stronie tak ze fajnie wyglada. Dzisiaj wrzuce foto to pokaze. Czujniki sa tylko z tylu poniewaz powiedzieli mi ze w Julce nie montuja z przodu.

Pozdro

TOM & JULIA
    Gość

Domyślnie

Mnie w ASO ADF powiedzieli że czujniki mogą mi zamontować ale nie ma takiej opcji żeby były zintegrowane z komputerem , a poza tym oni montują wyświetlacz jakoś koło tylnej lampki w suficie jak się luka w lusterko to że niby dobrze to widać . Osobiście nie skorzystałem z tego rozwiązania wolałem Alarm za free, a takie czujniki to można kupić już od 50pln (made in china)

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar michu35
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

mam założone czujniki z przodu, a wyświetlacz pod przednią szybą lekko po lewej stronie. nie widać go wcale dopiero jak zadzyna działać, a działa jak wrzucam wsteczny lub opcjonalnie mogę go aktywować jak jade do przodu

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał TOM & JULIA Zobacz post
    oni montują wyświetlacz jakoś koło tylnej lampki w suficie jak się luka w lusterko to że niby dobrze to widać .
    Miałem taki wyświetlacz w Golfie - i muszę przyznać że lepiej się sprawdzał niż ten firmowy w komputerze julki .... ot gdy parkuje na wprost jest ok, ale kiedy kręcę kierownicą to skutecznie sobie zasłaniam komputer i nic nie widzę (wiem wiem mogę na słuch ale jakoś nie potrafię ) ... a tam patrząc w lusterko wsteczne było ok

To tylko detal ale jednak przyznam ze nie do końca ergonomiczny. W Audi A5 którym jeździłem czujniki wizualizowały się na ekranie Navi - to było rewelacyjne - jeśli podobnie jest z Julką z Navi to żałuję że nie kupiłem tej opcji

PS. Apropo's Navi w Julce - to czy komunikaty oprócz ekranu głównego są wyświetlane także na komputerze w desce rozdzielczej ? .... tak jak to chyba w 159 jest. Oczwyiście skrócona informacja w formie strzałki i odległości do skrętu.
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 02-04-2011 o 18:00

huragan
    Gość

Domyślnie

Wiecie o tym, że narzekanie to specjalność Polaka? Kup pan sobie Audi i też będziesz narzekał, że cię jakaś stara Alfa objechała.