Nie wiem jakim cudem ale mam male pekniecie na zegarach ( od temperatury ) dokladnie nad 50 stopni. bylem w servisie i musza zamowic ta czesc....wiec bedzie do wymiany... tylko nie wiem...czy przy tej wymianie nie uszkodzi sie czegos przyokazji przy rozbiurce...itd.
przyokazji przykreca srobke od nadchola bo odpadla ( prawe tyle kolo )
Jeszcze jedna rzecz radio....strasznie zle mi odbiera stacje radiowe...moze antena wadliwa?
Auto jest zawsze serwisowane w holandii i musze powiedziec ze nigdy nie robili problemu chodziaz mam polskie blachyi tak pozatym to jakos lepiej odbieram ich serwis niz jak bylem w polsce, maja wiecej szacunku dla Julki
i do mnie
![]()
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 31-03-2011 o 01:59
Tylko pewnie wiedzą fachową odstają - coś już słyszałem na ten temat o holenderskich serwisach
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dlugo mozna by nad tym dyskutowacto zalezy gdzie sie trafi!
Podam dwa orzyklady :
- kupilem Julke w Polsce ( Wroclaw - karkonowska ) zona zamawiala autko i tak sie pospieszyla ze nie wybrala lepszej wersjitak czy tak tydzien po zamowieniu julki chcielismy zalozyc czujniki parkowania i bylo juz za pozno by seryjnie zrobili ale zaoferowali ze moga je u nich zrobic we wroclawiu.
Po wizycie w holenderskim serwicie alfy ( wymiana oleju ) chlopaki zapytali sie mnie:
- gdzie zakladalem czujniki parkowania?
w Polsce
- a czemu one nie sa w kolorze nadwozia?bialy pastyl i czarne czujniki... troche to szpeci.....
hmmmm co mialem odpowiedziec ze nasi kochani polscy fachowcy z wroclawia nie rozrozniaja kolorow ?
Chce zalozyc chromowane obramowania szyb i po krotkim telefonie dostalem odpowiedz:
- niestety nie wykonujemy tej uslugi... PL
- okolo 1000 eur z robocizna NL
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Jabolek ; 31-03-2011 o 18:13
Hej,
Czujniki kosztuja 1400zl i moim zdaniem sa niezbednebardzo pomagaja... Wyswietlacz mam zamontowany na desce po lewej stronie tak ze fajnie wyglada. Dzisiaj wrzuce foto to pokaze. Czujniki sa tylko z tylu poniewaz powiedzieli mi ze w Julce nie montuja z przodu.
Pozdro
Mnie w ASO ADF powiedzieli że czujniki mogą mi zamontować ale nie ma takiej opcji żeby były zintegrowane z komputerem , a poza tym oni montują wyświetlacz jakoś koło tylnej lampki w suficie jak się luka w lusterko to że niby dobrze to widać . Osobiście nie skorzystałem z tego rozwiązania wolałem Alarm za free, a takie czujniki to można kupić już od 50pln (made in china)![]()
mam założone czujniki z przodu, a wyświetlacz pod przednią szybą lekko po lewej stronie. nie widać go wcale dopiero jak zadzyna działać, a działa jak wrzucam wsteczny lub opcjonalnie mogę go aktywować jak jade do przodu
Miałem taki wyświetlacz w Golfie - i muszę przyznać że lepiej się sprawdzał niż ten firmowy w komputerze julki .... ot gdy parkuje na wprost jest ok, ale kiedy kręcę kierownicą to skutecznie sobie zasłaniam komputer i nic nie widzę (wiem wiem mogę na słuch ale jakoś nie potrafię ) ... a tam patrząc w lusterko wsteczne było ok![]()
To tylko detal ale jednak przyznam ze nie do końca ergonomiczny. W Audi A5 którym jeździłem czujniki wizualizowały się na ekranie Navi - to było rewelacyjne - jeśli podobnie jest z Julką z Navi to żałuję że nie kupiłem tej opcji
PS. Apropo's Navi w Julce - to czy komunikaty oprócz ekranu głównego są wyświetlane także na komputerze w desce rozdzielczej ? .... tak jak to chyba w 159 jest. Oczwyiście skrócona informacja w formie strzałki i odległości do skrętu.
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 02-04-2011 o 18:00
Wiecie o tym, że narzekanie to specjalność Polaka? Kup pan sobie Audi i też będziesz narzekał, że cię jakaś stara Alfa objechała.