Szkoda ze transfer z chomika nie jest taki szybki :pNapisał sQun49
Szkoda ze transfer z chomika nie jest taki szybki :pNapisał sQun49
Acha... Ciekawe czy będzie podobnie jak z właścicielami alfDziś znalazłem wątek z maja dotyczący chętnych osób na nawi Polski - podziwiam waszą cierpliwość. Już wtedy były obietnice że wszystko będzie załatwione a do dzisiejszego dnia stoimy w miejscu
i tu kolejny cytat
"Tak masz rację że w dalszym ciągu nie wszyscy mi wierzą widać po pytaniach , chętnie bym pojechał na jakiś zlot niech wszyscy zobaczą na własne oczy .
Ale widzę też że kilku osobą na tym zależy i dla nich jestem gotowy doprowadzić wszystko do końca .
Pozdrawiam .
Miejmy nadzieję że będzie tak jak mowisz, trzymam kciuki i powodzenia......![]()
Z plyty wiem ze modul jaki jest w navi 166 to motorola M12,teraz wesze za czyms co na tym chodzi.Napisał b-ski
Zassysam mapy![]()
Właśnie wracam od kolegi i naprawdę jestem rozczarowany sposobem rozmowy telefonicznej z moim przyjacielem odnośnie złączy do alfy 166, takie teksty jakie używają klubowicze wobec mojego przyjaciela urągają osobą cywilizowanym nie mam zamiaru stracić przyjaciela z powodu jakiś przejściówek do alfy kolega się obraził na mnie bo osoby które chcą złącze to chcą mieć normalne druciarstwo aby było taniej i na ryjka .
Ponadto nie ja sam robiłem złącza więc trudno wymagać żebym dawał opisy złącz bez zgody przyjaciół a robiliśmy we troje .
Zaczynam żałować że ruszyłem ten temat na forum myślałem że posiadacze alf 166 są osobami odpowiedzialnymi i stać ich wydać około 600 zł na zmiany w nawigacji .
Przyjaciel jest biegły w elektronice i nie urastam mu do pięt , w życiu nie zawracałby sobie głowy jakimiś złączami do alfy 166 gdybym go nie namówił do współpracy i żaden elektronik nie będzie się bawił w coś co nawet nikt nie ma zamiaru uszanować .
Zapewniałem go że chętnych będzie wielu i minimalny zarobek w postaci 50zł za sztukę przy produkcji adapterów w większej ilości i a tu kilka telefonów z takimi tekstami .
Ja osobiście nic absolutnie nic z tego nie mam i nie chciałem mieć , nic nie sprzedaję nic nie wytwarzam na sprzedaż pracuję na usługach i nie mam zamiaru tego zmieniać .
Bardzo nie lubię pomówień i nie domówień zatem opiszę jak wyglądał mój kontakt z Twoim przyjacielem. Wydrukowałem sobie bilingi więc będą konkrety.
22 IX 08 dałeś numer do Twojego kolegi umieszczając go na forum
24 IX 08 zadzwoniłem do Twojego przyjaciela i po 7min rozmowie uzyskałem deklarację że wszystko jest tak, jak to opisane na forum, potrzeba tylko zestawu Daytona a on już zajmie się resztą. Rozmowa była bardzo rzeczowa, widać że ten Pan zna się na swojej robocie ale oznajmił że teraz nie jest to możliwe do zrobienia bo gdzieś wyjeżdża i najlepiej jeśli zadzwonię za 3 tyg, a w tym czasie mogę już śmiało kupić Daytona. Tak też zrobiłem, kupiłem nawigację z allegro oraz odczekałem swoje
18 X 08 zadzwoniłem do Twojego przyjaciela i znów w sympatycznej atmosferze porozmawialiśmy dokładnie 9 min 15 sek umawiając się że on skompletuje mi części na ten adapter, ja wyślę mu kabel i przyjadę na montaż. Części miał kupić w poniedziałek i w ciągu tygodnia zmontować adapter
20 X 08 (poniedziałek) zadzwoniłem do niego w sprawie adaptera i wysyłki kabla, porozmawialiśmy prawie 10 min i SAM zaproponował że zrobi adapter który sobie podepnę metodą na pająka w przewód, nie będzie to wymagało ode mnie większego zaawansowania technicznego ponieważ jest to ponoć prosta sprawa. Wydało mi się to racjonalnym rozwiązaniem gdyż zaoszczędzam czas oraz koszty związane z dojazdem (ten Pan mieszka w okolicy Rzeszowa zatem to kwestia 320km w obie strony) Umówiliśmy się że zrobi ten zestaw i wyśle mi go za pobraniem a ja sobie go zamontuje. I tu się temat urwał.... Na forum napisałem post że już czekam na adapter ale się nie doczekałem.
26 X 08 wysłałem SMS po nieudanych próbach rozmowy z zapytaniem o zaawansowanie procesu tworzenia tego magicznego urządzenia ale na niego też nie dostałem odpowiedzi...
Nie wiem jak dużo osób próbowało się z nim skontaktować po mnie, bo w rozmowie otrzymałem informację że zainteresowanie jest małe - byłem drugą osobą zainteresowaną na poważnie tą przejściówką.
W żadnym momencie nie chciałem uzyskać informacji, schematów bądź metody do połączenia na pająka tylko gotową przejściówkę! Plan zmienił się dopiero wtedy gdy Twój przyjaciel zaproponował sam takie rozwiązanie. Według mnie było ono podyktowane małym zarobkiem na gotowej przejściówce ponieważ telefonów było kilka i seryjna produkcja nie wchodziła w grę zatem po co robić pojedyncze sztuki dla "jednostek biednych forumowiczów" i sprzedawać je za 200pln - tak się umówiłem z Twoim przyjacielem, skoro można spróbować zrobić gotowy zestaw razem z napędem daytona i sprzedawać je po sześć stówek - takie rozwiązanie jest teraz proponowane na forum Lanci przez Ciebie. Jestem niemal pewien że to NIE ON wymyślił taki plan gdyż byłem przekonany że ten adapter otrzymam i sobie zamontuję u siebie zgodnie z porozumieniem.
http://lanciapolska.org/modules.php?...26059&start=30
zastanawiające było również Twoje zainteresowanie urządzeniami Daytona po prawie miesięcznej nieobecności w tym temacie :mrgreen:
pitbull_syndica napisał/a:
Panowie tak czytam tutaj wasze zmagania z navi Vdo, jeżeli macie jakieś schematy tych kabli w waszych alfach to może mógłbym wam pomóc. Dosyc mocno znam navi vdo, dysponuje wszystkimi schematami do niej. Jezeli byscie byli zainteresowani tez całymi kompletnymi zestawami VDO MS 5000 oraz mapami całej europy do nich to dajcie znac. gg i email dostępny. pozdrawiam
To za ile te ms 5000 .
Jakie schematy masz do vdo myślę że czytnika .
Po ile mapy .
Pozdrawiam .
Nie wiem czy jest sens podsumowywać moje przemyślenie bo nie chcę nikogo urazić. Jestem tylko biednym alfistą którego nie stać na navigację za 600pln mało tego nieodpowiedzialny i pragnący zarobić na kolegach z forum... Ups... chyba to zrobiłem
sQun49 no no ale wyszło szydło z worka przecież ja o nic cię nie posądziłem jest to relacja mojego kolegi w sprawie adapterów do nawigacji z rozmówcą zresztą podał inną miejscowość , jeśli się mylę to proszę podać w którym zdaniu wymieniłem ciebie to cię przeproszę , a co do zainteresowania to aż trzy osoby zadzwoniło takie strasznie zainteresowania .
Jeśli chodzi o czytniki to pytałem się pitbull_syndicapo po ile z ciekawości i dostałem odpowiedź 500 zł co do map nie otrzymałem odpowiedzi co do schematów też nie otrzymałem odpowiedzi.
Powtarzam bo więcej nie będę nie interesuje mnie sprzedaż jak i pośrednictwo w sprzedaży części adapterów , schematów i co tam by sobie ktoś wymyślił do nawigacji alfy 166 i nigdy nie miałem zamiaru na tym zarabiać .
A jeśli kogoś nie stać wydać 600 zł na wyposażenie nawigacji to wcale nie musi tego robić jest to jego wyłącznie decyzja i każdy musi to uszanować .
Dzisiaj ma przyjść do mnie kolega na parę piwek to porozmawiam z nim i dam odpowiedz co i jak
kolego henekl jesteś dla mnie dziwnym człowiekiem piszesz że nie chcesz na tym zarobic a mieszasz na forum alfy i lanci jak małe dziecko. CZY JEST DLA CIEBIE PROBLEMEM ZDJĘCIE BOCZKA W BAGAŻNIKU I ZROBIENIE TEGO DURNEGO ZDJĘCIA JAK MASZ TO PODŁĄCZONE ????? CZY NA APARACIE NIE ZNASZ SIĘ TAK SAMO JAK NA ELEKTRONICE ???
A teraz do reszty jak ktoś potrzebuje coś z daytona to zostało mi kilka kompletów navi gdyż zajmowałem się montażem tego systemu do Tirów. Za cały zestaw chce 500 zł a jeżeli ma to iśc na części to po 200 zł za element, jeżeli ktoś chce mapy a nie chce ich szukac w necie to udostępnie mu je po kosztach nośnika i przesyłki.
A co do prywatnych wiadomości pisanych do mnie to nie jeżdże Alfą tylko Bmw i na forum Bmw nikt nie robi takich głupich manewrów jak henekl tutaj, jak ktoś na polskie menu i lektora do navi to poprostu to udostępnia...
Zalogowałem się u was bo myślałem że temat się normalnie rozwinie i że z korzyścią dla mnie i dla was ja sprzedam coś co mi zostało a Wam się to poprostu przyda i tyle mam do powiedzenia...
Henekl pomyśl na sobą...