Strona 22 z 46 PierwszyPierwszy ... 121314151617181920212223242526272829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 459

Temat: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT KLUBU MIŁOŚNIKÓW ALFA ROMEO ALFAHOLICY

BYKrak
    Gość

Domyślnie

Dobra przeczytałem tylko to co Paweł156 napisał i tez sie wkurzyłem, ale jak coś robicie każdy wam wpłaca a wy powinniście to mu potwierdzać, to nei jest mała impreza, my tak robimy nawet na imprezach dla 30 osób. A największy nasz wyczyn coroczny to około 300 osób.
    To wcześniejsze napisałem z nerwów że ktoś traktuje wszystkich równo najeżdżając na NAS, a nie tylko na tych co są winni. Może przesadziłem SORKi

Wypowiedziałem się na ten temat WYŻEJ zmieniając wcześniejszy post.
    Piszecie że każdy miał się określić na 100%, jak wy nadal ludziom wierzycie to miłej zabawy, trzeba ludzi zmusić czasami ostrzejszymi zasadami, żeby nie myśleli ze to jest zabawa i wpiszą sie a potem zapomną, bez żadnej odpowiedzialności, gdyby wykreślać ich po 7 lub 14 dniach przykładowo, bez opłacenia to teraz byście wiedzieli ile osób naprawdę chce jechać. A Ci którzy by opłacili i teraz by rezygnowali to zostawiali by chociaż część kwoty na waszym koncie. My już odwoływaliśmy 2 razy kiedyś jedną imprezę, aż za 3 razem się udało po mobilizacji pasażerów.

A co do potwierdzeń wpłaty to przeczytaj swój cytacik KATE: "Do każdego z Was został wysłany mail z przypomnieniem o upływającym terminie wpłat za zlot. Jeśli ktoś z Was wpłacił już pieniążki, ale nie dostał potwierdzenia wpłaty, proszę o chwilę cierpliwości. Jak tylko wróci Korczu i dostanę od niego informację o przelewach, to wszystkie zaległości będę uzupełniała."
    WIĘC NADAL CIERPLIWIE CZEKAM, ja w SMKwK też poświęcam swój cenny czas nikt mi za to nie płaci i nie zachowuje się tak. U nas w Stowarzyszeniu jest tak samo, osoba wpłacająca jest klientem i należy się jej szacunek.
    Bardzo was cenie za to co robicie i rozumiem wasze nerwy

Kate
    Gość

Domyślnie

BYKrak, świetnie. Zgadzam się z Tobą w 100%. Tylko że problem polega na tym, że my jeszcze nie jesteśmy stowarzyszeniem i nie możemy sobie pozwolić na to by komuś zabierać zaliczkę, bo mogło by się to skończyć personalnie dla nas sprawą w sądzie o wyłudzenie.
    Zapewniamy Cię że w przyszłym roku będą już zaliczki i to w wysokiej kwocie by taka sytuacja się nie powtórzyła.
    Jeśli chodzi o wiarę w ludzi.. ja osobiście nie wierzę, ale moi Koledzy, którzy razem ze mną przygotowują imprezę chcą dać ludziom szansę. Poza tym kwota którą ludzie wpłacają jest w pełni przeznaczana na ICH zabawy. My nie mamy z tego ani grosza.
    Żeby nie być gołosłowną, pełne rozliczenie imprezy będzie udostępnione po zlocie.

BYKrak
    Gość

Domyślnie

W pełni Cię rozumiem i czekam aż Klub Alfaholików bedzie już zarejestrowany w Sądzie i będzie można uniknąć w pewnej częsci takich problemów.
    A co do tego cytatu nie odbieraj mnie źle bo cenie was za to co robicie naprawdę, nie chciałem Cię tym zdenerwować Też robie podobne rzeczy chociaż w innej dziedzinie transportu i mam to samo zdanie co ty.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kate
    Gość

Domyślnie

BYKrak, przeprosiny przyjęte

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Szczecinek

Domyślnie

:wink: Nie zagadajcie się . Znieść zapisy . Wpłacasz jesteś zapisany. Miejsc jest tyle i tyle . Lista rezerwowa - kolejność zapisu na niej .
    :shock: Bo pamiętać należy też o sytuacjach życiowych. I kasę koledze oddać całą, bo sam ops: nie wystąpi o wycofanie kasy dla samego wycofania. :!:
    KaKa

Kate
    Gość

Domyślnie

BYKrak, mail do Ciebie już został wysłany, specjalnie na Twoje życzenie. Posługuje się mailem z rejestracji. Jeśli jest błędny - nie moja wina

ViP Maniak resoraków Avatar majk
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    ALFY

Domyślnie

Szkoda gadać i jaki wstyd .
    ops: ops: ops: ops:

Wobec powyższego można werbować osoby posiadające inne samochody ??

Fred
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał majk
    Wobec powyższego można werbować osoby posiadające inne samochody ??
    Oczywiscie. Byle były włoskie ( i najlepiej produkowane we włoszech ) DD

fred

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Widzę, że moje posty wywołały co u niektórych troche emocji..

Nie wiem dlaczego, ktoś uznał że krytykuje organizatorów :?: :shock:
    Ja tylko oburzyłem się na styl wypowiedzi Pawła156. Wiem, że wkłada dużo sił w organizację zlotu, z resztą chyba nie pierwszego, i za to szacunek dla niego, ale mimo wszystko nie powinien tak zareagować i kropka.

Fred widzę, że odsetek osób, które nie zapłaciły jest spory. Ale i tak nadal wydaje mi się, że póki co nie mamy co liczyć na więcej niż około 50 samochodów na zlocie. Pokazały to 3 ostatnie lata i zloty w tym czasie organizowane. Taka jest nasza siła na tą chwile i widać niewiele z tym da się zrobić, nawet przedstawiając atrakcyjny plan zlotu.

Zróbcie wszystko, żeby nie wykreślić z planu prób sprawnościowych. Może jakaś tańsza lokalizacja niż lotnisko :?:
    Może tak jak napisał fr33 zrezygnować z wliczonego w cene obiadu :?: Zarezerwować tylko lokal, a każdy zje i zapłaci za to co będzie chciał, a Wam zostanie troche więcej kasy.

Co do zapisów to może zbyt wcześnie się one zaczęły :?: Zaś jakiś szatan wyskoczy, że krytykuje, ale nasunęła mi się taka myśl. Zapisy na wszystkie poprzednie zloty zaczynały się na około 2m-ce przed imprezą. Tutaj aż 3,5m-ca a co ciekawsze po 2tygodniach skończyły się wolne miejsca.. Jestem przekonany, że spora część tych osób zapisała się pod wpływem chwilowych emocji, a czego efekt mamy teraz w postaci braku odzewu.
    Ja wtedy się nie zapisałem, bo dla mnie było zdecydowanie za wcześnie określić się co będe robił za blisko 4 miesiące. Bo może będę na wakacjach, może w pracy nie dostanę wolnego, a może nie będę miał kasiory. Stąd było później moje pytanie na forum, czy gdzieś jest jakiś hotel, czy pensjonat, żeby na własną rękę sobie gdzieś coś znaleźć. Chciałem być na tym zlocie, ale nie chciałem robić zamieszania zapisując się i później rezygnując. Dla mnie gęba nie cholewa i jak mówię to potem staram się robić. Później okazało się, że kilka osób się wycofało i zrobiło się miejsce dla mnie.
    Ale pewno wiele osób nie zrobiło tak jak ja i zaklepało sobie miejsce wcześniej na wszelki wypadek.

A pamiętajcie, że ku swojej zgubie umieściliście zapisek, że osoby które nie zapłacą do 1.08 zostaną skreślone z listy. Czyli: "ok zapisze się, jak nie dam rady przyjechać, to sami mnie skreślą"

Oczywiście, że "wina" leży po stronie osób które się zapisały. Nawet nie próbuje z Wami dyskutować, że te osoby powinny same z siebie za wczasu dać znać, że nie przyjadą, albo że zapłacą z opóźnieniem. Ale dzisiejsza wymiana zdań pomiędzy BYKrak i Kate nasunęła mi kolejną myśl. Być może brakło ponagleń i informacji na bieżąco. Chodzi mi o to, że może w połowie lipca trzeba było wysłać jakiegoś maila przypominacza o konieczności wpłat, lub o rezygnacji z udziału w imprezie. Z tego co pamiętam to poprzednie dwa zloty w Bielsku, były bardzo dobrze "omailowane". Same newsy w temacie na forum widać nie wystarczają.
    Teraz gdy robi się późno, może trzeba obdzwonić te osoby.

To tyle kolejnej porcji moich wolnych myśli od tego co nic nie robi i komentuje..
    Pozdrawiam piekło :wink:

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Zróbcie wszystko, żeby nie wykreślić z planu prób sprawnościowych. Może jakaś tańsza lokalizacja niż lotnisko
    Robimy wszystko co się da
    Co do lokalizacji, to nie ma alternatywy.

Cytat Napisał rigobert
    Być może brakło ponagleń i informacji na bieżąco. Chodzi mi o to, że może w połowie lipca trzeba było wysłać jakiegoś maila przypominacza o konieczności wpłat, lub o rezygnacji z udziału w imprezie
    Tak się składa, że takie maile były wysyłane