Witam, poszukuje alu 16" do Alfy 159SW może ktoś posiada takie na sprzedaż?Mam też pytanie, czy ET przy alu 16" musi mieć 34 czy może być inne ale bez potrzeby zakładania dystansów?
Witam, poszukuje alu 16" do Alfy 159SW może ktoś posiada takie na sprzedaż?Mam też pytanie, czy ET przy alu 16" musi mieć 34 czy może być inne ale bez potrzeby zakładania dystansów?
Wydaje mi się, że odpowiedziałem Ci na to pytanie w poście #26 w tym temacie: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post1306364
Dodam jeszcze, że ET felg to nie wszystko. Może być tak, że niektóre felgi o tym samych parametrach (średnica, szerokość, ET) mogą pasować do danego modelu samochodu, a niektóre mimo tych samych wymiarów nie. Będzie to spowodowane kształtem ramion, które mogą zawadzać o zacisk lub nie. najpewniejszym rozwiązaniem zatem są felgi dedykowane przez producenta do danego modelu samochodu.
Pozdrawiam.
- Rafał
Niestety nie mieściły i między innymi dlatego je pogoniłem... Żeby się mieściły to dystans 4mm był potrzebny, ale moje zdanie nie do końca jest przebadane, bo u mnie są zaciski brembo z 166, a one wydaje mi się, że są trochę większe. Dlaczego tak sądzę? Otóż widziałem w sieci zdjęcia 159 1.9 z zaciskami brembo i tarczami 305mm z zamontowanymi felgami, które u mnie się nie mieszczą...
Ale kol. Aras66552 jak pisał ma zwykłe zaciski, zatem felgi o których piszesz, będą pasować
Pozdrawiam.
- Rafał
W takim razie przepraszam za pomylke,fotka wprowadzila mnie w bladale tak jak piszesz do zwyklych zaciskow podejda
Tak, ale zaciski z 166 wydają się być większe niż tzw małe brembo z 159.
Pozdrawiam.
- Rafał
tak, gabarytowo masz takie jak u mnie tzn duże Brembo, ale masz fajniejsze - bo pod pływajacą tarczę i klocki masz łatwiej dostępne bo pasują od EVO V-IX i subaru STi![]()
Blue....
"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen
Co to znaczy "pływająca tarcza"?
Pozdrawiam.
- Rafał