Temat: Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Patrząc, że to dopiero twój pierwszy post i jesteś nie długo na forum to chyba powinieneś pamiętać co czytałeś w regulaminie. Na samej pierwszej stronie masz dwa tematy, jeden poświęcony felgą => http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ojej_alfy.html
    i drugi oponą => http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ny_zimowe.html
    Na początku szukaj podobne tematu w którym możesz zadać pytanie a dopiero potem zakładaj nowy.
    Nie myśl, że za 1700zł kupisz komplet dobrych felg o rozmiarze 17 cali.
    Na temat tych felg i dobrego rozmiaru opon znajdziesz odpowiedzi w wyżej podanych tematach.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Domyślnie

Jasne, jest to mój pierwszy post, ponieważ nie miałem wcześniej problemów ze znalezieniem odpowiedzi na moje pytania dlatego też nie czułem potrzeby pisania. Temat o którym wspominasz ma 226 stron. Niestety ale nie mam tyle czasu żeby go przejrzeć. W temacie pytam o konkretne felgi.

Cytat Napisał kamal Zobacz post
    Nie myśl, że za 1700zł kupisz komplet dobrych felg o rozmiarze 17 cali.
    Mógłbyś uzasadnić? W ten sposób to wszystko można negować..

Użytkownik Rowerzysta Avatar kamal
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

To jeśli już nie masz czasu czytać 226stron to zadaj pytanie w konkretnym temacie a nie zaśmiecaj forum nowymi tematami tylko dlatego ze cierpisz na brak czasu.
    Z tego co pamiętam to jest to chińska robota. Po roku prawdopodobnie będzie lakier schodził.
    W powyższym temacie o felgach była o nich dłuższa mowa.
    Ostatnio edytowane przez kamal ; 08-12-2013 o 17:38

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Gdzieś czytałem opinie o felgach od tego konkretnego sprzedawcy – po dwóch miesiącach zrobiły się jajowate, a gwarancja okazała się gwarancją na powłokę lakierniczą.
    Za 1700 zł szukaj oryginalnych felg używanych. W zimie będzie można trafić trochę taniej, przed sezonem letnim ceny idą w górę.

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

No wlasnie jakbys poczytal to wiedzialbys aby zglosic sie do uzytkownika misiu7911 po felgiakurat ma felgi ori tzw policyjne w czarnym kolorze,lub srebrnym,jak wolisz
    wzor
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSCN0687.jpg
Wyświetleń:	275
Rozmiar:	125.2 KB
ID:	116104  

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

Cytat Napisał agentsmith Zobacz post
    Jasne, jest to mój pierwszy post, ponieważ nie miałem wcześniej problemów ze znalezieniem odpowiedzi na moje pytania dlatego też nie czułem potrzeby pisania. Temat o którym wspominasz ma 226 stron. Niestety ale nie mam tyle czasu żeby go przejrzeć. W temacie pytam o konkretne felgi.

Mógłbyś uzasadnić? W ten sposób to wszystko można negować..
    Człowieku, każesz koledze uzasadniać takie rzeczy? jesteś naprawdę zielony w temacie czy po prostu naiwny?

mamy takie czasy, ze każdy klient chce towar za darmo, takie podejście stworzyło Chińszczyznę i cały ten kram różnym trików i oszust.
    Myslisz, ze takie felgi wyprodukowali we Włoszech z topowych lub chociaz normalnych materiałów w nowoczesnej i bezpiecznej technologii?
    Już mi się nie che nawet pisać co "producenci" robią, żeby na siłę nie było "made in China"

Całe to piep..enie, że mam Chinole za 5 złotych i nic się nie dzieje, (bo nie jeżdzę), że nie są gorsze niż inne felgi mnie rozbraja.
    Widziałem, macałem, wyważałem takie produkty...

Kupuj nie pytaj, i nie każ nikomu uzasadniać takich rzeczy skoro nie wierzysz.

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał tommi Zobacz post
    Człowieku, każesz koledze uzasadniać takie rzeczy? jesteś naprawdę zielony w temacie czy po prostu naiwny?

mamy takie czasy, ze każdy klient chce towar za darmo, takie podejście stworzyło Chińszczyznę i cały ten kram różnym trików i oszust.
    Myslisz, ze takie felgi wyprodukowali we Włoszech z topowych lub chociaz normalnych materiałów w nowoczesnej i bezpiecznej technologii?
    Już mi się nie che nawet pisać co "producenci" robią, żeby na siłę nie było "made in China"

Całe to piep..enie, że mam Chinole za 5 złotych i nic się nie dzieje, (bo nie jeżdzę), że nie są gorsze niż inne felgi mnie rozbraja.
    Widziałem, macałem, wyważałem takie produkty...

Kupuj nie pytaj, i nie każ nikomu uzasadniać takich rzeczy skoro nie wierzysz.
    Ale kolego, po co się tak spinasz? Za dużo stresów masz i wylewasz złość na forum? Nieładnie.. Po pierwsze: grzecznie zapytałem o opinie. Po drugie: nie uznaję wypowiedzi w stylu: ''To jest gówno. Nie kupuj. Koniec.'' Jeżeli coś oceniasz to warto podeprzeć to sensownymi argumentami. Widzisz, nie każdy jest takim wspaniałym znawcą i fachowcem jak Ty... Może dla Ciebie 1700 zł to prawie darmo - ok, nie wnikam. Sądziłem, że można coś za taką cenę kupić. Czy ja gdziekolwiek napisałem, że takie felgi na pewno są lepsze bądź równe oryginalnym felgom? Podpowiem: NIE. Nie chcę kupować w ciemno dlatego pytam na forum. Myślałem, że od tego jest.. Jak widać człowiek uczy się całe życie..
    P.S. Wiele razy spotkałem się z tym, że tańsze zamienniki mogą być całkiem dobrej jakości więc nie uważam by moje wątpliwości były nie na miejscu.

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Wiesz co, tak naprawdę to chyba tylko kilku użytkowników forum kupiło do 159tki tego typu chińskie felgi za właśnie 1,5-2tys i potem odradzali każdemu, bo a to były miękkie, a to lakier się łuszczył. Nie ma co oczekiwać dobrych felg 17" w cenie powiedzmy poniżej 2k. Rozglądnij się za niemieckimi, włoskimi markami (np na felgi.pl), jakość na pewno powinna być zdecydowanie lepsza niż chińskie cuda. Lepiej w tej cenie kupić oryginalne felgi AR, ale używane (oczywiście w jakimś rozsądnym stanie).

Użytkownik Rowerzysta Avatar tommi
    Mieszka w
    Poz
    Auto
    Biała: 159 TI SW 2,4 JTDm , Niebieska: Impreza GT Turbo 2,0 MY00

Domyślnie

Cytat Napisał agentsmith Zobacz post
    Czy ja gdziekolwiek napisałem, że takie felgi na pewno są lepsze bądź równe oryginalnym felgom? Podpowiem: NIE. ...... .......
    P.S. Wiele razy spotkałem się z tym, że tańsze zamienniki mogą być całkiem dobrej jakości więc nie uważam by moje wątpliwości były nie na miejscu.
    Czy ja gdzieś napisałem, ze to Ty twierdzisz, że Chinole są lepsze lub równe oryginałom?
    Gdybyś czytał ze zrozumieniem to zauważyłbyś że wspomniałem o opiniach osób które już kupiły "Chinole za 5 zł" ale nie najłatwiej się im pogodzić z faktem, ze kupili tandetę.

Poza tym, wycieczki w stylu " nie każdy jest takim wspaniałym znawcą i fachowcem jak Ty... " już świadczą o Twoim nie najniższym poziomie stresu i złośliwości.
    Znasz mnie?

Blue....

"Life is racing, everything else is just waiting" - Steve McQueen

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Auto
    Od 1998 164 v6 , GT JTD 2004.Volvo V70 2007

Domyślnie

A co koledzy mysla o tych felach-MAK FAVER 5R BLACK.Takie jak na zalaczonym linku ale do 159(5x110,ET 35,8"x18)?https://www.reifentiefpreis24.de/pro...195&page=5#kpl