Strona 23 z 507 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 5064

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Jeszcze ciekawa obserwacja - nie ma spryskiwaczy reflektorów. Czyli nie powinna mieć ksenonów. Niby w opisie nic o tym nie ma, ale z drugiej strony taaaaka full opcja... Jeśli natomiast ma ksenony, to już na 100% ktoś kombinował ze zderzakiem.

Cytat Napisał th@les Zobacz post
    Wyjaśnił tak,że to tylko złudzenie na fotografii.A do naklejki nie przykładałbym takiej wagi.Jest pierwszym właścicielem tego auta,kupił go w salonie w 2011.Mieszkam od niego kilka kilometrów a w Kielcach jest salon Fiata i Alfy więc w nieskończoność nie może bajek opowiadać jeśli zgodził się wstępnie na wizytę jak już będę w kraju.
    Złudzenie
    Patrzę na swoją od ponad roku i nie mam takich złudzeń. Naklejka ważna sprawa - może świadczyć o wymienianiu przedniej szyby... z powodu kamienia.

PS: Podał VIN? Można byłoby sprawdzić wyposażenie itp.
    Ostatnio edytowane przez MiLykie ; 27-06-2015 o 16:45

Użytkownik Znawca
    Auto
    ​​​​

Domyślnie

Ten gość przeleciał na tej mocy dopiero 23 tys. więc właściwie to niewiele.
    Niewiele? Hmm, no to zależy. Na serię to niewiele ale jeśli auto z ponad 500NM było systematycznie upalane to nie byłbym taki pewien w jakim stanie jest sprzęgło , dwumasa i cały układ przeniesienia napędu. Nie jest dużym problemem "załatwić" takie auto nawet w kilkaset km. Nikt nie robi takich modów żeby jeździć spokojnie 50km/h po mieście czy 130 po za nim. Jak już kolega pisał lepiej kup auto pewne i seryjne a w razie potrzeby sam z nim zrobisz co zechcesz jak będzie kasy za dużo ;-)
    Cytat Napisał MiLykie Zobacz post
    Jeszcze ciekawa obserwacja - nie ma spryskiwaczy reflektorów. Czyli nie powinna mieć ksenonów. Niby w opisie nic o tym nie ma, ale z drugiej strony taaaaka full opcja... Jeśli natomiast ma ksenony, to już na 100% ktoś kombinował ze zderzakiem
    Też to zauważyłem bo na zdjęciu barwa światła wygląda na xenon albo led. Może tylko założył jakiś zestaw pod H7 dlatego nie ma spryskiwaczy . Niech Ci poda vin i będzie wszystko jasne jak auto wyszło z fabryki a jak nie poda to znaczy że jest coś do ukrycia

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Italiano_83,chodziło mi o pojęcie "Icek"
    Intelcooler - chłodnica powietrza doładowującego - podczas sprężania powietrze się ogrzewa z dwóch powodów, raz w wyniku samego sprężania, dwa przelatuje przez turbo a nawet cześć "zimna" jest gorąca mimo swojej nic na to wskazującej nazwy.

Nie patrz tylko na "cyfrę" może być 500Nm mnie szkodliwe niż 450Nm .. dlatego warto zobaczyć "kreski" z hamowni, bo nie tylko cyfra jest istotna, ale i przebieg. 450 zrobione z parapetem szybciej wykończy napęd niż - 500 poprowadzone "gładko".
    Osobnym tematem pozostaje to ile jest w stanie przenieść układ napędowy i ile generuje "bezpiecznie" ten silnik, ale to należy do zakresu obowiązków tunera, a nie właściciela.
    Jak nie ma wydruku z hamowni to każdy może sobie pisać co chce i musisz brać to na "słowo" ..., a tak się nie robi przy kupnie auta.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Intercooler jeszcze ogarniam ale nie wiedziałem,że to "Icek".Dzięki. O wykres z hamowni pytałem ale bez odpowiedzi póki co.
    Tx555 miałem w domyśle własnie serię.Ale jeśli miałbym kupować auto, w którym po 20 kkm trzeba myśleć o wymianie sprzęgła z dwumasą to raczej bym odpuścił.Mówił mi,że sprzęgło było już wymieniane i włożył od silnika 2,4 JTD ale to też niewiele mi mówi,bo nie znam w ogóle tych konstrukcji,pomijając,że jestem zwykłym użytkownikiem auta ze znikomą wiedzą mechaniczną.
    Jak w zeszłym roku szukałem sobie Volvo to na stacje diagnostyczne i ASO wywaliłem prawie 1500 zł.Do tego chyba z 800 dla gościa z forum Volvo,który przejrzał mi dwie fury w Warszawie.Na koniec nie wydając ani grosza ustrzeliłem na szybko kuraka w nienagannym stanie co potwierdziły późniejsze przeglądy i wizyta w ASO.Za każdym razem jak sie coś kupuje używane to jest ból głowy.Dlatego jak przyjadę na urlop to odwiedzę kilka salonów i zobaczę co mają z używek.A nóż skuszę się na jakąś nówkę.Nie jestem jednak takim zapaleńcem by wydawać fortunę za auto.Gdyby tak było problem zostałby rozwiązany.
    Tu gdzie mieszkam ,w Bastii są fajne auta do wzięcia ale Francja jest droga ,niestety.
    Dziwi też fakt,że na forum Alfy nie ma ofert sprzedaży Julki.Kupowanie z forumowych giełd od zaufanych Użytkowników to też pewien sposób na znalezienie dobrego egzemplarza.Ale tutaj pusto...
    Ostatnio edytowane przez th@les ; 27-06-2015 o 19:46

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał italiano_83 Zobacz post
    Przecież takie felgi można było kupić ori do Julki

...
    W 2011 takie felgi mozna było kupić do Giulietty ale 18", a w ogłoszeniu jest napisane że fele 17", czyli od brery
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    W 2011 takie felgi mozna było kupić do Giulietty ale 18", a w ogłoszeniu jest napisane że fele 17", czyli od brery
    W ogłoszeniu jest napisane 18" z 8c, a "teraz" stoi na 17 i jeden diabeł wie ..
    Ten wzór felg powinien być zarezerwowany dla 18" +

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 jtdm 170

Domyślnie

Mam pytanko odnośnie tych 2 aut:

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alf...211557335.html

Brakuje tu koniczynek.. i ten hak...

Tutaj dzwoniłem gość mówi że malował maskę i błotniki ale że reszta nie ruszana poduchy ani lampy, tylko wydaje mi się że to 2012 jest rocznik, i trochę z ceną przesadził

http://allegro.pl/alfa-romeo-giuliet...463807594.html

Szukam już od 1.5mc następcy mojego Bravo i jak się pojawia coś ciekawego to jest albo za stare albo czarne..
    Interesuje mnie rok najlepiej 2012 1.4 170 , może ktoś coś ma ciekawego ? ewentualnie 2011.

Czekam na wasze spostrzeżenia

Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Tutaj jest wykres dla tej Julki z wczorajszego wątku.Dlaczego tutaj jest 445,2 Nm a w opisie auta 520? Natomiast ilość KM się zgadza? Mocno pokombinowane jest to auto.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	jan kutna (45).jpg
Wyświetleń:	314
Rozmiar:	87.1 KB
ID:	171331  
    Ostatnio edytowane przez th@les ; 28-06-2015 o 21:34

Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Cytat Napisał Damian0907 Zobacz post
    Mam pytanko odnośnie tych 2 aut:

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alf...211557335.html

Brakuje tu koniczynek.. i ten hak...

Tutaj dzwoniłem gość mówi że malował maskę i błotniki ale że reszta nie ruszana poduchy ani lampy, tylko wydaje mi się że to 2012 jest rocznik, i trochę z ceną przesadził

Szukam już od 1.5mc następcy mojego Bravo i jak się pojawia coś ciekawego to jest albo za stare albo czarne..
    Interesuje mnie rok najlepiej 2012 1.4 170 , może ktoś coś ma ciekawego ? ewentualnie 2011.

Czekam na wasze spostrzeżenia
    Ja też szukam Julki więc jesteśmy na tym samym etapie.
    Każdy ma swoje powody sprzedaży auta,ale naprawdę nie widzę powodu,by Szwajcar sprzedawał dobry samochód i do tego na gwarancji...Ale jeśli sprzedający proponuje wizytę w ASO to trzeba iść i auto przebadać.Pewnie doświadczeni Użytkownicy znaleźliby jakieś niedoskonałości ale ja gdybym był na miejscu z pewnością bym się zainteresował bo fura prezentuje się bardzo fajnie.Jeśli finansowo oferta Ci odpowiada bierz go do ASO będziesz wiedział wszystko.Powodzenia.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Damian0907 Zobacz post

Z VINu wiadomo, że:
    191C53001000 - 1.4-TRB-170CV-CF5-DISTINTIVE-4P.GS.6M-
    Engine: 1763181 Vehicle: 07173180 Prod. date: 25/7/2012

Więc tak - produkcja 2012. I raczej nie chcę wierzyć, że rejestracja lipiec 2013, bo rok to już naprawdę ekstremalne czekanie na klienta. Zatem raczej rejestracja to też lipiec 2012 (bo gwarancja się liczy od dnia rejestracji), czyli ktoś do standardowych 2 lat dokupił 2 lata przedłużonej.

Natomiast przechodząc do części bardziej spekulacyjnej - jeśli samochód jest ze Szwajcarii, jest nadal na gwarancji i sprzedający przyznaje się do malowania maski i błotnika (co łatwo sprawdzić) to może jednak dostał mocniej (co trudno sprawdzić). Zachowałbym sporą ostrożność. Szwajcarzy nie są idiotami.