Szczerze napisze ze Bose w 156 to jest kiepskie. Gdyby nie względy estetyczne to moje Nakamichi cd45z juz dawno by siedziało w aucie. A tak sie kurzy na polce w garażu.
Jak juz dłużej nie bede szumów i zniekształceń mógł słuchać to w końcu je wrzuce. A w 147 nie-Bose to juz wogole tragedia jest...
Polecam rozważyć wymianę jednostki centralnej.
Marcin_M tak jak pisałem wyżej chce wymienić głośniki + radio i zastanawiałem się nad wzmacniaczem choć raczej potrzebny nie będzie.
Myśle ze za 1.5k jakie masz do dyspozycji zmienisz radio i głośniki na cos o wiele lepszego od Bose. Napisz tylko jakie radio dajesz - ciekawi mnie czy da sie dostać takie od którego oczy nie beda bolały - troche zdolności kamuflażu musi mieć![]()
Myślałem nad jakimś Pioneerem lub Blaupunktem
Ale te firmy maja ze dwa tysiące modeli. Cos konkretniej?
Jeszcze nie podjąłem decyzji, ale zastanawiam się nad:
PIONEER DEH-X6600DAB
PIONEER DEH-X5700BT
PIONEER DEH-4700BT
BLAUPUNKT Helsinki 220 BT
Myślałem również nad PIONEER FH-460UI tylko może być problem z montażem.
Ostatnio edytowane przez mlody85 ; 17-01-2015 o 19:49
Na dzień dobry to zacznij od wygłuszenia drzwi, samo to dużo da, więcej niż seryjny BOSS.
Wygłuszenie podłogi, radzę powiązać z inspekcją kondycji podłogi, a filc według uznania- u mnie same położenie gumy od spodu dało dużo, dlatego podłogi nie wygłuszałem, ale powiedzmy że coś w ten deseń chodzi mi po głowie.
Głośniki zarówno tweetery jak i wuffery są do bani, te Hertze pasują idealnie w miejsce fabrykihttp://allegro.pl/hertz-dsk165-3-dys...941551846.html i nic nie widać, tył radzę wywalić definitywnie, moja stara Alpina jest w stanie to pociągnąć i ja osobiście bym nowe radia omijał, od kilku lat wszystko to barachło. To co napisałem to 1000, zależy kto będzie to montował i za ile, jak sam to się obrócisz w patolu.
Ja bym jednak wsadził wzmacniacz (co prawda dodatkowe 500- 700 zyli, ale warto, a za jakiś czas skrzynka) miejsce jest w bagażniku, ja wsadziłem tak (nie dokończone dlatego kabli kupa dla tych co zaraz będą druta szukać), po tym jak jedna firma z Centralnej polski mi zaśpiewała 800+ za zabudowę boku w stylu BOSS i ładne wkomponowanie wzmacniacza z drugiej strony, chodź najbardziej mnie wnerwiła gadka o 3 dniowym zabraniu auta
Każda z rzeczy jakie opisałem w tej kolejności była kolosalnym skokiem w jakości Audio, w porównaniu do stanu poprzedniego
Dzięki wielkie za obszerną odpowiedź, a powiedz mi jedną rzecz. Skoro odradzasz nowe radia to co kupić używanego? Bo radio seryjne na pewno chce wymienić.
Ze swojego doświadczenia odradzam Blaupunkty, Sony - kiepski dźwięk. Pioneer, Alpine - raczej w tą stronę wędruj. Ze względów estetycznych wybrałem wzmacniacz. I prawie jestem zadowolony. Prawie bo nie podpiąłem subwoofera. Mój zestawik to oryginalne radio Blaupunkt (z navi), wzmacniacz Sony (4 kanały), głośnik Focal (chyba A1). Oczywiście drzwi wygłuszone a głośniki na dystansach.
Wyslane z Lumia 925 Tapatalk