ok, dzięki, zatem wezmę Goodyear.
ok, dzięki, zatem wezmę Goodyear.
...weź jeszcze pod uwagę Dunlopa WinterSporta 5 ? Na pewno nie gorsza od GY !
Jeżdżę na takiej w Julce 200KM od 2 tygodni... to jest naprawdę kawał dobrej gumy. Ciężko zerwać przyczepność na mokrej nawierzchni
nie mogę edytować postu wyżej.
Czaicie, zamówiłem z oponeo te Goodyeary i przyszły używane... na szczęście nie robią problemów z reklamacją.
- brak oznaczeń zakładu produkcyjnego w postaci tych kolorowych pasków;
- uwalone brudem;
- naklejki z kodem kreskowym są, ale znalazłem ich stare miejsca przyklejenia.
Ale używane w tym sensie że jezzone? Ja akurat uważam to za wielką zaletę Oponeo, że można je oddac po przymieżaniu (zwrot/wymiana).
Jedyny warunek, opona nie może jeździć.
Ja właśnie wymieniam na takie bez rantów
A to, że były na feldze, jak brak zniszczeń, to absoltnie żadna wada. W pierwszych 3 godzinach jazdy dostają bardziej po dupie, niż zdjęcie z felgi.
...mówiłem brać Dunlopy![]()
swoją drogą dziwne, ja zamawiam już enty komplet u nich , nigdy nie miałem takiej sytuacji.
To ja odkopię wątek opon do Supera...
Okazuje się, że Super, któremu mam ogarnąć opony ma 225/45 z przodu i 255/40 z tyłu, wszystko 18".
I okazuje się, że pomimo tego, że opony powinny być, i istnieją na stronie Pirelli, to nigdzie ich nie ma. (Tzn. są w InterCarsie, ale jednak ich nie ma, jak dopytałem).
Wracając do głównego pytania - co założyć do Żula o tych parametrach rozmiarowych, na zimę z Run Flatem, bo już tracę pomysły.
Znalazłem na oponeo JEDNE, słownie JEDNE 255/40 R 18 runflaty, za jedyne 2800 zl/szt. Wiec jednak troche za duzo.
Jakie rozwiązania królują na forum, wśród Żuli z takim układem rozmiarów? Rezygnacja z RF wydaje się jedną opcją. Widzicie jakieś inne sensowne? I nie, przesiadka na 17" nie jest taką opcją.
Zadzwoń tu:
CENTRUM OGUMIENIA JERZY TOMKIEWICZ
Al.1000-lecia Państwa Polskiego 13
15-111 Białystok
woj. podlaskie
Kontakt: Artur Gawecki, Jerzy Tomkiewicz
Tel: 85 653-96-02
255/40/18 - 1145zł sztuka, przód sobie ogarniesz.
Ale szukanie na siłe RF bez sensu wg. mnie, szczególnie, że wydasz na komplet ponad 3500zł, gdzie za trochę 2000zł znajdziesz porządne opony.
Ja założyłem Nokiany WR A4 i również śmiało mogę polecić.
Tez nam te nokiany wybrałem celowo nie RF i jestem zadowolony cena około 620/szt
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk