Strona 23 z 145 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1441

Temat: Android Auto

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Problemy z AA są we wszystkich markach (tam gdzie jest AA), jedne większe inne mniejsze (brak jednej dobrej App na AA).
    To nie są aplikacje od zewnętrznych firm. Jest tylko jeden AA z google.
    Ja używam z:
    https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Niestety jak wiadomo aplikacja nie jest wspierana w Polsce i przy dużej aktualizacji przestaje działać. Trzeba wtedy pobrać i zainstalować na telefonie najnowszą wersję.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał jan3387 Zobacz post
    trzeba mieć aplikację AA na telefon, nie ma jej oficjalnie w Polsce. Także nie ma jej w sklepie, zatem trzeba ją ściągnąć z innych stron np. https://www.dobreprogramy.pl/Android...oid,77700.html.

https://www.youtube.com/watch?v=ynjmf31L2Lo
    dzieki,ale to jest obowiazkowa apka do sciagniecia czy mozna zainstaliwac jakas inna? ja u siebie wgralem car dashdroid i car dash launcher free ze sklepu Play.

czemu samej googliwskiej apki nie ma oficjalnie w Polsce?

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    dzieki,ale to jest obowiazkowa apka do sciagniecia czy mozna zainstaliwac jakas inna? ja u siebie wgralem car dashdroid i car dash launcher free ze sklepu Play.

czemu samej googliwskiej apki nie ma oficjalnie w Polsce?
    To jest bardzo dobre pytanie. Słyszałem faktycznie o tym że tą aplikację trzeba ściągać z innych miejsc niż Google Play.. Myślałem że się to zmieniło.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

Wiecie co? To chyba podziękuję za to AA Mimo, że jarają mnie gadżety i nowe technologie to chyba AA nie dla mnie. W subaru XV nie byłem w stanie odpalić mirroringu. Tu widzę, że też same kłody pod nogi.

Btw. Wszędzie jest pierdyliard ekranów o rozdzielczości piasku na pustyni a jak zwykle nic na nich nie ma. Czy to tak trudno napisać krótką instrukcję co po kolei zrobić. Nawet tekstem po angielsku już nie mówię o animacjach ładnych itp.
    Przykład.
    1. Wybierz system (logo androida logo apple)
    2. Sprawdź czy na telefonie masz odpowiednią aplikację w zależności od poprzedniego wyboru (ikona co kliknąć)
    3. jeśli nie to pobierz (QR code do sklepu a tam jak nie jest dostępne w twoim biedakraju to też komunikat przeprowadź się do US and A czy coś )
    4. podłącz telefon kablem do takiego portu w samochodzie.
    5. na ekranie powinno się pojawić to i to
    6 Teraz możesz zrobić to i to.

W przykładowo subaru nie ma żadnych instrukcji. Jak nie przestudiujesz najpierw książki to nawet nie wiadomo dlaczego czasem niektóre aplikacje są szare a przecież można wszystko napisać na tym pie... ekranie. To jest niedostępne bo coś tam coś tam.

I tak dobrze, że zrobili skróconą instrukcję z obrazkami w Giulii. Jest na prawdę fajna. Można było jeszcze wrzucić przeglądarkę pdf i wrzucić pełną wersję i zaoszczędzić na papierze który leży przez całe życie samochodu. Chyba że musieli bo takie są wymagania unijne czy coś

UX w samochodach (szczególnie włoskich) to jest taka bieda, że aż żal. Możliwości w hardware są wszystko jest.
    Moim marzeniem jest żeby otworzyli takie systemy to użytkownicy sami sobie poradzą z aktualizacjami, grafikami instrukcjami itp. Albo zwykły dotykowy ekran z wejściem HDMI
    Ostatnio edytowane przez azar ; 26-03-2018 o 21:24
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Wystarczy pobrać aplikację na telefon, zainstalować i podłączyć telefon pod usb samochodu.
    Dalej wszystko intuicyjne.

Jedyna niedogodność, że nie ma aplikacji na Google play.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Super 2.2 M-jet MT 180 KM '16

Domyślnie

dokładnie tak jak napisał Andrzej_Kolbudy tylko oficjalna aplikacja Android Auto działa z samochodem.

Epsonix,
    daj znać jak poszło, czy aplikacja Android Auto na telefonie i w aucie bez problemu ruszyła oraz czy działa to płynnie.

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzej_Kolbudy Zobacz post
    To nie są aplikacje od zewnętrznych firm. Jest tylko jeden AA z google.
    Ja używam z:
    https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Niestety jak wiadomo aplikacja nie jest wspierana w Polsce i przy dużej aktualizacji przestaje działać. Trzeba wtedy pobrać i zainstalować na telefonie najnowszą wersję.
    sa 2 odmiany najnowszej wersji 32 bit I 64. pisali ze 64bit nie zadziala na prockach innych niz 64bit, natomiast 32 zadziala na 32 I 64bit. sprawdzilem ze mam tel ze snaptdragnem 435 wg netu to 8x64bit core, wiec zaczalem od sciagniecia 64bit wersji, ale nie chciala sie zainstalowac. not to dawaj 32bit (ver 3.1.581053), musialem odblokowac instalowanie apek z innych zrodel niz sklep play, OK, zainstalowalo sie. przy otwieraniu niestety wywala mi blad:
    "Wystapil blad Wyglada na to ze Uslugi Google Play w tej chwili nie dziala" (pisownia oryginalna). Jakies pomysly? Chcialbym pojechac do salonu przygotowany z dzialajaca apka.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 27-03-2018 o 14:50
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

tu filmik mniej wiecej prezentujacy jak niedopracowana jest jeszcze apka Android Auto na telefon:
    https://www.youtube.com/watch?v=-H6tB8bM5o4
    zgaduje ze za rok to juz bedzie wygladalo duzo lepiej, a dzisiaj trzeba pewnie troche nauczyc sie dogadywac z AA.
    Tak czy siak, dla mnie najwaznejsza z AA (choc bedzie wykorzystywana sporadycznie) jest nawigacja z life traffic I komendami glosowymi, a to wydaje sie ze ruszy w miare jak wyczaje wlasciwe komendy glosowe.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto

Domyślnie

na problem z bledem wyskakujacym przy uruchamianiu apki AA jest rozwiazenie podane tu:
    https://forum.vw-passat.pl/topic/557...omment-1774962

z taka roznica ze w moim telefonie nie moglem odinstalowac aktualizacji, mysialem wylaczyc najpierw usluge Znajdz moje urzadzenie w Administratorach urzadzenia, potem odinstalowalem jakis jeszcze serwis (nie pamietam dokladnie) cos odnosnie Google Play I dopierio wtedy moglem odinstalowac aktualizacje samych Uslug Google Play. Wtedy zainstalowalem Android Auto, I on wyskoczyl z wymaganiem instalowania aktualizacji Uslug Google Play. Trzeba bylo jeszcze raz ustawic konto do tworzenia kopi zapasowej, bo ktorys krok (chyba odnistalowanie aktualizacji) czyscil pewne ustawienia.

Apka sie uruchamia na telfonie, wiec jestem gotowy na proby jutro w salonie.

EDIT,
    Cardroid I Car Launcher nie zrzuca sie na ekran samochodu - wychodzi na to ze te apki to tylko taki tryb samochodowy na telefonie.

EDIT2.
    po tych calych zabiegach instalacyjnych zauwazylem ze przestaly mi dzialac dane mobilne - ponowne uruchomienie telefonu zalatwilo sprawe.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 28-03-2018 o 12:02

Auto

Domyślnie

wybralem sie do salonu jednak dzisiaj I odpalilem AA w Stelvio ktore bylo na salonie z wyswietlaczem 6.5". dziala, trzeba sie troche nauczyc porozumiewac z AA. czasem troche glupieje I odpowiada po angielsku, pewnie z czasem bedzie lepiej, po chwili zabawy/przyzwyczajenia jednak dzialalo (nawigacja Googla Maps) calkiem znosnie.
    jedyna wtopa to sprawa gdy wejdzie sie w przesuwanie mapy - krecac pokretlem wtedy sie zoomuje a klikajac gora/dol/lewo/prawo przesuwa mape - niestety nie ma czym z tego wyjsc probowalem wszystkiego, podwojnych klikow, przytrzyman, wszystkich przycikow - nie ma szans - musialem odpiac USB. albo jest jakis trick o ktorym nie wiem (trzeba poczytac instrukcje do auta w koncu o ile jest cos o AA) lub poczekac na jakies aktualizacje.
    w kazdym razie poki co jestem w miare zadowolony, z funkcji przesuwania nie musze korzystac a reszta dziala.
    ponizej album z kilkoma fotkami I jedym filmikiem (to akurat byly poczatki I nie bardzo sie dogadywalismy z AA jeszcze):
    https://photos.app.goo.gl/N4bQsASibcBhSgDw2

apka odpala sie sama po podlaczeniu do USB - dziala zarowno z tymi USB w schowku jak I z tym w konsoli przed uchwytami na kubki.

Aha, pozycja Android Auto pojawia sie w glownym menu Giulii po podlaczeniu telefonu. O ile mi sie wydaje domyslnie po podlaczeniu zaraz startuje sama, wciskajac przycisk Menu wtedy widzimy ja na liscie I mozna cos tam innego pozmieniac a potem wrocic do AA na wyswietlaczu.
    Po podlaczeniu ekran telefonu jest zablokowany, conajwyzej wyswietla napis Android Auto. Pod jeden przycisk w telefonie mam podpiete odpalenie aparatu I to dziala, choc jak nagrywalem filmik to gdy mieszalem w AA w koncu go przerwalo, troche tez aparat mulil jak chcialem robic fotki itp, wiec pewnie AA obciaza telefon I ma priorytet.

AA odpalalem na LG Q6 z kabelkiem USB z jakiejs starej Motoroli - wspominam o tym bo w necie pisali ze z niektorymi telefonami (min roznymi LG) jest problem ze AA nei bardzo dziala na przypadkowych kablach USB I trzeba stosowac kable oryginalne lub dobrej jakosci.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 28-03-2018 o 12:09