Strona 23 z 29 PierwszyPierwszy ... 1314151617181920212223242526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 285

Temat: jezdzi ktos pod reala w czwartki??

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał fr33 Zobacz post
    wydaje mi się, że na torze kwestia jest bardziej techniki jazdy niż możliwości samochodu (na pewno tego wykluczyć nie można )
    No wtedy jak na dłoni wychodzi na ile kierowca ma rozgarnięty temat swojego samochodu i na ile go czuje i jak korzysta z jego potencjału. Ale możliwości samochodu też są ważne, nie każdym pojedziesz szybko w zakręcie i nie każdym będziesz miał możliwośc szybkiego przyspieszenia po "zrobieniu" zakrętu i... nie każdym będziesz mógł mocno opóźniac hamowanie przed zakrętem.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

co do toru to mozna podywagować...
    Oczywiscie jak pisze fr33 w przypadku pętli dużo bardziej licza sie umiejętności ale jak widać w jeździe na wprost tez trzeba cos tam umieć...
    Co do samochodów alfa ma wiekszy moment wiec powinna lepiej przyspieszac podczas jazdy. Co do zawiasu nie wiem jak jest w bmw bo nigdy nie pasjonowały mnie te auta ale wydaje mi sie ze jazda w zakrecie seryjną gleba w bawarce a kitem eibacha powinna być na korzysć tego drugiego. Niewątliwym atutem jest natomiast tył napęd bawarki który dobrze ogarniety potrafi czynić cuda Oczywiscie cała masa innych czynników o których nie wspomniałem...
    Może bedzie okazja sie sprawdzić a może nie. Generalnie jestem na tak ale życie pisze swoje scenariusze. Jak pisałem poznań za daleko i mi nie po drodze. Nie wiem jak we wrocławiu program sie zapowiada ale moze tam byłaby okazja. Choć po tych cyrkach co sie dzieją w temacie nie wiem czy mam ochote.....
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Ogier Avatar kaczo
    Mieszka w
    Nowa Dęba / Kraków
    Auto
    była 156 1.8Ts jest 166 2.5 V6

Domyślnie

Pf. Takie rzeczy to ja też mogę wam mówic. 'Zrobił mnie' od mcdolands W STRONĘ ESTAKADY, w zasadzie nie wiedziałem, że zamierzamy się sprawdzac. Z kolei po nawrocie POD ESTAKADĄ już wynik był z goła odmienny, ale o tym się nie mówi, bo to godzi w Waszą dumę? A nie, sorry, kaczo był niedysponowany. Później zgodnie ustaliliśmy, że za dużo policji się tam zaczyna kręcic i szkoda ryzykowac. Ja już nie mam ochoty na słowne przepychanki, bo 1) szkoda mi na to więcej czasu; 2) do niczego to nie prowadzi, jak widac powyżej. Swojego zdania i tak nie zmienię, bo wolę czuc wibracje starego silnika na dupie i zapach nieprzepalonej benzyny z za bogatej mieszanki, połączony z innymi atrakcjami 'prawdziwego' samochodu z duszą, czego wy zapewne nie doświadczycie, bo wolicie nowoczesne wozidełka.
    Prawda była taka (ciekawe czy bimski potwierdzi)
    na 4 NASZE (ja i bimski) było 1;1
    a to dlatego że jeden spaprałem ja (moja noga była szybsza od ręki i bieg nie wskoczył)
    a drugi spaprał bimski -upierdzieli gałkę zmiany biegów (swoją drogą ładna musiała być szarpanina )
    jeden wygrał bimski w stronę huty
    drugi wygrałem ja od mc'd w strone makro

czy w którejś kwestii skłamałem?
    niestety ani razu nie udało mi się pogonić z ligarem (sądzę że by mnie stłukł)
    nie będę nic pisał o stanie układu zasysania (przepływka) i wydychania (sonda) powietrza przez moje auto bo to nie ma żadnego uzasadnienia. Było jak było

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Użytkownik Ogier Avatar kaczo
    Mieszka w
    Nowa Dęba / Kraków
    Auto
    była 156 1.8Ts jest 166 2.5 V6

Domyślnie

Adam$ to nie jo
    dane pojazdów się zgadzają jak w morde strzelił, ale ja nie godom tak na diesle

Użytkownik Znawca Avatar PiterR
    Mieszka w
    Wadowice/Kraków
    Auto
    Była - AR147..

Domyślnie

Cytat Napisał kaczo Zobacz post
    (sądzę że by mnie stłukł)
    a mi się wydaje, że jednak Ty byś go stłukł...ale to tylko moje domysły
    Today we are living our future memories..

grzybii
    Gość

Domyślnie ???

Tak z ciekawości obejrzałem i przeczytałem informacje związane z tym sprawdzeniem obydwu marek samochodów i tak szczerze nie rozumiem całej kłótni.....

BMW jest szybkie ale nie raz udawało mi się objechać mocniejsze od mojej alfy BMW, gdzie różnica mocy wynosiła nawet 40-50 koni. Dużo zależy od kierowcy... jego wyczucia...i umiejętności...

Ta BMW pewnie na autostradzie pogoniłaby tą Alfe... no ale co z tego??

Sam mam Alfe ale nie uważam, że BMW to najgorsza marka na świecie... kilka miesięcy temu jeździłem M5, która ma ponad 500 KM i jak mi ktoś powie, że to kiepskie auto to mu pogratuluje.....

Z drugiej strony wytykanie Alfie i Alfistom jakichś głupot to też poziom gimnazjum....a tłumaczenia typu zły bieg czy gałka czy coś..........to proste: nie umiesz - nie jedziesz...

Każdy jeździ tym na co go stać i co mu się podoba... i kropka... a to co inni o tym myślą powinno się mieć głęboko w d.... a szczególnie alfiści, przyzwyczajeni do docinek i głupkowatych komentarzy...

Kilka razy ścigałem się z Audi A5 (1.8 czy 2.0) i wygrałem ... no i?? nie mówię, że Audi to najgorszy samochód świata... bo podjedzie koleś w A5 3.0 - quattro i złoi mi tyłek jak się patrzy...

trochę szacunku do siebie ludzie...

a to do poczytania ... http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7...m_finalem.html

.
    Ostatnio edytowane przez grzybii ; 05-05-2010 o 11:46

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał grzybii Zobacz post
    Tak z ciekawości obejrzałem i przeczytałem informacje związane z tym sprawdzeniem obydwu marek samochodów i tak szczerze nie rozumiem całej kłótni.....

BMW jest szybkie ale nie raz udawało mi się objechać mocniejsze od mojej alfy BMW, gdzie różnica mocy wynosiła nawet 40-50 koni. Dużo zależy od kierowcy... jego wyczucia...i umiejętności...

Ta BMW pewnie na autostradzie pogoniła by ta Alfe... no ale co z tego??

Sam mam Alfe ale nie uważam, że BMW to najgorsza marka na świecie... kilka miesięcy temu jeździłem M5, która ma ponad 500 KM i jak mi ktoś powie, że to kiepskie auto to mu pogratuluje.....
    Nie sposób się nie zgodzic. W passacie b5, samochodzie dla ludu, jakże znienawidzonym na forum, także montowali ośmiogarowy motor z mocą około 300 koni, jeśli dobrze kojarzę.
    Cytat Napisał grzybii
    Z drugiej strony wytykanie Alfie i Alfistom jakichś głupot to też poziom gimnazjum....a tłumaczenia typu zły bieg czy gałka czy coś..........to proste: nie umiesz - nie jedziesz...
    Ci sami Alfiści robią to samo z innymi markami, ale wtedy to już nie jest poziom gimnazjum, tak? Dla mnie nowa alfa po mariażu z fiatem jest tym samym, czym dla większości właścicieli alf z krótkim stażem vw, bmw, lub audi. Podkreślam, DLA MNIE, nie macie prawa kazac mi uważac inaczej. Kto nie zasmakował tamtego klimatu, nie zrozumie, poważnie.

Dwójka wskoczyła przypadkiem, już po przejechaniu wyimaginowanej mety, więc nie rozumiem o czym dyskusja? Gałka - już kiedyś mi została w ręce, podczas jazdy miejskiej, wtedy byłem przekonany, że po prostu nie była dobrze zamocowana i wystarczy ją mocniej przyklepac. Jak widac - myliłem się.
    Cytat Napisał grzybii
    Każdy jeździ tym na co go stać i co mu się podoba... i kropka... a to co inni o tym myślą powinno się mieć głęboko w d.... a szczególnie alfiści, przyzwyczajeni do docinek i głupkowatych komentarzy...
    Prawda? Gdy ja słyszę docinki na niemal każdym spocie tudzież ogólnopolskim zlocie 'o, przyjechało ognisko', 'ale masz wujowy samochód!' po prostu na to leję, bo dla mnie liczy się to, że mi sprawia frajdę ten samochód i prawie każdy z napędem na tył oraz możliwością wyłączenia elektronicznych kagańców. Dlatego moim drugim samochodem jest alfa BEZ GRAMA elektroniki, którą małymi kroczkami wyprowadzam na prostą.
    Cytat Napisał grzybii
    Kilka razy ścigałem się z Audi A5 (1.8 czy 2.0) i wygrałem ... no i?? nie mówię, że Audi to najgorszy samochód świata... bo podjedzie koleś w A5 3.0 - quattro i złoi mi tyłek jak się patrzy...
    W trakcie jednego przejazdu przyłączyło się a5 3.0 tdi. Zamiotło wszystkich z forumowej stawki. Zapytałem na czerwonym gościa, co to za motor i pogratulowałem mu, bo fura szła niesamowicie, mimo że osobiście diesla bym nie kupił, nawet gdyby było mnie na takiego stac.

Jeszcze co do tematu ustawki - z LIGARem już kiedyś się sprawdzaliśmy i wtedy wynik był taki sam jak teraz, jednakże w drugą stronę i bez 'kamer'. Wiedziałem, że 'walka' będzie równa i całkiem trudna. Większym wyzwaniem była dla mnie 166 2.5 w tym przypadku, bo sam byłem ciekaw, jak wypadnie na jej tle moja teoretycznie słabsza o 20 koni bmw. Co do hamowania - to było dwa lata temu, od tamtego czasu nic w samochodzie nie robiłem i nie zdziwiłbym się, gdyby trochę mocy ubyło.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

Bimski,pewnie widzialeś,ale polecam nowe MiTo z tylnym napędem:

http://www.samochodyswiata.pl/viewto...sd=a&start=880

post 3 od góry,zdjęcie 2

Przy okazji,nowy,ciekawy napęd: KoMin,trza pomyślec nad nim,bo ropa drożeje,a opału(nie oleju op.) moga mieć dostatek
    ps.mały żarcik,moze złośliwośc,ale grubości uszczelki pod głowicą wiesz o co loto.
    pzdr

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

jutro bora bora jedzie ktoś??
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)