Strona 23 z 63 PierwszyPierwszy ... 131415161718192021222324252627282930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 625

Temat: Wszytkie informacje odnośnie termostatów silników JTD , TS i V !!!

Gresus
    Gość

Domyślnie

Przyznam się bez bicia że nie chce mi się wszystkich stron przeglądać więc zaptam może po raz kolejny jaki termostat do 156 JTD 1.9 140km 16V 04 rok bo w sklepie zawołano mi 240z za verneta to normalna cena. Przeglądam allegro a tam same do 105konnych silników.

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

To cena prawie taka jak oryginalny na allegro. Drogi sklep.
    Szukaj na allegro w granicach 300zł, a znajdziesz do multijeta

Gresus
    Gość

Domyślnie

no myślałem że coś taniej idzie znaleźć :/ musze jeszcze rozrząd i pompe wymienić :/

Gresus
    Gość

Domyślnie

Panowie szybkie pytanie
    Jak odpowietrzyć 1.9 jtd 156 bo wymieniłem termostat, wąż od chłodnicy zimny. Spuściłem cały płyn i weszło i tylko z 3l tyle ma wchodzić ??

Użytkownik Pirat drogowy Avatar babus11
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    159 JTDm 150KM

Domyślnie

bylo juz o tym wiele razy

po lewej stronie jak patrzysz na samochod na chlodnicy jest wkrecony korek taki maly , jak dolewasz plynu to patrzysz czy sie wylewa i zakrecasz.Po krotniej przejazdzce patrzysz czy nie ubylo plynu i ewentualnie robisz dolewke jak to bylo w moim przypadku

Gresus
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał babus11 Zobacz post
    bylo juz o tym wiele razy

po lewej stronie jak patrzysz na samochod na chlodnicy jest wkrecony korek taki maly , jak dolewasz plynu to patrzysz czy sie wylewa i zakrecasz.Po krotniej przejazdzce patrzysz czy nie ubylo plynu i ewentualnie robisz dolewke jak to bylo w moim przypadku
    Tak wlasnie robie i autko grzeje sie tylko do 80 stopni. A przewod dolny przy chlodnicy jest delikatnie chlodny. Natomiast ogrzewanie pieklo. Nie wiem czy jeszcze gdzies mam powietrze w ukladzie czy te typy tak maja ?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał Gresus Zobacz post
    Tak wlasnie robie i autko grzeje sie tylko do 80 stopni. A przewod dolny przy chlodnicy jest delikatnie chlodny. Natomiast ogrzewanie pieklo. Nie wiem czy jeszcze gdzies mam powietrze w ukladzie czy te typy tak maja ?
    Po co szukac dziury w całym?
    Zasadnicze pytanie. Skąd wiesz, że grzeje tylko do 90st.?
    Zapal go na luzie i niech sobie tak pochodzi do startu wentylatora (jak masz czas i ON w baku oczywiscie, bo to może potrwac z 30min), sprawdzaj poziom płynu chłodniczego. Ten układ tam sie sam odpowietrzy.

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał Gresus Zobacz post
    a czy nie jest tak jak kiedys pisal Maciek, ze w starszych JTD termostaty mialy temperature otwarcia ok 78-82 i wiecej *C nie bedzie ?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał hiacynto Zobacz post
    a czy nie jest tak jak kiedys pisal Maciek, ze w starszych JTD termostaty mialy temperature otwarcia ok 78-82 i wiecej *C nie bedzie ?
    Sam jestem tego żywym przykładem, choc ostatnio zastanawiam sie nad wymianą sprawnego oryginalnego, na nowy pozmianowy orginał, aby miał wyższą temp. roboczą. Pytanie tylko, czy coś to zmieni te 8st?

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

majster - wygląda na to, że jesteś żywym przykładem często popełnianego przez właścicieli JTD błędu.

Cytat Napisał majster Zobacz post
    Zapal go na luzie i niech sobie tak pochodzi do startu wentylatora
    Nie ma możliwości, aby wentylator wystartował na dedykowanym termostacie JTD w warunkach jakie teraz mamy. Niezależnie czy mamy temp otwarcia, 78, 82, czy max otw. 86st w zamienniku na kraje północne, gdyż wentylator załączy się dopiero w okolicach 92-94st wg. wskazań komputera. Nie jadąc samochodem termostat będzie się zamykał i otwierał w przedziale temperatur zaplanowanych dla JTD. Natomiast wentylatory to już kolejne z zabezpieczeń przed przegrzaniem I oraz II bieg