A co dokladnie oznacza OE?
Nadano z Xperia T
A co dokladnie oznacza OE?
Nadano z Xperia T
orginal equipment - w wolnym tłumaczeniu jako części produkowane na pierwszy montaż
To dziwne bo jak miałem audi a4 i wymieniałem wahacze to przed zakupem dokładnie przyjrzałem się oryginałom firmy lemforder i wahaczom też lemforder w hurtowni Auto Zatoka. Jedyna różnica to na wahaczach z hurtowni nie było znaczka OOOO który został zeszlifowany. Więc oryginał posiadał znaczek odlany i był w pudełku sygnowanym znaczkiem Audi a wahacz nie ory. znaczek zeszlifowany (ewidentnie w tym samum miejscu ślad jak po gumówce) i opakowanie sygnowane firma Lem. Największa różnica to cena ory: 450Pln nie ory: 250Pln.
Ostatnio edytowane przez pepek821 ; 02-02-2014 o 22:55
Wiec wahacze ze zeszlifowanym znaczkiem TRW + gumy Boge sa wahaczami na pierwszy montaz, ktore sa lepsze od oryginalow ktore maja znaczek TRW i gumy Boge?
gdzie w dobrej cenie kupie pewne wahacze Vema. prawdopodbnie komplet przód. moze ktoś na forum się tym zajmuje albo zaprzyjaźniony sklep
Powiem tak że wymiana wahacza pojedynczo przynosi krótki efekt np:w poprzednim aucie jakim była Alfa 166 3.0 zrobiłem wszystko to znaczy wahacze górne ,dolne,łączniki gumy stabilizatora oraz bardzo ważne amortyzatory koni szt 4 i był spokój na 70 tyś km co było dalej nie wiem bo auto sprzedałem .Ratowanie się pojedyńczym wahaczem naraża go na obciążenia pozostałych elementów zawieszenia częściowo zużytych i skraca jego żywotność .Wiem że to droga operacja ale lepiej poczekać i robić kompleksowo.Dodam jeszcze że na naszych drogach sypią się wszystkie marki do żywotności wahaczy trzeba zwracać uwagę na wyważenie kół ,zbieżność raz na dwa lata przynajmniej i modlitwa o prostą drogę .
Ostatnio edytowane przez Lech ; 26-02-2014 o 20:42
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam.
Przed zimą założyłem TRW- przód, góra- 17tyś km i nic się nie dzieje, dół, przód TRW- 30tyś i zaraz do wymiany.
Tył jeszcze fabryk 78tyś przebiegu.