Strona 23 z 472 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 4718

Temat: Irlandia, laczmy sie ::P

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

Napisz co ją boli, to zapytam kolegę-mechanika.
    P.S. W końcu zaliczyłem NCT

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg

eilat1
    Gość

Domyślnie

jak troche jej powciskam to zaczyna mi kopcic i jakby silnik nierówno zaczyna pracowac.....poza tym wskaznik doladowania nigdy nie spada do zera a powinien na biegu jalowym a juz napewno kiedy silnik jest zgaszony. a tu zonk bo jak tylko wloze kluczyk to od razu wskazowka sie rusza do pierwszej kreski.
    to narazie tyle

pozdrowionka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar actron
    Mieszka w
    ZST
    Auto
    156 2.0 JTS 2002

Domyślnie

zakładam że wskaźnik jest dobry - sprawdź czujnik ciśnienia doładowania. może masz błędny odczyt z niego i komputer wysyła za dużą dawkę paliwa która się nie spala

eilat1
    Gość

Domyślnie

wskaźnik jest dobry bo czasami jak jadę i puszczę nogę z gazu to schodzi na zero a czasem nie. Z tego co się orientuje to zawsze powinien wskazywać zero na biegu jałowym lub gdy silnik jest wyłączony. Oczywiście także podczas jazdy kiedy puścisz nogę z gazu też powinien zejść do zera. A u mnie zawsze jest na pierwszej kresce i tylko czasem schodzi na zero. W jaki sposób sprawdzić ten czujnik???

Użytkownik Maniak resoraków Avatar actron
    Mieszka w
    ZST
    Auto
    156 2.0 JTS 2002

Domyślnie

najlepiej komputerem, sprawdż jeszcze szczelność wszystkich przewodów dolotowych

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    newbridge ie
    Auto
    159sw 2.4jtdm po sofciku ;)

Domyślnie

Cytat Napisał actron Zobacz post
    najlepiej komputerem, sprawdż jeszcze szczelność wszystkich przewodów dolotowych
    Wiem ze nie masz blisko ale jakbys miał ochote przejechac sie do newbridge to ja mam elm, jak rowniez mam znajomych w warsztacie którzy maja AutoBOSS V30 i BOSCH KTS`a, takze mamy rozne mozliwosci podlaczenia i sprawdzenia. Wiadomo ze jesli uda sie zdjagnozowac za pomoca mojego przylacza to masz za free, a jesli nie to to koledzy biora za polaczenie kopmpa 30 euro
    POZDRAWIAM

eilat1
    Gość

Domyślnie

Dzięki za propozycję i zainteresowanie.
    Oczywiście skorzystam z tej opcji jeśli tutejsi mechanicy nie dadzą sobie z tym rady.
    Właśnie w tej chwili działają coś tam i jak tylko będę coś wiedział od razu dam znać bo kto wie może kiedyś ktoś będzie miał podobny problem
    Pozdrawiam

eilat1
    Gość

Domyślnie

Po wizycie u mechaników i kilku godzinach sprawdzania co jej dolega stwierdzili ze DPF jest do wymiany.
    Dziwne troche bo autko ma 56 tys km przejechane a tu taki zonk...
    No ale coz zobaczymy czy usterka zostanie wyeliminowana po wymianie DPFu...
    Cale szczescie ze dali ma gwarancje jak kupowalem Belle bo wydatek bym mial niesamowity...mowili ze ok 800 euro
    No ale co tam dali gwarancje wiec niech robia
    W nastepnym tygodniu maja mi wymienic wiec zapodam wiecej informacji co i jak.

pozrawiam Alfamaniakow

konrad1501
    Gość

Domyślnie

witam!
    co do pogrzebu narazie stanelo na fakcie iz Konrad stoi sobie na kominku i usmiecha sie do mnie co wieczor!koszt pochowku (otworzenia grobu i zakopania to 800e w gotowce)a na ta chwile do domu pogrzebowego mam zaplacic po odliczeniu wszystkiego co mi sie nalezy 3600e!wiec narazie sobie Konradek dupke na kominku pogrzeje

co do alfy nadal stoi przed domem!dzisiaj odpalana!akumulator o dziwo nie zdechl(nie tykalam jej przez 3 tygodnie)
    no i co...nadal szuka nowego wlasciciela!mnie serducho boli wygladajac przez okno!bo mi mezusia przypomina a i kaska potrzebna teraz niezmiernie ...wiec chlopcy decydowac sie.....

Użytkownik Romeo Avatar Cool_Kid
    Auto
    AR 145 1,8 T.S 144KM - nero - 1998r. / Giulietta Veloce 2,0 JTDm 170KM - etna nero - 2012r.

Domyślnie

ups... Drogo sobie liczą rudzielce. Dałaś może ogłoszenie na donedealu? Tam autka najszybciej schodzą. Ja namawiałem kobietę, żeby kupiła dla siebie, ale też na razie krucho z kasą stoimy. Poza tym najpierw musielibyśmy się pozbyć volvo.

145 1,8 TS 144KM - nero - 1998
    Giulietta Veloce 2,0JTDm 170KM - etna nero - 2012
    "Jak wszyscy wiemy moderator zawsze punkt znajdzie, więc lepiej nie fikać. I tyle w temacie." - Wrażliwy Administrator.

http://i.imgur.com/m4g6E.jpg