BMW e30, lub e12 a jak cos wygodniejszego to e12 aha i stara 6kaczyli e24
a jako auto wspolczesne...Rover 75, Saab 9.3, Lancia Thesis, Kappa Coupe.
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv
z racji tego ze przede wszystkim jestem wielbicilem marki Audi a na drugim miejscu Alfa Romeo to moim marzeniem oprócz alfy 159 2,4 jtd jest - Audi S6 model C6 4,2 benzin - oczywiście Avant
z audi miałem juz - audi 80 b4 1.8 tdi - z wirusem by diagtronik na 115 i 290 NM
- audi A4 2,5 tdi model B5 - w pakiecie S tiptronic
- audi A4 1,9 tdi model b6 - 130 KM AWX - najładniesze
-audi A4 1,9 tdi model B5 90 KM AHU - paliło 5 /100 poważnie
- audi S6 4,2 quattro - AEC model C4 - 290KM - i to było to-naj,naj
teraz mam Alfe po raz pierwszy i musze powiedziec ze lubie ten samochód i bede wracać cały czas do tej marki ale w planach jest właśnie zakup dla mnie S6 w budzie C6 Avant - alfa bedzie jako drugie w rodzinie
przed zakupem mojej Alfinki miałem dylemat między Toledo a właśnie 156...nad tdi zwyciężyło jtdi nie żałuje
![]()
W rozsądnym budżecie to brał bym Lancie Deltę II HPE, Lancie Kappę Coupe 3.0, Saaba 900. Przy trochę wyższym budżecie to z pewnością rozglądał bym się z jakimś "widlecem" - pewnie Quatroporte poprzedniej generacji, ewentualnie jeszcze Mazda RX-8, może poprzednia generacja Jaguara XK oraz jedyny "niemiec" który biorę pod uwagę czyli Mercedes 500 SL (typ R107, z lat 80-tych)
Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik
A ja poza Alfą zdecydowałbym się wyłącznie na coś "amerykańskiego"
Od dłuższego czasu podoba mi się Chrysler Stratus lub Voyager/Grand Voyager ewentualnie Ford Taurus 3generacja
Jak nie Alfa to rowera są jakieś inne samochody ? ;p
Ostatnio edytowane przez Grigorii ; 24-12-2010 o 12:09
Jak nie Alfa to Maserati. Fiat coupe 16vt lub 20vt tez fajne wózki.
Z Alf to 166 3.2 na co dzień i gtv 3.2 na weekend![]()
Jakby nie alfa to od paru miesięcy strasznie jaram się caterhamem...
Moc 177KM przy masie 500kg + napęd na tylną ośSZAŁ!!
![]()