jak to jest z tym blue&me, nie widzę fizycznych jego oznak w aucie, mimo wszystko, mam radio z przyciskiem mute i na kierownicy są przyciski od obsługi komunikacji głosowej, w schowku mam wejście aux, usb i na karty (ale nie fabryczne)
jak to jest z tym blue&me, nie widzę fizycznych jego oznak w aucie, mimo wszystko, mam radio z przyciskiem mute i na kierownicy są przyciski od obsługi komunikacji głosowej, w schowku mam wejście aux, usb i na karty (ale nie fabryczne)
Jeżeli po wciśnięciu guzika z telefonem lub tymi "falami" i nic się nie zmieni na wyświetlaczu to znaczy, że nie masz B&M.
Guziki są po prostu uniwersalne do wersji z oraz bez B&M.
AR nie bawiła się w inne, dostosowane do wersji, guziki- i dobrze, bo to byłby dodatkowy koszt przy dokładaniu B&M![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
pytam bo gdzieś właśnie na tym forum wyczytałem, że do B&M potrzebny jest inny typ radia z przyciskiem MUTE. Dlatego to mnie zaitrygowało, czyli w przypadku chęci dołożenia B&M wystarczy centralka, mikrofon, gniazdo usb i trochę kabli![]()
W skrócie- tak
Gniazdo USB można sobie samemu zrobić z jakiegokolwiek kabelka żeńskiego.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
W ub. tyogdniu swiezo nabylem swoja 159.
Wgranie wersji PL przebieglo u mnie bezproblemow. Wlozylem pendrive do USB, zaskoczyl sam od razu (jest u mnie wlaczone autoplay) - na wyswietlaczu pojawil sie komunikat 'update/configuration inprogress' czy cos podobnego. Wczesniej, po odebraniu auta, skasowalem/zresetowalem wszystkie dane z pamieci B&M i po sparowaniu z telefonem wgralem swoja ksiazke.
Do calosciowego upgrade'u nie podchodzilem - naczytalem sie o Waszych problemach i odpuscilem
Polska wersja dziala OK, sterowanie glosem rowniez. Niestety komunikaty sa jakos ciche w porownaniu do grajacego radia czy mp3. Znacie na to sposob, aby glosnosc komunikatow byla zblizona do radia ?
Ostatnio edytowane przez longmanpl ; 26-11-2015 o 21:14
Jeżeli wszystko działa to nie ma sensu aktualizować soft.
Jak nie działa jakiś telefon, albo coś jest nie tak z media player'em- wtedy warto spróbować.
Jak mogę wgrać polską wersję jeżeli mam francuską? Gdzie znajdę potrzebne pliki na pena i opis jak to zrobić by niczego nie popsuć? Będzie mi potrzebna karta kodowa (której nie mam)?
Wejdź na stronkę blueandme.net w dziale download po wybraniu samochodu znajdziesz plik do pobrania do uaktualnienia języka. Po ściągnięciu wypakowujesz pliki na pendriva sformatowanego w FAT32. Następnie podpinasz go do gniazda w samochodzie. Aktualizacja powinna rozpocząć się automatycznie.
Wysłane z mojego SM-T815 przy użyciu Tapatalka