No właśnie!![]()
No właśnie!![]()
Projekt trochę zwolnił ale brnie do przodu.
Wczoraj zamontowałem kanapę. Czeka mnie wymiana miski olejowej oraz malowanie niektórych części blacharskich.
Nadejdą chłodne wieczory to prace ruszą z kopyta![]()
Ostatnio edytowane przez 164Q4 ; 18-09-2013 o 19:04
Ech, świetna fura. 'Zazdraszczam'
http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)
Dzieje się tu coś?
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Kowacz nie jesteś sam . Każdy z nas czeka na info na temat QV i reszty aut kolegi![]()
Byle do wiosnyWtedy będzie nowy lakier i skończę projekt. Trochę za dużo w pewnym momencie wziąłem sobie z bratem na głowę (rozbebeszone inne auta) i QV poszła w odstawkę. Jednak jest mnóstwo ochoty by ją skończyć, więc jeszcze chwila i zaktualizuję temat.
Wiem jak to jest. Ja moją 155 V6 jeszcze w parę drobiazgów muszę uzbroić , ale nie wiem kiedy się za to wezmę. jak będę w Radomiu to muszę odwiedzić pana Gerarda . Dawno się z nim nie widziałem.
Znam to podłe uczucie czekania na samochód...
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
Pozostaje tylko życzyć powodzenia i zobaczyć efekty skończonej pracy na wiosnę![]()
Po długiej przerwie nadszedł czas na wygrzebanie QV-łki z hali i dokończenie projektu.
Powoli przygotowuję auto do lakiernika. Wcześniej jednak zająłem się silnikiem. Zarówno jego aspektem technicznym jak i wizualnym.
Wymienione zostały wszelkie węże gumowe, obejmy, rury, uszczelki, uszczelniacze, świece, czekam na rozrząd.
Pokrywy zaworów oraz dolot polakierowałem czarnym matem, a ożebrowanie wypolerowałem na wysoki połysk.
Dostałem w końcu plastik podszybia i szczelną gumę dolotu.
Grodź silnika zreanimowałem, tzn. została wyjęta, obrana z resztek maty izolującej, polakierowana i uzbrojona w specjalną matę izolującą hałas, wibrację oraz wysoką temperaturę.
![]()
W najbliższym czasie czeka mnie wymiana kompletnych wahaczy przedniego zawieszenia oraz wszystkich gum w zawieszeniu tylnym, wymiana skrzyni biegów.
Potem już tylko nowy lakier i rejestracja. Będę starał się o żółte blachy![]()