Temat: Jedyny temat o felgach i kołach, poprzednio "Co sadzicie o tych felgach???"

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

No nie oszukujmy się koledzy, ale naciąg na 100% nie poprawi właściwości jezdnych, a jedynie może je pogorszyć (nie mówię że odrazu musi, zależy od stopnia naciągu) w mniejszym lub większym stopniu.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Nie rozumie po co ta gadka a raczej sprzeczka . Ani Bocka ani MarkaM nikt nie zmusza do "lansu" . Jedni lubią balony i wąskotorówki ja wole niski profil i szerokie koło na glebie ( mam nawyki z german stylu i tego się nigdy nie wypre ) . Co do tematu jazdy na glebie i 20km/h - Tak Bociek -jak ja jade w niektóre rejony też jadę 20km/h i nie dziwie się tobie ,że lubisz "komfortowe zestawienie" bo ja jeżdże na codzień po Dąbrowie Górniczej i rzeczywiscie u was to 205/60/15 to już powinien być niski profil bo po gorszych drogach jak ma Dąbrowa nie jezdziłem nigdzie indziej . No Kraków się zbliża miejscami do pułapu Dąbrowy . I tu nie pisze złośliwie tylko szczerze. Nawet "1-ka" dwupasmowa wygląda jak ser na wysokosci Sosnowiec-Dąbrowa. Ale na szczęscie Alfe obecnie mam na weekendy i nie przeszkadza mi ,że wyzwaniem jest "leżący policjant" , lelo mnie czy podjade pod krawężnik czy na koleinach będę pływał.Ja natomiast mam radoche nawet z patrzenia na swoje auto . Całe życie jednym jezdzić nie będe więc staram się by każde nie było "zwyczajne" . Nie róbcie z tematu "wojny północ-południe" bo nie taki jest zamiar. Jedni są wzrokowcami drudzy praktycznymi użytkownikami . Ja wiem ,że środowisko Alfoholików w temacie tuningu jest ostro okrojone ale pozwólcie ludzią jezdzić jak chcą . Dla przykładu : Proxim też jezdził nisko ale ,ze jego "otoczenie" nie sprzyja a kolo dużo bryka autem to wskoczył na serie a obecnie zakłada wyższego niż miał -sportpacka .
    PS. Drift-r czy ty masz depresje z powodu wysokości twojego auta??? Albo ty Wheelerwasp??? Omen??? ... Ja tam nie mam z tym problemu . I cieszy mnie fakt ,że auto w cenie roweru górskiego potrafi przyciągnąć wzrok .
    Także jeszcze raz pokojowo - jedni mają na codzień , drudzy do kościoła . Więc przekrzykiwanie się między tunerami a normalnymi użytkownikami mija się z celem .

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Nazar Zobacz post
    ale pozwólcie ludzią jezdzić jak chcą . Dla przykładu
    Ludziom - om - liczba mnoga
    I wracajac do cytatu - pozwolcie jak chca - a ja chcialbym chociaz te 40km/h ale ten lansik na glebie i kondomem na feldze co to sobie robi przejazd po dzielni mi nie pozwala :-(
    Ja tam przezyje jakos
    Ale
    Rob co chcesz i co lubisz ale tak by inni tez mieli taka mozliwosc
    ...

A co do drog - jakos marnie widze narzekanie na dg mieszkanca bytomia o rownie "pieknych" drogach :p
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 30-04-2013 o 18:24

Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

I ludzie zrozumcie wkońcu - Naciągu nikt nie robi z oszczędności bo nie stać go na szeroką gume . Żeby schować szeroką felgę w nadkole to taki zabieg jest konieczny żeby nie było obcierki . Dobre koło to podstawa w optycznym tuningu . I to nie jest jakaś nowość ,że ludzie naciągają gume na szeroką felge i wageniarze i hondziarze i inni slusarze to robią i nikogo nie obchodzi z nich jakie to ma negatywne skutki bo albo wóz albo przewóz . Dla większości z was felga 8 cali to jakiś wyczyn - przynajmniej u nas na forum a jej nawet nie można nazwać szeroką . 9 cali to ja w Punto miałem , 11 cali w W124 , 10,5 cala E34 , 9,5 cala w E36 ( a nawet 10 cali RH przy ostrym naciągu i sklepanych rantach ) .

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

9 cali to ja w Punto miałem , 11 cali w W124 , 10,5 cala E34 , 9,5 cala w E36 ( a nawet 10 cali RH przy ostrym naciągu i sklepanych rantach ) .
    Łał . Ty to jesteś

Mieszka w
    Bytom
    Auto

Domyślnie

Sorry za literówke . Ale Bociek problemem nie są niskie samochody ale stan dróg . Ja na A4 zamykam licznik i gleba mi nie przeszkadza ( chociaż kolega Vageniarz twierdzi ,że i tak mam terenowy samochód przy jego Golfie 2 ) . Co do dróg to faktycznie Bytom też rewelki nie ma ale ja tylko raz byłem Alfą w Dąbrowie i więcej się nie odważe Piłsudskiego przynajmniej w razie powodzi wode z miasta koleinami będzie odprowadzać heheh . Sie nie obrażaj . Stan dróg mamy jaki mamy ale ludzi to nie zniechęca do modzenia przy autach . Tylko ,że u nas te auta bywają "show car-ami " a w reichu mogą być użytkowane na codzien .

- - - Updated - - -

Wsadziłem w inny temat ale wsadze i tu bo poza fajnym kołem bajeczna gleba , która bez naciągu nie miała by racji bytu . Pewnie i wyszarpane plastikowe nadkola i może "air" ale fura bez progów sportpacka wygląda przekozackoKliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Alfa156.jpg
Wyświetleń:	5703
Rozmiar:	546.1 KB
ID:	94447

Użytkownik Rowerzysta Avatar marekm
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    służy do jazdy, a nie do oglądania

Domyślnie

Nazar: tuning to poprawianie a nie okaleczanie samochodu!

Użytkownik Fachowiec
    Auto
    916 i 955

Domyślnie

Cytat Napisał marekm Zobacz post
    Nazar: tuning to poprawianie a nie okaleczanie samochodu!
    komu chcesz to tłumaczyć....

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

wiec...na aucie wylądowały aluski z letnimi oponkami,furka wymyta wiec mozna sie pochwalic felga asso opona yokohama parada 225/35/18 i wyglada to tak ale juz widze ze musze zainwestowac w zawieszenie gwintowane zeby efekt był zadowalający Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0373.jpg
Wyświetleń:	353
Rozmiar:	87.7 KB
ID:	94548Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0374.jpg
Wyświetleń:	368
Rozmiar:	112.2 KB
ID:	94549Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_0376.jpg
Wyświetleń:	687
Rozmiar:	141.1 KB
ID:	94550
    o co k'mon???

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

wybrałeś chyba najgorszą możliwą oponę, ale za to felgi kozak!

- - - Updated - - -

I ludzie zrozumcie wkońcu - Naciągu nikt nie robi z oszczędności bo nie stać go na szeroką gume . Żeby schować szeroką felgę w nadkole to taki zabieg jest konieczny żeby nie było obcierki . Dobre koło to podstawa w optycznym tuningu . I to nie jest jakaś nowość ,że ludzie naciągają gume na szeroką felge i wageniarze i hondziarze i inni slusarze to robią i nikogo nie obchodzi z nich jakie to ma negatywne skutki bo albo wóz albo przewóz . Dla większości z was felga 8 cali to jakiś wyczyn - przynajmniej u nas na forum a jej nawet nie można nazwać szeroką . 9 cali to ja w Punto miałem , 11 cali w W124 , 10,5 cala E34 , 9,5 cala w E36 ( a nawet 10 cali RH przy ostrym naciągu i sklepanych rantach ) .
    a teraz odpowiedz sobie na jedno podstawowe pytanie.
    Masz naciąg i wlatujesz grubo w zakręt. Co się dzieje ? Bo ja odp na to pytanie znam i widziałem taką sytuację.