No nie oszukujmy się koledzy, ale naciąg na 100% nie poprawi właściwości jezdnych, a jedynie może je pogorszyć (nie mówię że odrazu musi, zależy od stopnia naciągu) w mniejszym lub większym stopniu.
No nie oszukujmy się koledzy, ale naciąg na 100% nie poprawi właściwości jezdnych, a jedynie może je pogorszyć (nie mówię że odrazu musi, zależy od stopnia naciągu) w mniejszym lub większym stopniu.
Nie rozumie po co ta gadka a raczej sprzeczka . Ani Bocka ani MarkaM nikt nie zmusza do "lansu" . Jedni lubią balony i wąskotorówki ja wole niski profil i szerokie koło na glebie ( mam nawyki z german stylu i tego się nigdy nie wypre ) . Co do tematu jazdy na glebie i 20km/h - Tak Bociek -jak ja jade w niektóre rejony też jadę 20km/h i nie dziwie się tobie ,że lubisz "komfortowe zestawienie" bo ja jeżdże na codzień po Dąbrowie Górniczej i rzeczywiscie u was to 205/60/15 to już powinien być niski profil bo po gorszych drogach jak ma Dąbrowa nie jezdziłem nigdzie indziej . No Kraków się zbliża miejscami do pułapu Dąbrowy . I tu nie pisze złośliwie tylko szczerze. Nawet "1-ka" dwupasmowa wygląda jak ser na wysokosci Sosnowiec-Dąbrowa. Ale na szczęscie Alfe obecnie mam na weekendy i nie przeszkadza mi ,że wyzwaniem jest "leżący policjant" , lelo mnie czy podjade pod krawężnik czy na koleinach będę pływał.Ja natomiast mam radoche nawet z patrzenia na swoje auto . Całe życie jednym jezdzić nie będe więc staram się by każde nie było "zwyczajne" . Nie róbcie z tematu "wojny północ-południe" bo nie taki jest zamiar. Jedni są wzrokowcami drudzy praktycznymi użytkownikami . Ja wiem ,że środowisko Alfoholików w temacie tuningu jest ostro okrojone ale pozwólcie ludzią jezdzić jak chcą . Dla przykładu : Proxim też jezdził nisko ale ,ze jego "otoczenie" nie sprzyja a kolo dużo bryka autem to wskoczył na serie a obecnie zakłada wyższego niż miał -sportpacka .
PS. Drift-r czy ty masz depresje z powodu wysokości twojego auta??? Albo ty Wheelerwasp??? Omen??? ... Ja tam nie mam z tym problemu . I cieszy mnie fakt ,że auto w cenie roweru górskiego potrafi przyciągnąć wzrok .
Także jeszcze raz pokojowo - jedni mają na codzień , drudzy do kościoła . Więc przekrzykiwanie się między tunerami a normalnymi użytkownikami mija się z celem .
Ludziom - om - liczba mnoga
I wracajac do cytatu - pozwolcie jak chca - a ja chcialbym chociaz te 40km/h ale ten lansik na glebie i kondomem na feldze co to sobie robi przejazd po dzielni mi nie pozwala :-(
Ja tam przezyje jakos
Ale
Rob co chcesz i co lubisz ale tak by inni tez mieli taka mozliwosc
...
A co do drog - jakos marnie widze narzekanie na dg mieszkanca bytomia o rownie "pieknych" drogach :p
I ludzie zrozumcie wkońcu - Naciągu nikt nie robi z oszczędności bo nie stać go na szeroką gume . Żeby schować szeroką felgę w nadkole to taki zabieg jest konieczny żeby nie było obcierki . Dobre koło to podstawa w optycznym tuningu . I to nie jest jakaś nowość ,że ludzie naciągają gume na szeroką felge i wageniarze i hondziarze i inni slusarze to robią i nikogo nie obchodzi z nich jakie to ma negatywne skutki bo albo wóz albo przewóz . Dla większości z was felga 8 cali to jakiś wyczyn - przynajmniej u nas na forum a jej nawet nie można nazwać szeroką . 9 cali to ja w Punto miałem , 11 cali w W124 , 10,5 cala E34 , 9,5 cala w E36 ( a nawet 10 cali RH przy ostrym naciągu i sklepanych rantach ) .
Sorry za literówke . Ale Bociek problemem nie są niskie samochody ale stan dróg . Ja na A4 zamykam licznik i gleba mi nie przeszkadza ( chociaż kolega Vageniarz twierdzi ,że i tak mam terenowy samochód przy jego Golfie 2 ) . Co do dróg to faktycznie Bytom też rewelki nie ma ale ja tylko raz byłem Alfą w Dąbrowie i więcej się nie odważePiłsudskiego przynajmniej w razie powodzi wode z miasta koleinami będzie odprowadzać heheh . Sie nie obrażaj
. Stan dróg mamy jaki mamy ale ludzi to nie zniechęca do modzenia przy autach . Tylko ,że u nas te auta bywają "show car-ami " a w reichu mogą być użytkowane na codzien .
- - - Updated - - -
Wsadziłem w inny temat ale wsadze i tu bo poza fajnym kołem bajeczna gleba , która bez naciągunie miała by racji bytu . Pewnie i wyszarpane plastikowe nadkola i może "air" ale fura bez progów sportpacka wygląda przekozacko
![]()