Z chęcią bym się wybrał ale mam kawałek z Wawy...
No taki przebieg to już turbo pewnie zaczyna się powoli pocić... Jak kupowałem to oglądałem alfę z 1.9 jtdm 8v i tam przy przebiegu 180 000 z turbo lało się każdą dziurą możliwą. To co na pewno trzeba zrobić to rozrząd + zawsze jakies pierdoły wychodzą+ ubezpieczenie+zestaw opon i felg na lato i zimę. Łącznie z 6000 zł musisz mieć w zanadrzu.
Ja pół polski zjeździłem zanim znalazłem tę jedynąI to w Brodnicy na dodatek
Ostatnio edytowane przez UniqueSilver ; 24-01-2013 o 09:17 Powód: nie 190 tylko niecałe 180k przebiegu, przypomniałem sobie
witaj
sam chcialem je kupic, a ze do trojmiasta mam kawalek tylko wiec nawet planowalem osobiscie podjechac ale zeby sie nie tluc na marne poprosilem szwagra o podjechanie i ogladniecie z grubsza (tez maniak alfy)
wiec po sprawdzeniu vin itd wyszlo ze autko faktycznie z Danii
SynsstedVirksomhedCVRStedNorddjurs Bilsyn30767144Industriparken 48961 AllingåbroKøretøjMærkeModelKøretøjsartReg.nr.St elnr.Køretøjs-IDALFA ROMEO159 SPORTWAGONM1-Personbil <= 3500 kgYY27691ZAR939000071423721000701200710491SynsdetaljerSynsartSynstypeSynsdatoSluttidKm-standSynsresultatSidste frist foromsyn/genfremstillingRegistreringssynFørste syn04-01-201211:35144.000GodkendtFejloversigtDer blev ikke registreret nogen fejl.Servicebemærkninger
przebieg po podpieciu kompa sie w miare zgadza teraz 163000
ale to juz kwestia gustu, alfa ma korbki z tylu i bardzo miekkie wyrobione tylne zawieszenie
z mojego doswiadczenia a pracowalem w skandynawii to autko na 99% bylo vanem ( tam sa tansze podatki na takie autka , jest to normalne autko ale bez tylnej kanapy tak jak kiedys w Polsce autka z kratka) to tlumaczyloby korbki z tylu.
brakuje tez naklejek na nadkolach z tylu ( tych przeciw kamyczkom) , w Dani w tym miejscu w vanach przykleja sie inna naklejke z ladownoscia ( taki wymog) i przypuszczalnie dlatego w Polsce zostaly zdjete
autko jest w Polsce zarejestrowane i nie twierdze ze obecny wlasciciel to zrobil ( zeby nie bylo ze go o cos podejrzewam)
jak masz wiecej pytan to pisz
pozdrawiam
No i ma PAKIET CHROM ! a to już nie jest sranie po gałęziach ;P
Zgadzam sie z mk1980. Ale skoro ma wychechlane tylne zawieszenie to prawdopodobnie przyczepke ciezka targal lub przeladowywal auto a tu uklad napedowy nie wspominajac o zawieszeniu bardzo to odczuwa. Auto zakupil ten handlarz prawdopodobnie z licytacji, wyciagnal podatek drogowy dunski no i widocznie oplaca mu sie wykonywac takie zabiegina90% auto nie bylo katowane, bo duny to jednak nie sa racerami
wiec jak ktos uwazal z gazem na zimnym silniku a tu to rzadkosc to serducho powinno byc ok
tyle co moge pomoc.
- - - Updated - - -
Karmal a jak twoje autko wytrzymuje taki chip? Ja chcem 2, 4 ale troche podatki mnie zezrajaki masz przebieg?
tomex_187 przebieg mam 233tys. a na chipa alfa nie narzeka![]()
Rozmawiałem ze sprzedającym mówi, że zawieszenie w porządku, wymieniony rozrząd, niedawno olej , filtry ale jak czytam to co napisałeś to lipa...
Kolo szuka AGP i moglibyśmy się dogadać ale jak z tyłu korbki i zawiecha niebawem do robienia czego mi nie powiedział to chyba nic z tego nie będzie
Fakt bardzo mi się podoba z pakietem chrom i 19 ale to można do każdej dodać ma być sprawna i niewymagająca zbytniego wkładu finansowego.
jaki pakiet chrom kolego??Karmal smial z tego pakietu chrom.AR 159 nie ma zadnego takiego pakietu.Chromy sa w standardzie