Strona 24 z 91 PierwszyPierwszy ... 14151617181920212223242526272829303132333474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 906

Temat: Spotkanie-Grill ZGorzelec!!

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

TIgre buraku haha. Ja dzis 17:04 wychodze na przerwe. 17:14 jestem na obiedzie, patrze o stoi tigre na wprost mnie. Przerwa 20minut minela mysle zejde moze czeka(przeciez wie ze na ogrodzie pracuje...) ja wstaje zeby wyjsc ze stolowki, a tigre gna do swojego auta i odjezdza.... ._. NON SENS xD haha. P.s zmien zarowki mijania bo masz strasznie zolte co ci szpeci autko xd jakies jasniejsze zakup xd ja mam zwykle h7 swiatlo jakies tam cos tam light ;D zmienilem 3miesiace temu i swieca na bialo nie raza, a fajnie wygladaja. :p

P.s do wszystkich wlascicieli 147! bede zamawial w przeciagu miesiaca Z AUTODS (z forum) lotki do alfy nad tylnia szybe. Koszt kolega mowil 300zl sztuka. Jesli ktos chce to niech tu pisze pojda jedna paczka tylko wczesniej dawac forse

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

A skąd ja miałem wiedzieć , że będziesz miał przerwę o tej godzinie - przecież ja nigdy nie pracowałem w leroyu
    Z żarówkami to trafiłeś - właśnie siedzę przed kompem i szukam na co by tu zmienić.Wogóle działam powoli ze swoimi zmianami - w sobotę zmieniłem świece zapłonowe (tak wiem - ty masz żarowe).Nie wiem czemu ludzie płacą takie duże pieniądze za przereklamowane NGK ( każdy sprzedawca wciska je na siłę bo są najpospolitsze).Ja założyłem platynowe Beru +dopalające Splitfire Platinum - efekt rewelacyjny - zupełnie inne auto.

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Haha, myslalem ze zdaze zejsc Na przyszlosc pamietaj ze pracuje na ogrodzie- Konrad JESTEM UBRANY NA ZIELONO ;>>> hahaha. A gdzie fota? mogles cyknac chociaz xD hehe. Myslcie nad tą lotka czy ktos by chcial. Koszt lotki 300zl + malowanie we wlasnym zakresie. Ja bede dawal do swojego lakiernika . Lotka jak w GTA tylko z wytloczeniem lekkim zeby tylnia wycieraczka sie nie blokowala http://www.forum.alfaholicy.org/raba...dla_klubu.html
    tutaj znajdziecie lotke bodajze drugi post od pierwszej strony od gory :p Decydowac sie szybko bo ja do 10 pazdziernika bede sobie zamawial

lece spac, teraz 2 dni od 9-19 ;/ dobranoc

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mat147
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6TS 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    A skąd ja miałem wiedzieć , że będziesz miał przerwę o tej godzinie - przecież ja nigdy nie pracowałem w leroyu
    Z żarówkami to trafiłeś - właśnie siedzę przed kompem i szukam na co by tu zmienić.Wogóle działam powoli ze swoimi zmianami - w sobotę zmieniłem świece zapłonowe (tak wiem - ty masz żarowe).Nie wiem czemu ludzie płacą takie duże pieniądze za przereklamowane NGK ( każdy sprzedawca wciska je na siłę bo są najpospolitsze).Ja założyłem platynowe Beru +dopalające Splitfire Platinum - efekt rewelacyjny - zupełnie inne auto.
    Z ciekawosci ile dałes za swiece do ts'a? Bo też bede kupował ale chyba firmy champion, ponoć dobre i polecane do ts i nie drogie, na autosklep24,108zl (komplet 8)

Co do lotki to ja raczej na razie odpadam.
    Ostatnio edytowane przez mat147 ; 22-09-2014 o 08:47

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

Rzeczywiście cena tych Championów jest korzystna , musisz jednak mieć świadomość że to zwykłe świece jednoelektrodowe.Ja wolałem dołożyć parę złotych do platynowych.Za Beru płaciłem 40zł/szt. , Splitfire 28/szt. z tym że beru to platyna z czterema elektrodami masowymi , a Splitfire platyna z dwoma masowymi.Niektórzy twierdzą , że oprócz częstotliwości wymiany nie ma różnicy ja natomiast zawsze zarówno w autach jak i motocyklach (którymi też od dawna się pasjonuję) używam świec platynowych lub irydowych.Z moich obserwacji wynika iż na dobrych świecach silnik pracuje równiej , łatwiej się uruchamia (szczególnie przy niskich temp.) i trochę mniej pali.Oczywiście wybór należy do Ciebie

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Czytałem na tym forum różne tematy o świecach i dlatego wybór padł na te championy bo jak piszą po za częstotliwością wymian znacznych różnic nie ma a i problemów też nie sprawiają. Z drugiej strony jak bym chciał oryginalne platynowe bodajże ngk to spory wydatek bo chyba w okolicach ~500zł, a żeby wytrzymały 100k km to też nie wiem czy się opłaca dopłacać, dużo nie jeżdżę więc mogę wymieniać co 30-40k. Myślę że wezmę je, i wtedy sprawdzę jak autko chodzi, palić raczej mniej nie będzie bo 120 konna wersja to i tak smok

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Ja nie wiem czy ty ta 147 zielony pojezdzisz 100tys jeszcze xDDD haha. Pierw zadaj se takie pytanie

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

Heh, no robiąc 7-8tyś rocznie to może za jakieś 10 lat zrobię 100

Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto

Domyślnie

chyba predzej auto ci ukradna xD
    Tigre ty bys chcial ową lotke? Bo jak nie to ja szybciej se zamowie nie bede na was czekal xd jezdzijcie se cwoki autami z dupcia jak fiesta

Użytkownik Ogier
    Auto

Domyślnie

jeśli mam być szczery to bardziej podoba mi się taka : http://allegro.pl/alfa-romeo-147-gta...611727579.html
    No i cena prawie o połowę niższa.
    147 - wiem że sporo osób mówi że poza możliwym przebiegiem znacznych różnic nie ma , pytanie tylko co dla kogo znaczy " znaczne różnice".Ja uważam że warto i to nie dla mniejszego spalania bo to nie są aż tak duże zmiany ale po prostu według mnie silnik o wiele lepiej pracuje.NGK nie kupuję bo po pierwsze jak już wspomniałem uważam że są przereklamowane , po drugie cholernie drogie (platyny dochodzą do 600 zł za komplet! ) , po trzecie nie lubię jak mi na każdym kroku coś wciskają na siłę bo najlepszą marżę na nich mają , a po czwarte nie chcę żeby za kilka lat nie było na rynku nic oprócz NGK.Z tych które założyłem jestem bardzo zadowolony , naprawdę czuję dużą poprawę kultury pracy silnika , a było znacznie taniej niż w przypadku NGK.
    Jeśli jesteś zdania , że nie poczujesz różnicy to kup te Championy - ważne że to nie NGK .
    Bardzo dobre i wcale nie takie drogie są platynki polskiej iskry : http://allegro.pl/swiece-audi-seat-s...618627584.html niestety tylko główne bo iskra nie robi tych małych dopalających.