Strona 24 z 145 PierwszyPierwszy ... 14151617181920212223242526272829303132333474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1441

Temat: Android Auto

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał epsonix Zobacz post
    wybralem sie do salonu jednak dzisiaj I odpalilem AA w Stelvio ktore bylo na salonie z wyswietlaczem 6.5". dziala, trzeba sie troche nauczyc porozumiewac z AA. czasem troche glupieje I odpowiada po angielsku, pewnie z czasem bedzie lepiej, po chwili zabawy/przyzwyczajenia jednak dzialalo (nawigacja Googla Maps) calkiem znosnie.
    jedyna wtopa to sprawa gdy wejdzie sie w przesuwanie mapy - krecac pokretlem wtedy sie zoomuje a klikajac gora/dol/lewo/prawo przesuwa mape - niestety nie ma czym z tego wyjsc probowalem wszystkiego, podwojnych klikow, przytrzyman, wszystkich przycikow - nie ma szans - musialem odpiac USB. albo jest jakis trick o ktorym nie wiem (trzeba poczytac instrukcje do auta w koncu o ile jest cos o AA) lub poczekac na jakies aktualizacje.
    w kazdym razie poki co jestem w miare zadowolony, z funkcji przesuwania nie musze korzystac a reszta dziala.
    ponizej album z kilkoma fotkami I jedym filmikiem (to akurat byly poczatki I nie bardzo sie dogadywalismy z AA jeszcze):
    https://photos.app.goo.gl/N4bQsASibcBhSgDw2

apka odpala sie sama po podlaczeniu do USB - dziala zarowno z tymi USB w schowku jak I z tym w konsoli przed uchwytami na kubki.

Aha, pozycja Android Auto pojawia sie w glownym menu Giulii po podlaczeniu telefonu. O ile mi sie wydaje domyslnie po podlaczeniu zaraz startuje sama, wciskajac przycisk Menu wtedy widzimy ja na liscie I mozna cos tam innego pozmieniac a potem wrocic do AA na wyswietlaczu.
    Po podlaczeniu ekran telefonu jest zablokowany, conajwyzej wyswietla napis Android Auto. Pod jeden przycisk w telefonie mam podpiete odpalenie aparatu I to dziala, choc jak nagrywalem filmik to gdy mieszalem w AA w koncu go przerwalo, troche tez aparat mulil jak chcialem robic fotki itp, wiec pewnie AA obciaza telefon I ma priorytet.

AA odpalalem na LG Q6 z kabelkiem USB z jakiejs starej Motoroli - wspominam o tym bo w necie pisali ze z niektorymi telefonami (min roznymi LG) jest problem ze AA nei bardzo dziala na przypadkowych kablach USB I trzeba stosowac kable oryginalne lub dobrej jakosci.
    A jak Twoje ogóle wrażenia z użytkowania AA na tym mniejszym ekranie?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Fiat Palio & Julka 1.4 MA

Domyślnie

To u nas i tak nieźle działa z tego co widzę.

U mojej koleżanki w Tiguanie jest AA/CP. Podłącza ona iPhone'a. I.... google maps nie działa. Inne bezsensowne apki (podstawowe, tel, wiadmości) działają, ale google maps nie. Jak tu nie kochać VW <3

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał uTvo0 Zobacz post
    A jak Twoje ogóle wrażenia z użytkowania AA na tym mniejszym ekranie?
    spoko, przeciez I tak na wiekszym ekranie obraz z telefonu nie jest wiekszy, tylko 1/3 ekrau zajeta jest przez logo AA - tak dziala AA na wszystkich autach poki co, I nie ma korzysci z szerokich ekranow.
    sam zamowilem Veloce z 6.5" I mi to wystarczy.

jedna jeszcze wada, nie wiem czy to przez telefon, sama apke AA na telefonie czy AA w Giuli/Stelvio (chyba nie) - mialem najpierw wlaczone autoobracanie ekranu I jak ruszylem telefonem (chyba jak go dalem poziomo zeby robic zdjecia/filmy) to ekran zrobil sie w pionie w aucie, przez to maly I nic nie mozna bylo odczytac ze wzgledu na juz niewystarczajaca rozdzielczosc ekranu w Giulii/Stelvio I sam fakt skalowania. obrocilem z powrotem, wlaczylem blockade w pionie, I wtedy juz bylo caly czas dobrze. Tyle ze ja korzystam z autoobracania w telefonie.

Ja sie zastaniawiam czy do AA nie uzywac innego telefonu z samym netem pod mapy (mam 1 zbedny z lekko peknietym ekranem) a swoj miec podlaczony przez BT w celu rozmow? Nie wiem czy Giulia na to pozwoli I musialbym jakos rozwiazac problem ladowania gdy auto dlugo stoi nieuzywane, ale zaleta byloby ze nie musze podlaczac telefonu do USB za kazdym razem jak chce korzystac z google maps czy innych funcji AA ktore nie sa dostepne ze sparowania przez BT. Bede napewno rozkminial temat jak juz Giulia bedzie w moich rekach.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Użytkownik Znawca Avatar azar
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta 1.4

Domyślnie

spoko, przeciez I tak na wiekszym ekranie obraz z telefonu nie jest wiekszy, tylko 1/3 ekrau zajeta jest przez logo AA - tak dziala AA na wszystkich autach poki co, I nie ma korzysci z szerokich ekranow.
    sam zamowilem Veloce z 6.5" I mi to wystarczy.
    Też mam 6' ekran i w telefonie ... też mam 6' ekran

Więc dla mnie pożytek żaden tylko kable się walają i nie ma gdzie telefonu odłożyć w Giulii (w Stelvio już pomyśleli). I tak telefon ląduje na uchwycie 10cm ponad ekranem centralnym i nic nie trzeba konfigurować.

Nie bawiłem się jeszcze AA ale z tego co widzę to ślepa ulica. Wymaga jakiegoś oprogramowania w infotainment. Potem jakiegoś połączenia kablowego. jakichś konfiguracji.

Imho taki system to powinien być po wifi i wyłącznie transfer obrazu. Nie trzeba potem żadnych update po stronie samochodu. Wideo można skalować. Można oglądać filmy. Można wszystko co jest na telefonie. Telefon powinien lądować w specjalnym miejscu do ładowania bezprzewodowego (lub kabel niestety jak starszy model) bo wifi jednak trochę baterię drenuje.
    Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
    Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C

Użytkownik Rowerzysta Avatar uTvo0
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta (2013-2018) 1,4 TB 170 KM, Giulia Veloce (2018)

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post

Więc dla mnie pożytek żaden tylko kable się walają i nie ma gdzie telefonu odłożyć w Giulii (w Stelvio już pomyśleli). I tak telefon ląduje na uchwycie 10cm ponad ekranem centralnym i nic nie trzeba konfigurować.

Nie bawiłem się jeszcze AA ale z tego co widzę to ślepa ulica. Wymaga jakiegoś oprogramowania w infotainment. Potem jakiegoś połączenia kablowego. jakichś konfiguracji.

Imho taki system to powinien być po wifi i wyłącznie transfer obrazu. Nie trzeba potem żadnych update po stronie samochodu. Wideo można skalować. Można oglądać filmy. Można wszystko co jest na telefonie. Telefon powinien lądować w specjalnym miejscu do ładowania bezprzewodowego (lub kabel niestety jak starszy model) bo wifi jednak trochę baterię drenuje.
    Napisz do Google, albo najlepiej też zmień zasady bezpieczeństwa, bo rzucanie filmów na ekran w aucie nie przejdzie.

Poza mapami masz np. spoko działające Spotify, co mnie np. będzie pasować.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Napisz do Google, albo najlepiej też zmień zasady bezpieczeństwa, bo rzucanie filmów na ekran w aucie nie przejdzie.
    Przecież wiadomo, że kierowca nie ogląda filmów podczas jazdy. Można to wyłączać jak samochód jest w ruchu. Wiele systemów z TV tak miało. W ogóle każdy jest dorosły i chyba wie co wolno a co nie jak już ma prawo jazdy. Wiem są też debile ale ich zasady bezpieczeństwa i tak nie obchodzą. Oni np potrafią jechać pod prąd na autostradzie bo źle skręcili i nie chce im się wracać. Takim to nawet nawigacja nie pomoże ani żaden asystent AA A ja bym chciał sobie czasem obejrzeć filmik z YT jak jem maka na parkingu

- - - Updated - - -

Poza mapami masz np. spoko działające Spotify, co mnie np. będzie pasować.
    Spotify działa bardzo fajnie bez AA po BT. Jestem zadowolony.
    Jaram się, że jeździłem 147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał azar Zobacz post

te kable to troche porazka, ale tak to narazie gugiel zrobil. pod koniec roku maja pokazac na targach ponoc wersje po wi-fi, ale zanim to dopracuja i wejdzie do aut to troche pewnie minie (szczegolnie w alfie).

dobra, masz duzy telefon to moze I wiele nie skorzystasz. ja wole mniejsze zeby mniej gniotly w kieszeni (mam zawszse problem kupic telefon bo nikt nie robi tych z wyzszej klasy z wyswietlaczami typu 4.7", teraz mam sredniaka LG Q6 dlatego - 5.5 bo ma dobre wykorzystanie obudowy - duzy ekran wg gabarytow).

fakt jest ze oprogramowanie do AA troche raczkuje jeszcze, raz trzeba przejsc przez meke I tyle, u jednych idzie latwo, u innych jak u mnie, trzeba chwile pokombinowac - teraz macie jednak opis ode mnie jak to robic wiec tak naprawde to 5-10min roboty raz.

zaleta AA jest ze korzystasz z rotary-dial I uruchamiasz komendy glosowe przyciskiem z kierownicy (choc chyba tez da sie OK Google).

Co do zrzucania samego ekranu do auta - w AA wlasnie nie chca pozwolic na swobode uruchamiania czegokolwiek bo ludzie ogladaja filmy podczas jazdy czy beda czytac maile - gwarantuje Ci to - ostatnio nawet jechalem za takim co mial telefon duzy na szybie I lecial film... beda tylko apki typu muza, telefon, wiadomosci glosowe I nawigacja, takie z ktorych kierowca korzysta.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

gwarantuje Ci to - ostatnio nawet jechalem za takim co mial telefon duzy na szybie I lecial film...
    No ja robię podobnie Nie oglądam filmów tylko podkastów słucham albo jakichś recenzji motoryzacyjnych na YT gdzie jest więcej gadania niż pokazywania. Jak jadę w korku to zerkam. Jak jadę "na poważnie" to przeważnie nawet radio wyłączam więc jeśli chodzi o bezpieczeństwo to chyba nie dorastam do pięt malującym się i rozmawiającym przez telefon kobietom w szpilkach z torebką przy dźwigni zmiany biegów i yorkiem ganiającym po całym samochodzie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0JTS; Ford Fiesta ST 3D 200KM, Fiat 500X, była Alfa Romeo Mito i Vespa125

Domyślnie

Skalowanie to jakiś problem oprogramowania Alfy. U mnie AA wyświetla się na całym ekranie 7".

Auto

Domyślnie

no ale jakie masz proporcje ekranu? z tego co wiem to problem jest w każdy maucie które ma bardzo nieproporcjonalny wyświetlacz - po prostu proporcje ekranu telefonu w AA skalują się utrzymując aspec ratio na ekran auta, a jeśli zostaje coś z boku to tam pojawia się tylko logo AA. Wg mojego wrażenie to problem samego AA na telefonie, może kiedyś zostanie rozwiązany. W Carplay tego problemu nie ma (również w Alfie).