Większość z Was załozyła zestawy o temp. 6000K -8000K. Czy to nie za duża wartość? (zbyt niebieska barwa). Fabryczne "prawdziwe" xenony to raczej ok. 4300K ?
swiatło jest w fajnym kolorze dobrze swieci i jest w zasadzie białe a nie niebieskie. Wiec nie ma problemu.
w seryjnych wozach barwa raczej jest pod 4300 takie mam tez w 155Napisał williamdrake
Zależy, w niektórych montują również 5800K patrz np. nowe land rovery.Napisał williamdrake
pzdr
TAk wiem ale Cie poparłemM@T nie wiem jak land roverach bo nigdy mnie onie nie interesowały bardziej chrysler lub inne amerykance
![]()
koledzy chcę kopić i zamatować w mojej alfce czy muszę mieć lampy na soczewkowe reflektory czy wystarczą normalne, spryskiwacze posiadam
ale zastanawia mnie czy nie muszę wymienić reflektorów![]()
normalne reflektory mogą być
chodzi Ci o xenony czy "xenoszpanki"? jeśli o xenony to życzę powodzenia w znalezieniu chociaż cuda się zdarzająa jeśli xenonszpanki (można znaleźć na allegro po 200 - 350 zl) to nie radze ponieważ panowie z drogówki się będą czepiać a oni potrafią być bardzo marudni
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
chrysler 6000k xenon + drogowe tez drogowe to kosmos jak dzienAlfa ma 4300k narazie tylko mijania róznica duża pomiedzy soczewka a zwykłym reflektorem.
![]()