hm....
hm....
Ostatnio edytowane przez Exocet ; 02-11-2016 o 15:02
Są: Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q4 TI, Alfa Romeo Spider 2.0 TS, Alfa Romeo Spider 2.0 JTS
Były: Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm, Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW, Lancia Lybra SW 2.4 JTD x2
Odświeżę temat, uszczelniłem wszystkie blachy drzwi w swojej 159 i nic już do wnętrza nie cieknie, pozostał jedynie problem z puszczającymi lekko szybami w drzwiach tylnych, jak jest deszczowa pogoda to w rogach szyb lekko paruje i wygląda to mało estetycznie, jak pojadę na myjnie bezdotykową to w miejscu zaznaczonym na zdjęciu pokazuje się kilka kropel od wewnątrz na szybie i po całej długości szyba zachodzi parą. Co może być przyczyną? Uszczelka w drzwiach się zużyła?
![]()
Ostatnio edytowane przez pawel2910 ; 25-12-2016 o 21:53
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Weź sobie wiadro lub Karcher i polewaj zobaczysz czy uszczelka przepuszcza najprostszy sposób
Wysłane Huawei P9 przy użyciu Taptalk
No przepuszcza bo na myjni przepuszcza. Uszczelki na szybie są dwie, wewnętrzna i zewnętrzna. Pytanie która? Jeśli ta wewnętrzna to wymiana chyba jest prostsza, bo chyba są one wciskane? Jeśli zewnętrzna, a tak przypuszczam to sprawa jest chyba nieco trudniejsza? Wymieniał ktoś tą zewnętrzną uszczelkę?
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Jak odegniesz gumę w zewnętrznej powinny być śrubki ale wydaje mi się że wewnętrzna nie powinna bo jeśli zewnętrzne boczne trzymia tak jak dolna to przepuszczać moga, ale to tylko dedukcja. Musiałbyś obadac na drzwiach które nie ciekna i zobaczyć czy zewnętrzna przepuszcza wtedy masz już pewne.
Trochę niejasno napisałeś. Wg Ciebie to przepuszcza zewnętrzna, tak? Poza tym jak mam sprawdzić czy zewnętrza przepuszcza? Jeśli nie cieknie to zewnętrza i wewnętrzna dobrze trzymają. Tak na marginesie nie kojarzysz czy każda 159 miła w tylnych drzwiach wyprowadzony przewód do podgrzewanych uszczelek? Dla jasności woda pojawia mi się nie u góry szyby tylko w połowie wysokości środkowego słupka i podczas deszczu czy jazdy w deszczu jest sucho. Tylko kiedy ja myjkę i pod ciśnieniem walę wodę to wtedy widać jak leci.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!
Zewnętrzna dolna przepuszcza w cholerę wody więc przypuszczam że boczne zewnętrzne też fabrycznie przepuszczają. Co do lusterek nie wiem bo fabryczniea grzane.
Nie chodziło mi o lusterka. Tylko o podgrzewane uszczelki wewnętrzne. To mówisz, że gdzieś ta zewnętrza uszczelka jest przykręcona, pewnie tam http://www.forum.alfaholicy.org/zala...ch_drzwi-2.jpg
A tka poza tym zewnętrza uszczelka wchodzi na wcisk? Zapytam jeszcze na forum.
-Mamo co to za auto?
Mina ojca BEZCENNA !!!