Strona 24 z 135 PierwszyPierwszy ... 14151617181920212223242526272829303132333474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1344

Temat: Usterki po 10 tys.( i wiecej) km

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    Ja myslalem ze zwariuje od klejacych-trzeszczacych uszczelek. Bylem w servisie i tez chcieli drzwi sprawdzac.... a potem przypadkiem wycieralem uszczelki i kurde ten sam efekt jak podczas jazdy. To bylo bardzo glosne nawet! Sprobuj podotykac i uslyszysz czy ci sie kleja. Wyobraz sobie ze mi prawie wszystkie uszczelki sie kleily - niewyobrazalny halas
    jakiś konkretny silikon ? Pytam co by sobie problemu nie narobić .... bo to coś zaczyna mi działać na nerwy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    jakiś konkretny silikon ? Pytam co by sobie problemu nie narobić .... bo to coś zaczyna mi działać na nerwy
    Dołączam do pytania. Wstępnie uszczelki wykluczyłem, bo wydają się puchate i solidnie przymocowane do profili, ale może to jednak one... Tylko nie chciałbym ich upstrzyć jakimś tłustym smarowidłem.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

Mam jeszcze pytanko co do działania skrzyni biegów - otóż faktycznie na 500km przejechanych ze 2 razy zdarzyło się że 1 nie chciała wejść (S&S działał) ale zauważyłem czy raczej usłyszałem dźwięk przy "zapianiu" 1 lub 2 biegu .... Otóż powiedzmy jadąc na jedynce wrzucam na chwilę na luz - toczę się - po czym wciskam sprzęgło lewarek wędruje w okolicę 2 i wtedy słychać jakby jakiś docisk - czy coś takiego (bardzo delikatny dzwięk) ale jednak słyszalny .... efekt nie występuje przy wyższych biegach. Macie podobnie ?

---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:19 ----------

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Dołączam do pytania. Wstępnie uszczelki wykluczyłem, bo wydają się puchate i solidnie przymocowane do profili, ale może to jednak one... Tylko nie chciałbym ich upstrzyć jakimś tłustym smarowidłem.
    Pogmeralem dziś pukajac we wszystko i podobne odgłosy wydawała piłka z tylu a w zasadzie takie gumowe ustronstwo które przyciska Polkę mocowane w klapie bagażnika. Poprawki wprowadzone jutro zobaczę czy coś dało .... Bo nie mam blisko domu dziurawych dróg choć to trochę takie szukanie na oślep ....

Ktoś pisał tez coś o podsufitce .... Jakby można było przybliżyć o co chodziło to tez chętnie sprawdze
    Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 07-04-2011 o 17:20

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Giulietta QV

Domyślnie

Ja sugeruje wlaczyc glosniej radio i nie wsluchiwac sie w kazde stukniecie, piskniecie itd... w srodku Na polskich drogach nie ma opcji, zeby w samochodzie byla calkowita cisza

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

Gorzej jak to radio uruchamia rezonanse w tych luźnych lub źle spasowanych elementach.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Jabolek
    Mieszka w
    Zandvoort, Oleśnica
    Auto
    AR Giulietta (SAVALI) 2.0 TCT 215KM 405 Nm

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post

Solidnie sa przymocowane to prawda, ale dziwnym trafem u mnie kleily sie niesamowicie od srodka...popryskalem 2 miesiace temu zwyklym silikonem w sprayu (kupilem w holandi wiec nie wiem jaki tego odpowiednik polski jest ) i do dnia dzisiejszego nic sie nie dzieje. A uszczelki nawet sie nie ubrudzily!

---------- Post added at 02:05 ---------- Previous post was at 02:02 ----------

Cytat Napisał Sierek Zobacz post
    Gorzej jak to radio uruchamia rezonanse w tych luźnych lub źle spasowanych elementach.
    Co do radia...chyba cos jest nie tak po prawie wogole mi nie odbiera stacji!!! strasznie zle lapie stacje radiowe
    czy to wina anteny czy radia?
    Ma ktos ten sam problem?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Sierek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Gulietta QV

Domyślnie

U mnie radio ma przyzwoitą czułość. Nawet po odkręceniu anteny coś tam odbiera. Mam audio w poziomie średnim.

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Jabolek Zobacz post
    Solidnie sa przymocowane to prawda, ale dziwnym trafem u mnie kleily sie niesamowicie od srodka...popryskalem 2 miesiace temu zwyklym silikonem w sprayu (kupilem w holandi wiec nie wiem jaki tego odpowiednik polski jest ) i do dnia dzisiejszego nic sie nie dzieje. A uszczelki nawet sie nie ubrudzily!
    Dzięki, będę musiał spróbować.

---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:13 ----------

Cytat Napisał Arekkk Zobacz post
    Ja sugeruje wlaczyc glosniej radio i nie wsluchiwac sie w kazde stukniecie, piskniecie itd... w srodku Na polskich drogach nie ma opcji, zeby w samochodzie byla calkowita cisza
    Zasadniczo trochę masz rację, że szukamy tych trzasków na siłę, no ale mam dwa z tym problemy - po pierwsze na Julkę zamieniłem trzyletnią Octavię w której nic nie piszczało (no, w pewnym przybliżeniu), po drugie, kompakt można kupić za połowę mniej kasy, więc zakładam, że ta nadwyżka mogłaby pójść nie tylko w design, ale też w jakość wykończenia.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

U mnie pomogła poprawka tego gumowego elementu w klapie bagażnika - przejechane 35 km i cisza .... choć myślę że to będzie co jakiś czas dawało o sobie znać.

milleniusz sprawdz u siebie ten element ... może podobna przypadłość

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    milleniusz sprawdz u siebie ten element ... może podobna przypadłość
    Dzięki, sprawdzę jutro, choć tak z pamięci nie kojarzę co tam jest gumowego. To musi być coś związane z drzwiami, bądź siedzeniami, bo raz jest gorzej, raz lepiej, a tylko to ruszam między jazdami. Teraz jest lepiej, znaczy nie piszczy mi zawsze, tylko na większych nierównościach, kiedy i tak stękają amorki, czy co tam jeszcze, więc jestem w stanie się z tym pogodzić...