Mam jeszcze pytanko co do działania skrzyni biegów - otóż faktycznie na 500km przejechanych ze 2 razy zdarzyło się że 1 nie chciała wejść (S&S działał) ale zauważyłem czy raczej usłyszałem dźwięk przy "zapianiu" 1 lub 2 biegu .... Otóż powiedzmy jadąc na jedynce wrzucam na chwilę na luz - toczę się - po czym wciskam sprzęgło lewarek wędruje w okolicę 2 i wtedy słychać jakby jakiś docisk - czy coś takiego (bardzo delikatny dzwięk) ale jednak słyszalny .... efekt nie występuje przy wyższych biegach. Macie podobnie?
---------- Post added at 15:21 ---------- Previous post was at 15:19 ----------
Pogmeralem dziś pukajac we wszystko i podobne odgłosy wydawała piłka z tylu a w zasadzie takie gumowe ustronstwo które przyciska Polkę mocowane w klapie bagażnika. Poprawki wprowadzone jutro zobaczę czy coś dało .... Bo nie mam blisko domu dziurawych drógchoć to trochę takie szukanie na oślep ....
Ktoś pisał tez coś o podsufitce .... Jakby można było przybliżyć o co chodziło to tez chętnie sprawdze
Ostatnio edytowane przez tygrysio ; 07-04-2011 o 17:20
Ja sugeruje wlaczyc glosniej radio i nie wsluchiwac sie w kazde stukniecie, piskniecie itd... w srodkuNa polskich drogach nie ma opcji, zeby w samochodzie byla calkowita cisza
![]()
Gorzej jak to radio uruchamia rezonanse w tych luźnych lub źle spasowanych elementach.
Solidnie sa przymocowane to prawda, ale dziwnym trafem u mnie kleily sie niesamowicie od srodka...popryskalem 2 miesiace temu zwyklym silikonem w sprayu (kupilem w holandi wiec nie wiem jaki tego odpowiednik polski jest ) i do dnia dzisiejszego nic sie nie dzieje. A uszczelki nawet sie nie ubrudzily!
---------- Post added at 02:05 ---------- Previous post was at 02:02 ----------
Co do radia...chyba cos jest nie tak po prawie wogole mi nie odbiera stacji!!! strasznie zle lapie stacje radiowe![]()
czy to wina anteny czy radia?
Ma ktos ten sam problem?
U mnie radio ma przyzwoitą czułość. Nawet po odkręceniu anteny coś tam odbiera. Mam audio w poziomie średnim.
Dzięki, będę musiał spróbować.
---------- Post added at 15:16 ---------- Previous post was at 15:13 ----------
Zasadniczo trochę masz rację, że szukamy tych trzasków na siłę, no ale mam dwa z tym problemy - po pierwsze na Julkę zamieniłem trzyletnią Octavię w której nic nie piszczało (no, w pewnym przybliżeniu), po drugie, kompakt można kupić za połowę mniej kasy, więc zakładam, że ta nadwyżka mogłaby pójść nie tylko w design, ale też w jakość wykończenia.![]()
U mnie pomogła poprawka tego gumowego elementu w klapie bagażnika - przejechane 35 km i cisza .... choć myślę że to będzie co jakiś czas dawało o sobie znać.
milleniusz sprawdz u siebie ten element ... może podobna przypadłość
Dzięki, sprawdzę jutro, choć tak z pamięci nie kojarzę co tam jest gumowego. To musi być coś związane z drzwiami, bądź siedzeniami, bo raz jest gorzej, raz lepiej, a tylko to ruszam między jazdami. Teraz jest lepiej, znaczy nie piszczy mi zawsze, tylko na większych nierównościach, kiedy i tak stękają amorki, czy co tam jeszcze, więc jestem w stanie się z tym pogodzić...![]()