Potrafią się psuć. Kwestia alternatorów dotyczyła całej polski I każde ASO z tym walczyło dla Policji. Ale na własne oczy widziałem policyjne 159 ze zdjętą głowicą. Dużo niestety zależy od tego jak który skład traktuje radiowóz.
Potrafią się psuć. Kwestia alternatorów dotyczyła całej polski I każde ASO z tym walczyło dla Policji. Ale na własne oczy widziałem policyjne 159 ze zdjętą głowicą. Dużo niestety zależy od tego jak który skład traktuje radiowóz.
Po małym postoju na początku roku w nieoznakowanej Insygni 2.2JTS, panowie policjanci zachwalali przyjemność z jazdy służbowymi Alfami, wygląd etc. ale również dodali że się co chwilę psują
a ja w duchu sobie pomyślałem "jak dbasz tak masz", a pozatym wiadome sprawy "służbówka", niewiadomo ilość różnych prowadzących, praktycznie cały czas krótkie dystanse, strzały na zimnym itd itp
No właśnie, bo służbowe auta, to są jedyne osobówki, które z prędkością 70km/h potrafią wjechać na krawężnik![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Zaraz się zacznie hejt...
6,6 z komputera, 6,79 z dystrybutora. Trasa 1100KM 90% autostrada, średnia prędkość 109km/h. Jazda bardzo płynna... praktycznie non stop na tempomacie.
Opony zimowe standardowy rozmiar dla 2,4 na felgach 17".
P.S. Nie obleciałem trasy na baku gdyż na 1000 kilometrze DPF się zaczął wypalać i nie chciałem ryzykować głupiego postoju![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Przed chwilą trasa 120km, prędkość przelotowa 100-120km/h
spalanie 9,5L/100 km
2.4JTDm Qtronic ;p