Temat: Korekty wtrysków

Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Whiplash Zobacz post
    jeszcze kompresje sprawdz, u mnie na 5 wtrysku mam korekty na zimnym pod 4 na cieplym spadaja do 2.8 pod obciązeniem sa idealne. Ale kompresja na tym cylindrze 26barow wiec pewnie stad ten problem
    Ale u Ciebie to logicznie wygląda bo na ciepłym kompresja się poprawia z tego co wiem, czyli wtedy korekta spada... a u mnie było odwrotnie - na zimnym była dobra korekta (gdzie teoretycznie powinna wyjsc zwalona kompresja) a na ciepłym była lipa. Po planowaniu kolektora korekta spadła z 3.6 na 1.5, więc gdyby to była kompresja to by nie spadło;p na bank mam złe luzy zaworowe bo były mierzone, więc to też ma wpływ. Poza tym ze złą kompresją miałbym problem z paleniem przy -20 i mocą, a u mnie auto pali od strzała i wszystko jest ok. Luzy zaworowe mam najgorsze własnie na 4 cylindrze, gdzie korekta teraz jest na luzie 1.5 a pod obciążeniem spada poniżej 0.5.
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał mamel Zobacz post
    Ale u Ciebie to logicznie wygląda bo na ciepłym kompresja się poprawia z tego co wiem, czyli wtedy korekta spada... a u mnie było odwrotnie - na zimnym była dobra korekta (gdzie teoretycznie powinna wyjsc zwalona kompresja) a na ciepłym była lipa. Po planowaniu kolektora korekta spadła z 3.6 na 1.5, więc gdyby to była kompresja to by nie spadło;p na bank mam złe luzy zaworowe bo były mierzone, więc to też ma wpływ. Poza tym ze złą kompresją miałbym problem z paleniem przy -20 i mocą, a u mnie auto pali od strzała i wszystko jest ok. Luzy zaworowe mam najgorsze własnie na 4 cylindrze, gdzie korekta teraz jest na luzie 1.5 a pod obciążeniem spada poniżej 0.5.
    no tak, jak zawory sie nie domykaja to cisnienie bedzie uciekac. Ja bym jeszcze ten wtrysk wyciągną i podkladke zmienil, najlepiej wczesniej ja na gazie podgrzac zeby sie lepiej ułozyła

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

było wszystko robione bo wymieniałem rozpylacze takze podkładka nowa. I tak teraz jest dobrze i nie ma co spinać. Jak regulacja zaworów nie poprawi nic to wymienię jeszcze raz podkładkę. Jak nie zadziała to się będę martwił albo oleje to bo pod obciążeniem jest git ) Najważniejsze, że z 3.6 spadło do w miare normalnych wartości
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

Użytkownik Rowerzysta Avatar JAC0
    Auto
    alfa

Domyślnie

Ile kosztuje regulacja w 8v?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Spytaj swojego mechanika bo co z tego ze ktos Ci napisze 200zl jak twój powie ze 3 stówy albo lepiej...

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

We wrocku sama robocizna 160zł, do tego dolicz uszczelke od pokrywy zaworów (jakies 60zł) + ewentualnie zakup tych podkładek (szklanek? nie pamietam jak to sie nazywa), gdzie koszty to około 12zł za jedną, więc w skrajnym przypadku możesz mieć 12*8, więc w skrajnym przypadku około 300zł. Ale to wszystko zalezy od warsztatu i miasta, więc jednoznacznie nikt Ci tego nie stwierdzi

Użytkownik Rowerzysta Avatar JAC0
    Auto
    alfa

Domyślnie

Dzięki, pytałem czysto orientacyjnie

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    okolice tarnobrzega
    Auto
    159 2.0jtdm

Domyślnie

a koledzy są problemy zwyjęciem wtryskiwaczy?

Whiplash
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maciek 2 Zobacz post
    a koledzy są problemy zwyjęciem wtryskiwaczy?
    Jak nie było przedmuchow na podkladce wtrysku to wychodzi bez problemu

Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Whiplash Zobacz post
    Jak nie było przedmuchow na podkladce wtrysku to wychodzi bez problemu
    Ja wyciągałem 3 sztuki u siebie i 1 i 3 wyszedł na luzie, za to z 2 się męczyłem z godzinę... zapieczony był jak cholera. Pomęczysz się trochę ale wyjdą