Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 161718192021222324252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 266

Temat: Zakup Alfy Romeo GT 1.9 JTD

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

jak ci sie podoba to kup)),kij z opiniami)) ja przy szukaniu 1 alfy nasłuchałem sie złych opini ,odpusciłem kupiłem brave)ale cały czas jak nadrodze widziałem alfe to chciałem takąpo roku katorgi sprzedałem brave kupiłem 156ponoc znajgorszym silnikiem 2.0 TS6 Lat nią jezdziłem i dobrą opinie mam o alfiei teraz niedawno gt Q2 kupiłem i jestem zadowolony jak narazie),radocha z jazdy,nietypowosci,ludzie oglądają sie,zaczepiająpodziwiają) wczoraj np.taki chłopak na cpn spytał czy pozwole mu zobaczyc srodek,zgodziłem sie,zakawałek pytanie czy moze wsiąsc)usiadł wpasował sie w siedzenie i banan na twarzy) ,dodam ze tankował zamną octawie w kombi)

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    gdańsk
    Auto
    gt 1,9jtd

Domyślnie

to fakt alfa gt cieszy oko i to bardzo

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    alfa 166 2.4 jtd, alfa GT 1.9 jtd 150 km

Domyślnie

Bardzo dobry wybór. Nie wiem skąd masz te negatywne opinie co do silnika 1.9 na pewno nie. Co innego benzyna alfy. Bardzo popularny i ekonomiczny model. Był również w saabach oplach ..fiatach jeden z flagowych modeli i moim zdaniem najlepszych silników.

Części dużo dostępnych..i nie drogich z rynku wtórnego.

Zawieszenie miód malina :-) może nie super trwale ale tanie i również od groma części wtornych. Np 147/156 ..

Polecam dbać o blachę i elementy zewnętrzne auta bo są poprostu drogie np. Zderzak błotnik itp.

Środek większość od 147pasuje..

Ładne auto..

Ja mam np. Dylemat z szybami ale to chyba panika na zas bo na chwile obecna jest wszystko ok i nie zamarza a było -12.

Ponoć bolączką jest turbo ale przy przebiegu 180tys to chyba normalne ze trzeba wymienić..

Objaw karetki z tylu jest norma.. Ale z tego co inni piszą tez nie ma się co przejmować ..wiec...

Uwazamze ceny tych aut powinny być dużo wyższe.. I w zasadzie tak chyba jest bo wahają się od 14 do 23 nawet w zależności od zadbania o samochód.

To.moja druga alfa i szczerze mogę ci powiedzieć ze jestem zadowolony z GT i 166 .

Miałem wcześniej audi a4 /a6 .. Później mazde 6 - niemieckie auta odpadają w przedbiegach mógłbym z Mazda porównać bez awaryjność miałem 2.0 benzynke nic się nie chrzanilo ..tylko Blacha.

Reasumując super auto ale.. Dla dwojga , młodej pary , zwiazku albo kawalera.. Z tylu nie ma duzo miejsca od tak po prostu...

Pozdrawiam sory za błędy pisze z tel

Bardzo dobry wybór. Nie wiem skąd masz te negatywne opinie co do silnika 1.9 na pewno nie. Co innego benzyna alfy. Bardzo popularny i ekonomiczny model. Był również w saabach oplach ..fiatach jeden z flagowych modeli i moim zdaniem najlepszych silników.

Części dużo dostępnych..i nie drogich z rynku wtórnego.

Zawieszenie miód malina :-) może nie super trwale ale tanie i również od groma części wtornych. Np 147/156 ..

Polecam dbać o blachę i elementy zewnętrzne auta bo są poprostu drogie np. Zderzak błotnik itp.

Środek większość od 147pasuje..

Ładne auto..

Ja mam np. Dylemat z szybami ale to chyba panika na zas bo na chwile obecna jest wszystko ok i nie zamarza a było -12.

Ponoć bolączką jest turbo ale przy przebiegu 180tys to chyba normalne ze trzeba wymienić..

Objaw karetki z tylu jest norma.. Ale z tego co inni piszą tez nie ma się co przejmować ..wiec...

Uwazamze ceny tych aut powinny być dużo wyższe.. I w zasadzie tak chyba jest bo wahają się od 14 do 23 nawet w zależności od zadbania o samochód.

To.moja druga alfa i szczerze mogę ci powiedzieć ze jestem zadowolony z GT i 166 .

Miałem wcześniej audi a4 /a6 .. Później mazde 6 - niemieckie auta odpadają w przedbiegach mógłbym z Mazda porównać bez awaryjność miałem 2.0 benzynke nic się nie chrzanilo ..tylko Blacha.

Reasumując super auto ale.. Dla dwojga , młodej pary , zwiazku albo kawalera.. Z tylu nie ma duzo miejsca od tak po prostu...

Pozdrawiam sory za błędy pisze z tel

Użytkownik Świeżak Avatar Bandicoot
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO GT 1.9JTD

Domyślnie

Jak nie kupisz to będziesz żałował. Tylko nie napalaj się na pierwszy oglądany egzemplarz-zimna kalkulacja jest niezbędna przy kupnie używanego auta.
    GT jest zjawiskowe (chociaż już ma trochę latek na karku). Też miałem podobną sytuację jak kolega szkodnik. Podjeżdżam na Shell'a i mówię do gościa z obsługi który pożerał Alfę wzrokiem: diesel do pełna! On na to: na pewno diesel!?
    Fakt, że najważniejsze to żeby auto podobało się właścicielowi, ale to miłe że GT budzi podziw w osobach trzecich

Użytkownik Rowerzysta Avatar Monster
    Mieszka w
    Dębica/Kraków/Brzesko
    Auto
    AR GT 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Pamiętam jak kupiłem GT i zwracałem uwagę czy ludzie patrzą. I oczywiście patrzyli. Właścicielowi od razu milej
    Co do awaryjności, w porównaniu z poprzedniczką czyli Astrą H, GT nie jest awaryjna w ogóle, same eksploatacyjne rzeczy. JTDka polecam w 100%, chipa też bardzie fajnie znoszą

Swoją drogą zastanawiam się nad jedną 159 z forum, jakbyś był zainteresowany moją /na forum nie wrzucałem nigdy fotek/ to się odezwij. Może decyzja odnośnie zmiany sama by się rozwiązała

A co do wożenia tylko jednego pasażera. W tym roku byliśmy na 2 auta na wakacjach po 4 os w każdym. U mnie nie było problemu z miejscem, a w Qashqaiu bagaże niestety się nie zmieściły. Może faktycznie nad głową jest ciut mniej miejsca, ale nie ujmujmy GT, całkiem pojemny samochodzik

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał GRZECHUL87 Zobacz post
    Jak nie kupisz to będziesz żałował. Tylko nie napalaj się na pierwszy oglądany egzemplarz-zimna kalkulacja jest niezbędna przy kupnie używanego auta.
    GT jest zjawiskowe (chociaż już ma trochę latek na karku). Też miałem podobną sytuację jak kolega szkodnik. Podjeżdżam na Shell'a i mówię do gościa z obsługi który pożerał Alfę wzrokiem: diesel do pełna! On na to: na pewno diesel!?
    Fakt, że najważniejsze to żeby auto podobało się właścicielowi, ale to miłe że GT budzi podziw w osobach trzecich
    ja od kupienia czesto mam takie fajne sytuacje)naParkingu w Zakopanym zaparkowałem dał mi kwitek ,wracam potem i chce mu zapłacic zeby potem juz sie niezatrzymywac)a ten jak warknął,niemiły itp ze dopiero z samoch.teraz niechce kasy ,wsiadam podjechałem a ten domnie miłym głosem ze czemu niepowiedziałem ze o tą ładną alfe chodzi))to by odrazu wziął zebym sie nie zatrzymywał))

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał lbk1 Zobacz post
    koledzy bardzo chcę kupić gt
    po prostu kup możliwie dobrą
    a potem tylko jeździj i się ciesz

ja nawet przy obecnej 159 chętnie wsiadłbym do GT 1.9 jtd ( oczywiście mojej byłej )

Cytat Napisał songobpa Zobacz post

Reasumując super auto ale.. Dla dwojga , młodej pary , zwiazku albo kawalera..
    reasumując - żonaty , dziecko
    byłem GT na urlopach z kobitami i bagażami
    GT daje rade
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 01-12-2014 o 09:28

Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Zdecydowanie polecam! Bierz GT. Laski ściągają gacie przez głowę

Auto
    Alfa GT 1.9 JTDm >150km?

Domyślnie

Jestem posiadaczem GT od sierpnia i przed zakupem miałem identyczne dylematy Powiem Ci tak:
    Przedział cenowy ok, nie kupuj nic poniżej 17 tys bo to szrot... sam szukałem Alfy przez pół roku, kwota w granicach 20 tys. Oglądałem lub zlecałem inspekcje praktycznie wszystkich alf w południowej polsce (1.9 jtdm) w tej cenie. Byłem załamany, 99% na allegro to były totalne szroty jak dla mnie. Gdy byłem bliski rezygnacji i już miałem kupować E46 330 wybrałem się na drugi koniec Polski i....ZNALAZŁEM
    a więc jeśli szukasz dobrej GT:
    1. Nie napalaj się na pierwszą lepszą bo można nieźle wtopić... to są delikatne auta, najczęstsze usterki jakie występowały w ogladanych autach:
    -oczywiście Bite i to dobrze. uważam ze można kupić auto po kolizji ale tylko drobnej (blacharskiej)
    -bardzo często BRAK KOMPRESJI... wtedy auto odpuść odrazu
    -Choinka na desce rozdzielczej
    -awarja elektryki
    -kręcone liczniki... ZMORA!!! praktycznie wszystkie kręcone ok 150-200 tys!!! jedna nawet 320 tys
    Jeśli chodzi o zawieszenie to do tego nie przywiązywałęm zbytniej uwagi ponieważ uważam że to częsci eksploatacyjne więc trzeba wymienic prędzej czy później.

Co do oceny GT po 4 miesiącach użytkowania:
    1. Przy przebiegu ok 160 tys jak moja (przebieg w 100% oryginalny) do wymiany łożyska kół. Narazie 2 padły ale to norma przy tym przebiegu.
    2. Dobrze zrobić konserwacje. ( w moim przypadku zalążki korozji, więc lepiej usunąć póki jest ok)
    3. mimo że nie ma żadnych luzów w zawieszeniu, strasznie piszczy w zimie (do października cisza), nie wiem jeszcze czym jest to spowodowane, prawdopodobnie elementy gumowe ze "słabego" materiału.
    4. bardzo ciężka wymiana żarówek (wersja ksenon)

elektryka, silnik wszystko śmiga aż miło

Co do cen części zamiennych... nie słuchaj opini typu "ceny jak za fiata"...
    Łożyska kół: tył SKF 270zł SNR 200zł przód: SKF 320zł SNR 230zł więc tanio nie jest
    Minus jeśli chodzi o zawieszenie bo o ile mozna kupic komplet przód z jakiegoś "FASTA" za 550zł to SKF już 1500! A minus bo w przypadku zawieszenia nie masz do wyboru firmy ze średniej półki cenowej... gówno albo oryginał!!
    Alfa nie jest też łatwa w naprawie... mechanik na pewno wiecej weźmie niż za inne auto (włosi mają fantazję)

Teraz plusy:
    Wsiadasz i.... miazga... zakochasz sie odrazu. Super pozycja za kierownicą, rewelacyjna kierownica i siedzenia. Prowadzi się świetnie w zakrętach, sztywna. U mnie na felgach 17 czuć wszystkie dziuru ale nic nie stuka w zawieszeniu, jest ciche.
    Silnik fajnie zestrojony... moment zwiększa się do 4 tys obr. a nie jak w większosci diesli odcinka przy 3 tys. fajne przyśpieszenie jak na wagę 1400kg. wskazane wgranie robaka
    Jeśli chodzi o wygląd to wszystko już zostało powiedziane... 90% spacerowniczów sie ogląda.

Co do miejsca w środku... z przodu jest go mnóstwo a jeśli chodzi o tył to na nogi miejsca jest sporo, ale mało nad głową (mam 180cm i praktycznie zero luzu.
    Bardzo duzy bagażnik 320l. Byłem na wakacjach w 4 osoby i zmieścił się bagaż, oczywiscie po wyjęciu tylnej półki. Naprawdę rewelacja.

Mam nadzieję że Ci troche rozświetliłem temat
    Mimo drogich częsci i mechanika, większego dbania o auto naprawdę warto!!!
    Życzę każdemu żeby tak czuł sie w swoim aucie jak ja w swojej GT
    Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań

Użytkownik Embrion
    Auto
    vw

Domyślnie

Witam. Czy ktoś może oglądał? Co o niej sądzicie, stoi od jakiegoś czasu, jeszcze niedawno za bodajże 19,5 tys.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-bose...C35060174.html