Ok, tylko jak ktoś nie ma własnej działalności i raczej w tym przypadku preferuje napęd na cztery...
Ok, tylko jak ktoś nie ma własnej działalności i raczej w tym przypadku preferuje napęd na cztery...
do usunięcia, netto 120k jak ktoś dużo nie dołoży jak najbardziej, upustu jednak na business nie ma
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
co to znaczy sprowadzał? za kliknięcie 1500 pln a potem rób sobie co chcesz to pewnie tak - takich firm "krzak" jest masę. Tu chodzi o kompleksową usługę- co zrobisz z kupionym autem w Seattle czy np na zachodnim wybrzeżu?- ktoś musi siedzieć w logistyce - mieć kontakty bo przecież auto nie teleportuje się samo do portu, samo się nie zapakuje do kontenera i samo się nie odprawi w DE czy GD- to wszystko kosztuje.
Naprawdę nie opowiadajcie tu ludziom jakie to proste jakie to fajne bo ktoś wtopi kupę kasy a oszustów naprawdę nie brakuje.
1500 to prowizja firmy ktora zajmuje sie wszystkim od momentu licytacji do dostarczenia ci auta pod dom, nie wliczając oczywiście w to kosztów: ( ale to chyba wiesz)
- domu aukcyjnego,
- brokera
- transportu do portu
- frachtu morskiego, kontener
- ew. ubezpieczenia
- odprawy celnej
- laweta 1200zł do kazdego miejsca w PL od portu z Niemiec czy Holandii
Nikt nikomu nie kaze korzystać z uslug tej firmy, czytam wlasnie ze sa firmy ktore biorą po 3 czy 4k za sprowadzenie auta, to ja daje przykład kogoś sprawdzonego i uczciwego i z czystym sumieniem moge polecić goscia ktory mi sprowadzil to wszystko o wiele taniej niż konkurencja.
Ostatnio edytowane przez sory89 ; 31-05-2020 o 16:17
Z rozsądkowego punktu widzenia robienie tego wszystkiego za taką kasę (po podatkach 1k) raczej "rozsądne" nie jest.. co nie znaczy, że ktoś za tyle nie robi. Może robi takie ilości hurtowe, że końcowo wychodzi na tym dobrze, albo traktuje to jako zajęcie hobbystyczne?
Tak czy tak skoro korzystałeś i polecasz, to chętnie z gościem pogadam, więc jak możesz jakieś namiary podesłać, to poproszę![]()
ja tylko tak sprowadzałem- dostaję FV z kpl dokumentów.