Dla mnie oczywiscie jest to marka premium, poniewaz narzuca swoj wlasny charakter, ktory jest adresowany do waskiej grupy odbiorcow. Tak samo jak Abarth tez jest marka premium.
A np. Tipo nie jest samochodem premium, poniewaz jest projektowany pod szersza mase odbiorcow i konfigurowany pod katem redukcji kosztow. Ani Alfa ani Abarth czy Maserati nie sa takimi samochodami.
W druga strone rowniez mozna tak pisac. Alfa wygrywala w F1 jak Japonczycy wymyslali ta kretynska nazwe. Ponadto w Alfie jest dostepny silnik Ferrari. A jak brakuje komus luksusu to mozna kupic sobie 8C z drugiej reki za ponad banke - calkiem niezle trzyma cene i ma silnik Ferrari i nie ma drewna ani tej wszelakiej sztucznosci charakterystycznej dla japonskich samochodow wlacznie z tym V8, o dzwieku nawet nie ma sensu wspominac.Proszę cię Lexus miał sportowe wersje jak Alfa spała w śnie zimowym. Mają hybrydy silniki V8 aktywne zawieszenia luksusowe wykończenia (w Giulii drewno to max luksusu) itp.
Ostatnio edytowane przez fan ; 11-07-2018 o 20:15
Fiat professional to też marka premium bo ma swój własny charakter, który jest adresowany do wąskiej grupy odbiorców. Nie szczędzą materiałów przy produkcji ani nie tną kosztów
- - - Updated - - -
Oficjalne stanowisko Alfa Romeo jest takie, że Giulia to nie silnik Ferrari.
Hehe, że co? Siedziałeś w ogóle w 8C? Gdzie tam jest luksus. Osiągi sportowe to może tak ale luksusu to tam za grosz nie ma
- - - Updated - - -
aa panie kiedyś to było ... Ale dzisiaj jest dzisiaj![]()
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
nie zgadzam sie z Twoim stanowiskiem. Fiat Professional nie jest wcale adresowany do waskiej grupy odbiorcow tylko do przedsiebiorcow i jak najbardziej samochody Fiat Professional sa zbudowane tak aby byly w stosunkowo przystepnych cenach. Po to by przedsiebiorca wybral wlasnie takiego Fiata, ktory bedzie dla niego pracowal za mozliwie najnizszy wklad a na koncu po wielu latach pracy zostanie wyrzucony do smieci bez skrupulow.
8C Competizione jest samochodem luksusowym jako produkt, jak kazde Ferrari czy Maserati. Luksus to nie tylko skora krokodyla w BMW 7 i tablet na tylnym zaglowku, nawet powiem wiecej jest bardziej luksusowym samochodem niz ta BMK'a. Za cene 8C z rynku wtornego moglbym sobie 2 albo 3 takie BMk'i z salononu kupic i to jest luksuso dzwieku z wydechu to nawet nie wspominam.
W kwestii premium sa jeszcze Fashion cary, jak Fiat 500, Mini czy Lancia Y, sa male, nie kazdemu sie podoba ale to tez sa auta premium. Fiat 500 kosztuje 40 tys zl. w podstawowej wersji, marza na tym aucie jest duza spokojnie auto mogloby kosztowac 29 tys zl i dalej oplacaloby sie je sprzedawac - jak Pande. Ale jest samochodem premium a na samochodach premium naklada sie wieksze marze.
No i chyba wszyscy wiedza ze dzisiejsza V'ka Alfy to jest Ferrari - i bardzo dobrze Ferrari robi najlepsze silniki na swiecie i nie ma o czym dyskutowac![]()
Dlatego Alfa jest premium.
To zależy czego wymagasz od silnika. Jeśli chodzi o liczbę koni to dziś jest dopiero na 6 miejscu. Ekonomia? No nie bardzo. Brzmienie? Kwestia gustu. Niezawodność? No raczej włosi nie przodują w tymPrzełożenie na przyśpieszenie też w czołówce nie są (10 miejsce). Wygląd. Też kwestia gustu. Kiedyś to było faktycznie tak, że Ferrari długo nic i reszta. Obecnie konkurencja jest bardzo mocna. Czasy się zmieniają.
Chyba mylisz ekskluzywny z luksusowym. BMW 7 z pewnością jest i luksusowe i ekskluzywne. 8C raczej ekskluzywne i sportowe.
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Aktualnie Porsche 911 GT poza zasięgiem. Nie wiem, co robiło Ferrari, ale na pewno coś przeoczyli![]()
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Auto które nie udaje premium Tańsze (w topowej wersji) od mojej Veloce.
https://www.youtube.com/watch?v=jbzwcu92EzI
7 lat gwarancji
No i bokiem można polatać![]()
Ja bym się na Twoim miejscu nawet nie zastanawiał i kupił taką kie . Same plusy, oprócz tych co wymieniłeś pójdziesz na ich forum i tam będziesz zadawał pytania czy Kia w przyszłości będzie marką Premium i być może najważniejszy plus przestaniesz się męczyć w Swoim Veloce i przy okazji tutaj na forum.
Ostatnio edytowane przez strzelec ; 12-07-2018 o 09:28
Ooo... czyli jak ktoś ma Veloce, to MUSI być zadowolony? Jak nie jest, to najlepiej zamilczeć?
Ciekawe... podobno najwięcej krytykują Giulię ci co nie widzieli z bliska, "nie jechali" tudzież "nie mają, bo po jednej jeździe próbnej trudno ocenić auto"? A tu co, właściciel narzeka?
Zburzyło to twoje idealne wyobrażenie o tym aucie, że tak reagujesz?![]()
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html